|
Тема
|
Много гаден вирус
|
|
Автор |
lenny (усмихната) |
Публикувано | 27.08.03 08:33 |
|
Чудех се дали да пускам цяла тема - но реших, че не е зле да знаете че върлува много гаден вирус - изразява се в повръщане, разстройство, и много висока температура. И двамата ми юнаци се тръшнаха и ми е много мъчно - малкото направо изгаря от температура. Първия ден температурата му беше 39,5 - свалях я на няколко пъти но само с временен успех, втория ден вървеше около 38,8- 38,5. Днес съм на бач и ще треперя цял ден - но исках да събера повечко мнения за алтернативен начин на сваляне на температурата - давайте идеи които сте изпитали - разни бабини рецепти щото иначе ще ги натровим тези деца от Панадоли и Ефералгани  
| |
Тема
|
Re: Много гаден вирус
[re: lenny]
|
|
Автор |
Mamma (изперкала) |
Публикувано | 27.08.03 08:56 |
|
За температурата - настъргваш суров картоф, увиваш настърганото в голяма носна кърпа или пък в тензухена пелена, напоена с вода и оцет 50:50 и слагаш на челцето.
За разстройството - гъста оризова вода почти на каша (може да го свариш и с малко джоджен) и чай от дренки (по пазарчетата има и пресни дренки).
Другото го знаеш - много течности и диета. Специално за повръщането и разстройството (нали и моите го изкараха на морето) ни казаха, че най-важното е диетата - чайчета, вода, солети, обикновени бисквити, сухари, може да им даваш и bake rolls, препечена филийка с обезсолено сирене.
Дано да се оправят по-бързо!
| |
Тема
|
[re: Mamma]
|
|
Автор |
Beceлa (vesi) |
Публикувано | 27.08.03 09:15 |
|
за температурата- хомеопатичните гранули - Бела Дона, по 5 гранули разтворени във вода първия ден аз давах 4-5 пъти, през интервал от няколко часа.втория намаляш 3 пъти, но пак по 5 гранули.
в комбинация с хладки бани - лекарката ми беше забранила Панадола, а само хладките бани, като усетиш че много гори.
и ако не искат да ядат не ги насилвай - само течности и бисквитки, варени картофи, ориз само ако искат.
бързо ще се оправят, знаете че децата бързо се разболяват, но и бързо им минава.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jufy (shtastliva) |
Публикувано | 27.08.03 10:13 |
|
Чувала съм и за 8-10 капки течен аналгин във вода, че свалят много бързо температурата, но незнам след каква възраст може да се дава, а и аналгина по принцип нали го отричат вече. А амидофен не даваш ли? Моята дъщеря изкара този вирус миналото лято и беше много неприятно. Измъчи се милата ми. Седем дена не хапна апсолютно нищо. Успявах да я зълъжа само малко супа да вземе и то, ако я сипех в шишето за сока. Едно от най-неприятните неща беше обаче после захранването. Започва се първо с малко варен картоф, после започваш да включваш и други неща, препечени филийки, обезсолено сирене и т.н., но трябва да избягваш каквато и да е сол. Дано да се оправите по-бързо. Ние заминаваме на море в понеделник и мен ме е страх, че може да ни хване този вирус 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
yanita (засмяна) |
Публикувано | 27.08.03 11:23 |
|
натъжи ме. като си представих двамата малчугани болни и ми стана много мъчно за тях.
аз при температура прилагам на децата следните неща:
- хладка вана - температурата на водата да е с около 5 градуса по-ниска от тази на детето. стои вътре 10-15 минути.
- хладки компреси на челото, свивките на лактите и колената, на китките.
- чорапки, напоени с оцет и вода, се слагат на крачетата, държат се, докато се затоплят; после пак ги топиш в оцет и вода и пак ги обуваш на детето.
- възможно по-малко дрехи и завивки.
за разстройството и повръщането - освен оризова вода, много течности и разните ентероли и рехидрини, защо не опиташ да им даваш и по малко от лечебната каша на хумана? много е вкусна и действа добре на болни стомахчета.
дано бързо да оздравеят юнаците и пак да те радват с пакости.
целувки.
нашето гардже си е най-хубаво!
| |
Тема
|
Re: Благодаря ви момичета
|
|
Автор |
lenny (усмихната) |
Публикувано | 27.08.03 13:15 |
|
дано не се налага да следвам съветите ви и дано малчовците се оправят по-бързо, но от друга страна научих някои нови неща и това е голям плюс.
| |
|
нашия Татко зарази малкия и уж имахме само разтройство но вчера се изхождаше нормално и днес е с температура.Всички ми казват до 38 не се дава нищо но как ще го сложа да спи вечерта с 37,5 след като за 4часа скочи от 37 на 37.5?
Сигорна съм че ако не бях дала на Никито лекарство за температурата щеще да вдигне висока темп късно вечерта и тогава щях да лудна.
Вече сме добре само гърлото е леко зачервено,спи повече през целия ден.
Аз успях да го хвана навреме защото съм свикнала да му меря темп по 3 пъти на ден.
Сега ще ти кажа как свалихме темп:
Панадол Беби -сироп действа много домре но моя се обрина отнего,все пак му бяха достатъчни 2 приема за да свали температурата.Не всички бебета се обриват но моя е алергичен тип бебе.
Това са препоръките на моята педиатърка:
Панадол Беби-сироп за деца над 3месеца е, 4пъти по 1к.лъжичка или 1/2ч.л през 6часа
ако детето повиши температурата 3часа след приема но сиропа се дава 1/2 амидофен детски натрошен и добре разтворен в една чаена лъжичка с вода.
Ако вдигне детето над 38 темп тогава се дава детския амидофен,той се приема 4х1/2 таблетка за 24ч
Много е важно заедно с това да се дава витС ампула2мл ,2х1ампула 40мин след хранене и 15-20мин след това може водичка
Дава се за отводняване повече вода или чайчета но домашно приготвени а не от тези сладките на хипп,
чай от джоджен: купуваш от магазина исушен джоджан 1ч.л равна се слага към 100мл вряла но преварена вода,не ври а само се запарва 10-15мин,прецеждаш през чиста марля в шишето за пиене и добавяш на върхана ножа съвсем малко захар.Успокоява и е страшно вкусночайче.По същия начин се прави и чай от шипки,много е богат на витС,можеш да запариш пакетче вместо да вариш плод от шипка.
Има едни много полезни капсулки за имунната с-ма на бебетата които може да се приемат неопределено време,те са лактобациликус в капсулки на прах.
Педиатърката ми ги препоръча ACZymes- 1/2 прах капсулка разтваряш в водичката за пиене която ше изпие наведнъж или в 1ч.л с малко вода.Дава се само 1път на ден и това е дозата за бебета и деца.Убиват чревните бактерии и засилват имунната с-ма на детето,много сме доволни от тях.Една моя приятелка също ги дава на 7м си бебе защото е алергично бебе.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mali (усмихната) |
Публикувано | 27.08.03 20:40 |
|
Калина също го изкара този вирус   Първо започна с висока температура, после разтройство и повръщане и накрая мина от само себе си. Не искаше да яде, но вече й мина Просто си минава от само себе си.Не съм давала нищо освен панадол и една вечер малко Рехидрин, против обезводняване.
Калина
04.07.2002г.
| |
Тема
|
За температурата
[re: mali]
|
|
Автор |
diana__ (mama na Velina®) |
Публикувано | 28.08.03 06:33 |
|
мажа гръбчето и ходилцата с лимон. Сваля температурата моментално.
Скорошно оздравяване на малките мушмуроци.
| |
|
|
|
|