Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:22 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Rasraneni sarnaнови  
Автор Galunda (непознат )
Публикувано25.08.03 12:37

As se pohvalich sa malkoto mi sakrowiste,no sega imam nuzda i ot malko pomost...
Zarnata sa mi strashno rasraneni,maza se s kakwi li ne kremowe ama nisto ne pomaga..
Daite sawet kakwo da prawja,imam pompa na Avent i sega pres 3-4 casa se ispompwam
inace ne stawa strashno boli..
a malkata si ima apetit i to goljam:))))sa koeto rasbira se mnogo se radwam:))))))))

Blagodarja na wsicki mami predwaritelno:))

Тема Re: Rasraneni sarnaнови [re: Galunda]  
Автор pepeliashka (veche mama)
Публикувано25.08.03 12:51

kato nachalo si kupi silikonovi zurna-dokato ne ti se vuzstanoviat zurnata shte ti e bolezneno da kurmish bebeto.Bix ti preporuchala Germastan- mnogo e efikasen...majesh ednata gurda,kurmish ot drugata i taka dokato ti mine

Uspex

Тема Re: На мен ми помагашенови [re: Galunda]  
Автор lenny (усмихната)
Публикувано25.08.03 13:15

мазането с дефламол - купуваш го от аптека - малка тубичка - след всяко кърмана миеш и мажеш дебело. И така докато минат - но идеята за силиконовите зарна също е добра - аз самата ползвах такива с баткото - за причината не е нужно да ти обяснявам

Автор betanski_patilanski (с поздрав...)
Публикувано25.08.03 13:42

аз и със силиконови зърна си бях много зле! цели меса висяха от мен и кървища ручаха, та и Вики си похапваше чат-пат, но първият път като я видях да плЮе кръв, познай дали не умрях от ужас! така ми спря и кърмата от едната гърда, за жалост!
кремове, силиконови зърна, все тая!
една хватка от мен, винаги когато се цедиш или кърмиш, оставяй гърдите си за 15 мин открити, без сутиен и никакви подплънки, да си изсъхнат естествено и когато имаш възможност ги изкарвай на показ да дишат! а ве4ер или когато е най-дългия престой без кърмене и в спокойно състояние, купи си ленено семе от аптеката и си прави компреси с отварата! на мен поне за 2 дена всичко ми заздравя!

успех и скоро да се оправиш!

целувки на малкото съкровище!

Автор ET (Dementor)
Публикувано25.08.03 14:35

аз нямам мнение от собствин опит, защото се разминах с разранените зърна, но в книгата за кърменето пише, че се получава от неправилно поставяне, бебето трабва да лапне не само зърното, а и тъмното кръгче около него, ако ен отваря достатъчно устата, трябва да му се дръпнеш малко назад и да го изчакаш да отвори голяма уста, още не трябва да се извива самото дете - ухото, рамото и хълбокът трябва да са му на една линия - а не главата към теб и коремът да сочи към стената
това, за да не се разраняват

последно за вече разранените зърна пише да ги оставяш голи максимално много време, да не ползваш сапун, спирт или каквото и да е което изсушава и противно на очакваното - да кърмиш по-често, за да не изгладнява бебето и да не дърпа толкова силно.....

нищо от това не съм пробвала, дано ти мине бързо!

Автор Eвa ()
Публикувано25.08.03 15:00

При мен Гермастана и Дефламола не помогнаха, а измазах доста туби. Единствено Пантогел /струва около1.50лв/ ми помогна, но си правих и компреси особено през нощта. Но освен това наистина сложи беба под да суче под мишницата ти, след сукане оставай зърнта да дишат поне 15мин /колкото повече по-добре/ и компреси с крем. При мен силиконовите зърна също не помогнаха, но пробвай.
Успех
П.С Не се шашкай ако беба повърне кръв и на мен ми се е случвало и аз много се уплаших, но после се видя че е от зърното.

Автор maiche (непознат )
Публикувано25.08.03 15:31

Аз бях също 2 седмици с разранени зърна. При мен подействаха: Deflamol-а (както е описала Lenny); оставянето на въздух; миенето без сапун; правилно поставяне; честото кърмене. Последното не го бях чела, но забелязах, че най-голямата болка е в началото, докато бебо дърпа най-силно, после беше поносимо.

Автор summer ()
Публикувано25.08.03 16:36

Важното е не само мазането с кремове, а правилното поставяне на гърдата, както и други са писали - т.е. бебето да поеме и голяма част от ареолата в устата си. Ако засуче неправилно, трябва да се отдели от гърдата (слага се пръст в ъгълчето на устенцата му за да се освободи вакуума - иначе се разранява и боли още повече) и да се пробва пак. Също можеш да му донагласиш с пръсти устенцата така че да захване по-голяма част от ареолата.
Аз бях разранена няколко дни, мазах се с Lansinoh и следях за правилното поставяне и мина.
За силиконовите зърна съм чела, че може да намалее кърмата от тях, така че трябва да се внимава с употребата им. Но ако това е единствения начин, по-добре така, отколкото адаптирано мляко.
Случайно бебето да не е с късо езиче, защото това може също да е причина майката да се разранява. В такива случаи правилното поставяне не помага, а трябва да се резне под езичето.

Автор klamerche (бременно)
Публикувано25.08.03 16:40

Ето какво открих по въпроса, дано ти е от полза

Болезнени зърна.Неправилното захапване и неподходящата позиция на бебето са основните причини за болезненост на зърната, защото бебето вероятно не е поело достатъчно от ареолата в устата си и суче най-вече от зърното. Ако чувствате зърната си болезнени, най-вероятно ще искате да отложите кърменето заради болката, но това може да доведе до препълване на гърдите с мляко, което след това може да доведе до запушване на млечните канали в гърдите. Ако бебето е поставено коректно на гърдата и суче ефективно, то трябва да се храни докато поиска, без да предизвиква каквато и да е болка.ЗАПОМНЕТЕ: АКО БОЛИ, ЗНАЧИ НЕЩО НЕ Е НАПРАВЕНО КОРЕКТНО.

Решение:

Проверете позицията на тялото на бебето и начинът му на сукане. Би трябвало да се почувствате по-добре, веднага след като бебето е позиционирано коректно.

Не закъснявайте с храненето и се опитвайте да релаксирате, така че млякото Ви да слиза лесно. Може да изпомпвате малко мляко преди храненето, така че бебето да не смуче силно, докато чака млякото да слезе.

Ако зърната Ви са много болезнени, може да помогне смяната на позицията при всяко хранене. По този начин се оказва налягане на различни части на зърното.

След кърмене може да изцедите няколко капки мляко и нежно да го втриете в зърната си. Човешкото мляко има естествени оздравителни способности. Също така опитайте да оставите зърната си да изсъхнат на въздух след кърмене или носете меки памучни тениски.

Носенето на “чашки” за зърната по време на кърменето няма да успокои болезнените зърна. Те дори могат да увеличат болката, защото за бебето е трудно да се научи да суче без зърната.

Избягвайте носенето на сутиени или дрехи, които са твърде стегнати и притискат зърната Ви.

Сменяйте често подложките за гърди, за да предотвратите намокрянето им.

Също така избягвайте използването на сапун или такива мехлеми, които съдържат адстрингени или други химикали върху зърната си. Избягвайте продукти, които трябва да се отстранят преди кърмене. Измиването с чиста вода е всичко, което е необходимо за да поддържате Вашите зърна и гърди чисти.

Осигурявайте си достатъчно почивка, хранете се здравословно и поемайте достатъчно флуиди – това също може да подпомогне оздравителния процес. Ако имате много болезнени зърна, попитайте лекаря си за приемане на болкоуспокояващи, не съдържащи аспирин.

Ако след няколко седмично безпроблемно кърмене се появи внезапна болка в зърната, може би сте получили гъбична инфекция (млечница), която може да се образува от млякото по зърната. Други симптоми на тази инфекция са: сърбежи, изсушена кожа, чувствителна или розова кожа. Инфекцията може да се прехвърли и на бебето, при контакт със зърната Ви и тя се проявява като малки бели точки (петънца) по вътрешната страна на бузата, венците или езика му. Тя също така може да се прояви, като обрив на бебето, който не минава при използването на обичайния крем.

Тема Re: На мен ми помагашенови [re: lenny]  
Автор medusa (Мамино Меде)
Публикувано25.08.03 16:48

И при мен помогна Дефламола. Още на следващият ден бяха заздравяли. Стават някак си груби и твърди от него и всичко е ОК.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.