Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:27 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Не яжте миди- за бременни, кърмачки и не самонови  
Автор mali (усмихната)
Публикувано22.08.03 14:06

НЕ ЯЖТЕ МИДИ! Миналата седмица на морето изядох 2-3 миди и се натрових. Цял ден повръщане, пиене на активен въглен и още куп други проблеми. Четох, че това натравяне е опасно за бременните, а при кърмене минава в кърмата. Мидите пречестват морето и са пълни с всякакви боклуци, включително нефт и мазут. Колкото и да са вкусни, по-добре не яжте. 5 дни на морето ми беше зле и повръщах

Калина
04.07.2002г.

Тема Re: Не яжте миди- за бременни, кърмачки и не самонови [re: mali]  
Автор mania4ka (madness)
Публикувано22.08.03 14:34

натровила си се защото мидите не са били пресни и много бързо са се смарангясали на жегата, защото са 100% белтъци или са били приготвени при изключително нехигиенични условия, които са нормални за малките кръчмета

Миди ям само ако аз съм си ги извадила от морето. Дори никога не купувам замразени, стерилизир. или приготвени при неизвестни условия по ресторанти и пр.

Редактирано от mania4ka на 22.08.03 14:36.

Автор Ancheto* ()
Публикувано22.08.03 14:45

Направо ви се ядосах като го прочетох това за мидите - да ме извинявате ако ще обидя някого.
Вие бъдещи майчета, не четете ли дебели книги за бременността?
Цитирам Лоранс Перну "Аз чакам дете" стр. 93, "Храни, които трябва да се избягват":

"Храни, които могат да причинят отравяне (при бременност организмът по-лесно се поддава на отравяне). Такива храни са:дивеч, ракообразни - миди, стриди, защото никога не може да се знае със сигурност дали са пресни. Освен това ракообразни могат да пренесат вируса на хепатит А. "

100% го пише и в други книги.
Има и разни други неща, но се вземете в ръце и ги прочетете - вече не сте сами.

Автор dara (osobena)
Публикувано22.08.03 15:06

И аз смятам, че проблема е в това, че мидите не са били пресни. По кръчми и заведения никога не си поръчвам миди. Обаче си вадим миди най-редовно и си ги ям - и аз и децата и досега никога не сме имали проблеми. А си вадим миди от 30 години поне.

Ние не знаем какво е самотата
И до къде се простира тя...

Автор Чepeшka (червена)
Публикувано22.08.03 15:11

Нещо подобно се случи и с мои познати, които бяха в Лозенец. Те дойдоха и разказаха за патилата си.Те отишли да се разправят и в заведението, но там им казали,че морето било много мръсно и мидите се били отровили тая година. Да ги пита човек тогава, като го знаят това защо сервират. Свекърва ми така се притесни, че не даваше на мъжа ми да ходи да вади той самия миди. Хубаво че не я послуша. Отидохме един ден с него. Той си има свой "парцел" при Созопол, откъдето вади винаги. И нямаше никакви проблеми с никого. Маниачка добре е описала причините за натравянията.
Но на детенце не смея да дам. Ще изчакаме още няколко години и тогава.

Автор lady Moonlight (defender)
Публикувано22.08.03 15:53

Проблемът с мидите е чисто индивидуален. На майка ми например и става лошо от панирани миди, винаги. Но пък варени си ги яде без проблем. Иначе е вярно че мидите пречистват морето, но това на кого как ще му понесат е различно за всеки. Ако човек знае, че не му понасят миди, не трябва да яде. Аз що миди изядох това лято и нито за момент не ми е станало лошо.

And I have never felt so
like I know which way to go...

Тема Re: Не яжте миди- за бременни, кърмачки и не самонови [re: Ancheto*]  
Автор mali (усмихната)
Публикувано22.08.03 22:56

Само, че аз отдавна не съм бъдещо майче, защото съм настоящо. Просто пуснах темата за бременните и кърмачките, за предпазване от натравяне. Аз лично докато бях бременна доста книги прочетох и знам, че мидите и всички морски дарове, с изключение на рибата трябва да се избягват, главно заради глобално замърсените води

Калина
04.07.2002г.

Тема Re: Не яжте миди- за бременни, кърмачки и не самонови [re: Чepeшka]  
Автор mali (усмихната)
Публикувано22.08.03 22:59

Въобще на морето са го ударили през просото. Мидите ги събират по скалите и за това е така

Калина
04.07.2002г.

Автор mania4ka (madness)
Публикувано23.08.03 12:39

ами мидите от скалите се събират, но под водата, те не плуват в морето.

Тема svekarva mi se natrovi predi 2sedmizi ot midi [re: mali]  
Автор veronikka ()
Публикувано23.08.03 15:51

ug kupeni ot Pikadili,naistina presni i t.n no javno ne sa minali prez kontrol za da se razbere che sa bezopasni za konsumazija.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.