|
Тема
|
Въпрос за кашите на Нестле?
|
|
Автор |
veronikka () |
Публикувано | 25.08.03 19:26 |
|
здравейте
срам не срам ще питам,когато забърквам кашата тя става на топченца които трудно се разбъркват.
ние сме на оризовата с 3плода,значи първо затоплям млякото но съвсем малко и после го слагам в шишето след това слагам и 10ч лъжички каша към 180 мл мляко.Не знам къде греша,кашата е прясна.Пробвах да разбъркам с вилица но пак става на топченца.Дали дозировката ми не е правилна?
Ние си изяждаме по 180мл каша а таблицата на опаковката е 160мляко+8ч лъжички каша.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за кашите на Нестле?
[re: veronikka]
|
|
Автор |
Шoши () |
Публикувано | 25.08.03 21:16 |
|
Аз скоро купих каша на Нестле пшеница с три плода, но също става на бучки. Тя е с мляко, добавя се само вода, но нещо не става хомогенна. При другите каши общо взето трябва да се спазва температурата на водата (около 50 градуса, да не е много гореща), но тук не пише температура и макар че слагам топла, не става. Мисля, че проблемът не е в нас, а в кашите
| |
Тема
|
|
|
Автор |
River_ (Eliniki) |
Публикувано | 25.08.03 21:26 |
|
Кашите на Неслте стават на бучки, каквото и да правиш. Изключение прави само бисквитената им каша, която единствена не ми се е бучкосвала.
Въобще, останах много разочарована от техните каши. Преди 5-6г бяха супер, а сега...
За сметка на това българските "Слънчо" ми се издигнаха в очите - добре се разтварят, вкусни са и Ники си ги хапваше с апетит.
| |
Тема
|
[re: River_]
|
|
Автор |
bistra () |
Публикувано | 25.08.03 22:05 |
|
Ами аз използувам пасатор за целта- след доста работа с него кашата става хомогенна.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Teди (мама на Оги) |
Публикувано | 26.08.03 09:26 |
|
Аз добавям по малко вода (или мляко) към сухата каша, а не обратно... пак става на бучки, но са по-малко.
Кашите на Беби според мен са по-добри, а са и по евтини. Слънчо не съм пробвала заради алергията ни към кравето мляко, но и за тях чувам само хубави неща.
| |
Тема
|
препоръчайте някоя безмлечна каша на друга фирма?
[re: River_]
|
|
Автор |
veronikka () |
Публикувано | 26.08.03 09:35 |
|
да но аз не мога да продължавам да му я давам защото това може да доведе до храносмилателни проблеми.
Преди 2г помагах в гледането на бебенцето на моя приятелка и тя даваше от кашите на Слънчо ,спомням си че много лесно се разтваряха без да има нужда да ги бъркаш много но всички са млечни.
| |
Тема
|
да пасирам каша,несъм се сетила?:)
[re: bistra]
|
|
Автор |
veronikka () |
Публикувано | 26.08.03 09:38 |
|
трябва като сменя малкия да тичам да забърквам кашата,после да я пасирам и да я пробвам на температура ами той ще има да вряка но ще пробвам
| |
Тема
|
Re: препоръчайте някоя безмлечна каша на друга фирма?
|
|
Автор |
rally (майка на Марти) |
Публикувано | 26.08.03 10:34 |
|
Blevit - имат поне 4-5 вида безмлечни каши, обаче имат в известна степен проблем с разтварянето, ако водата е много топла.
Sunwall - имат без мляко и с козе мляко. Обаче се намират трудно в България, явно трудно се продават. От тях не съм давала, имах намерение с козе мляко да му дам, но намерих на едно място само и беше с минала годност (е, не съм търсила кой знае колко - само в квартала). Внасят ги Неделчев&Неделчев.
А за разтварянето - най - безпроблемно се разтварят Слънчо и Милупа, но и от двете няма безмлечни. Аз съм му давала и топченца, когато сме били на зор , но не си спомням да е имал проблеми - е, не че препоръчвам...
Мартин - 13.05.2002 г.
| |
|
|
|
|