Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:32 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За проблемите с храносмилането по време на бременннови  
Автор Lilioni_ (nova)
Публикувано18.08.03 15:39

Здравейте, майчета! Много ми е неудобно да ви занимавам с такива неща, но пустият му стомах ме мъчи всеки ден и дори не мога да се храня достатъчно...Притеснявам се дали бебчо е добре. Остават ми около 36 дни до термина. Искам да попитам има ли бъдещи или настоящи майки, които да са имали подуване на стомаха, газове и болки след дори и малко хапване? Ходих на лекар - гастроентеролог и той нищо не можа да каже... Вече ми писна! Това е борба всеки ден! Започна от 4-5 тия месец, та до сега! Някои казват, че това било нормално при някои бременни, но аз когото и да питам се оказва, че друг такъв случай няма...
Знам, че храносмилането е затруднено по време на бременност, но подуване с въздух след всяко леко хапване - газове и уригване - това е ужасно! Та аз ям сега по-малко, отколкото преди да забременея...
Иначе бебчо казват се развива добре. Дано да е така.
Четох в една книжка, че спазмите на червата, били признак за фетално страдание...Много се притеснявам...
Моля ви, ако има майчета с подобен проблем, нека да пишат...
Ще ви бъда много благодарна! Извинете ме, ако съм прекалила...

Тема Re: За проблемите с храносмилането по време на бременннови [re: Lilioni_]  
Автор mamalex (непознат )
Публикувано18.08.03 15:47

o, spokojno - ne si sama ;o))
az sym sega v 6-ti mesec, a ot 2-3 sedmici korema mi taka se poduva, che vse edno sym v 8-mija. Javno kolita mi se obajda i e adsi neprijatno - no ne mislja che ima problem za bebcho ;o)) a neredovnija stomah e neshtotvyrde harakterno, dokolkoto znam. samo che loshtoto e che az ne mu pomagam osobeno, a si hapvam vse vusnichki nepolezni neshta i posle si stradam, no tova si e ;o))) njama strashno

Тема Re: За проблемите с храносмилането по време на бременннови [re: mamalex]  
Автор Lilioni_ (nova)
Публикувано18.08.03 16:16

Благодаря за отговора, mamalex!Ти имаш колит? Може би аз имам такова нещо, но не съм разбрала...
Лошото е, че сега не се пият лекарства! Всички казват: "Ще търпиш..." е, да, ама има моменти, особено нощем, когато не заспивам с часове, заради пустото му подуване, пък и се храня като пиле и това дано не се отразява на бебчо...
Опитай да избягваш храни, които дразнят червата, въпреки че при мен и това не действа
Дано не звуча прекалено песимистично! Пожелавам ти леко носене и леко раждане и сладко и здраво бебче!

Автор mamalex (непознат )
Публикувано18.08.03 16:49

o , blagodarja zza pojelanijata - i na teb uspeshno i bezproblemno rajadane - ajde malko ti ostava, shte se spravish ;o))

Тема Re: За проблемите с храносмилането по време на бременн [re: Lilioni_]  
Автор dessyas (непознат )
Публикувано18.08.03 18:32

Zdrawei Lilioni, az sega niamam takiwa problemi, no predi da zabremeneia po princip mi beshe problemno hranosmilaneto, mojeh s sedmici da ne hodia do toaletnata. Sega niamam problemi, sas stomaha, dori niamam kisilini (koeto go kazwat che bilo mnogo riadko sreshtano pri bremmennite), da chukna na darwo che mi ostawat oshte 29 dena do temina. Pone pri men deistawa, i to oshte ot malka,pri bolki i poduwane na korema, iadeneto na iabalki. Az weche sam swiknala, a i maja mi weche sledi, sutrin iziajdam 2 iabalki (predi da zabremeneia gi iadiah dokato si pieh kafeto, no sega poneje ne mi e wkusno da pia kage iam samo iabalki). Prez denia kato ogladneia iziajdam pone 2 iabalki. Oswen towa niakde chetoh che iabalkite bili polezni za bremennite i pomagali na hranosmilaneto. Probwai, moje da ti pomognat i na teb.
Leko doiznoswane i leko rajdane.

Тема Re: Благодаря ...нови [re: dessyas]  
Автор Lilioni_ (nova)
Публикувано18.08.03 18:57

Благодаря и на теб за отзивчивостта, dessyas! Благодаря и за съвета, но това с ябълките съм го пробвала вече... То явно при всеки е различно... Моят случай е някакъв странен...Аз преди да забременея не съм имала никакви проблеми със стомаха, ама никакви! Вероятно бременността провокира някакъв колит...
Благодаря ти!
На теб пожелавам леко доизносване и леко раждане на сладко и здраво бебче!
Поздрави!

Тема Re: За проблемите с храносмилането по време на бренови [re: Lilioni_]  
Автор Firebird (***)
Публикувано18.08.03 20:17

Моята лекарка ми каза, че прогестерона, който се отделя при бременност и служи да опазва самата бременност, влияе и на червата и оттам са тия проблеми. Има един препарат, Мезим форте, който не точно лекарсво, а съдържа храносмилателни ензими и подпомага храносмилането. На мен ми помагаше, посъветвай се с лекаря си дали може да го пиеш.

Тема Re: За проблемите с храносмилането по време на бренови [re: Firebird]  
Автор Lilioni_ (nova)
Публикувано19.08.03 13:14

Благодаря и на Firebird за отговора. За мезим форте знам отпреди 3-4 месеца. Още тогава опитах с него, но нямаше ефект - вероятно не съм го пила достатъчно продължително, но доколкото знам при него ефектът настъпва моментално...
Явно ще трябва да стискам зъби и да се моля бебчо да е добре...

Автор Zmily (непознат )
Публикувано19.08.03 15:40

Здрасти!
Състоянието ти е нормално, тъй като бебето притиска вътрешните ти органи. Не се притеснявай за него, то си извлича всичко необходимо от теб. Важно е и ти да подхранваш организма си с необходимите вещества. Пий МАТЕРНА, тя обезпечава организма с необходимите витамини и минерали.
Леко и безпроблемно раждане и да се обадиш

Автор Zmily (непознат )
Публикувано19.08.03 16:07

Сетих се и за още нещо и пак ти пиша. За обиране на газовете по рпинцип помагат Kreon и Espumisan, но ВНИМАВАЙ! Изобщо не съм сигурна (нямам информация) дали могат да се приемат от бременни. Затова, ако решиш, първо се консултирай с лекаря си за тях или най-малкото помоли аптекарката в някоя аптека да провери в някой справочник (те си имат справочници за лекарствата) какви са противопоказанията за приемане. Успех!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.