Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:50 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Не иска да яденови  
Автор mali (усмихната)
Публикувано25.08.03 21:53

От два дни Калина не иска да яде и вече не знам как да я залъгвам. Като види лъжицата започва да си върти главата и да пищи. Преди няколко дни имаше температура и разтройство плюс хрема, коята си я имаме още. Дали не е от зъбите? Но това с не яденето никак не ми харесва

Калина
04.07.2002г.

Тема Re: Не иска да яденови [re: mali]  
Автор diana__ (mama na Velina®)
Публикувано25.08.03 22:04

Според мен не е изобщо от зъбки.
Явно е лепнало вирус, милото.
Що не го заведеш на лекар?
И дъщеря ми е болничка и не иска да се храни. Пие с охота чайче на хип, сокчета и един специален разтвор, който да й дава нужните витамини и минерали и я предпазва от обезводняване.
Непременно й давай течности, както беше казала Деси - ако не иска, впръсквай със спринцовка в устенцето й и следи колко изпива.Малките бебчета много лесно се обезводняват, а това е опасно!
При всички случаи е наложително да я види лекар!
Скорошно оздравяване на малката Калинчица.

Тема Re: Не иска да яденови [re: diana__]  
Автор mali (усмихната)
Публикувано25.08.03 22:11

Поне пие по много вода и яде страшно много плодове. А и аз чух за някакъв вирус Слава Богу сега няма разтройство.

Калина
04.07.2002г.

Тема Аналогичен случайнови [re: mali]  
Автор tinkerbell (fair(y))
Публикувано25.08.03 22:17

Не само върти глава, ами и бута лъжицата, блъска купичката, бърка вътре, извива се, търчи...Като успее да разлее яденето си нашопва и двете ръце и почва щастливо да маже...От една седмица кара само на домати и мляко. А, и джънк фууд и сокове. Добре че намерих един модел зрънчо без бои вътре. При нас със сигурност не са зъби, здрава е като камък (чукам на дърво все така да е) Но просто е безобразна. И не е само яденето. Имам чувството, че гледам не бебе, а пубер. Няма озаптяване. Ако не стане на нейната настава ад - рев, писъци. А естествено иска крайно неприемливи неща - да се овъргаля в пясъка, да вземе чуждата играчка, да извади всичко от шкафа и т.н. и т.н.
Може ли толкова рано да я е хванала кризата на 2 годишните? Или просто е глезена лигла? Уфф, имам чувство, че яко съм се издънила с възпитанието. Още от сега

Тема Re: Не иска да яде [re: mali]  
Автор veronikka ()
Публикувано26.08.03 10:58

температура с разтройство,да не сте изкарали грипчето което плъзна в началото на месеца?
Съпруга ми го изкара и се съмнявам че е заразил малкия,за моя радост той имаше само тежко разтройство което продължи 4дни но нямаше температура.
Грипа започва с разтройство,повръщане,температура и зачервено гърло.
Малката няма апетит и това е нормално,не я насилвай а и давай колкото и каквото и се яде.След разтройсво и когато детето е преболедувала се препоръчва по-малко храна и повече течности и ще видиш как ще и дойде апетита.

Тема Re: Детето ти си е нормално..нови [re: tinkerbell]  
Автор 5roses ()
Публикувано26.08.03 13:32

..просто си е едно от многото щурави деца.Не може още да е лигла.Това може да стане на 4-5 години, и то зависи от теб.А ти защо не и даваш да се рови в пясъка, да събаря дрехите и да вилнее в къщи.Нали не искаш апатично и заспало дете,което може и да е болно..Майката му е повече търпение и пак търпение.
За неяденето...1 седмица на морето моя син почти нищо не яде, и преди да заминем близо 3 месеца беше на фотосинтеза.Ела сега да го видиш как омита чините.Та мисълта ми беше да смените климата за около седмица.При мен помогна 100%.
Със здраве.

Тема Не се нервИнови [re: mali]  
Автор Smile (мълчалива)
Публикувано26.08.03 13:50

Гладни няма да стоят.
Като се разболеят са като кучетата - спират да ядат докато не им мине.
Или е от топлото време.
Аз даже се бях заканила въобще да не готвя и две седмици я карахме на салата и хляб. Не са заслабнали така като ги гледам.

Тема Re: Детето ти си е нормално..нови [re: 5roses]  
Автор tinkerbell (fair(y))
Публикувано26.08.03 13:58

Ами за пясъка ми се вижда мъничка - 30-ти август ще направи 11 месеца. А и в пясъка няма други толкова малки бандитки и всички майки ме гледат с укор в очите;) Но това не значи че не се овъргалва като прасенце. А за другите неща - когато стигнем до стадия да няма къде да стъпя по пода и побеснявам. Но си права, че търпение му е майката;) И категорично не искам апатично и заспало дете. Напротив, адски се кефя, че е толкова любознателна.
Гледам я как се занимава с онези игри с пъхането на предмети с различна форма, или с нанизването на кръгчетата на пръчка и си мисля, че всъщност диването има акъл на поне с 3-4 месеца по-голямо. И съм една гордааа. (е, нали си ми е гардже, може яко да се заблуждавам) Но когато стъпя на поредното разлято нещо, или вземе да ми пищи, почвам да се питам дали не бъркам, дали не й разрешавам прекалено много. Изобщо давам си сметка колко е лесно да отгледаш дете, да му задоволиш потребностите и колко е трудно да го възпиташ.

Тема Re: Не иска да яденови [re: veronikka]  
Автор mali (усмихната)
Публикувано26.08.03 18:01

Да грипа е снощи даже повръща Днес е по-добре, но кашля от време на време и е бледа

Калина
04.07.2002г.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.