|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Помощ! Стафилококи!
|
|
Автор |
medusa (Мамино Меде) |
Публикувано | 24.07.03 11:04 |
|
Илко прихванал стафилококи от болницата и още не мога да се преборя с тях.
Всички там ми викаха да му трия очетата с преварена вода - грънци - така се махат стафилококи с преварена вода...
Тъпата ни педиатърка ме "посъветва" да му слагам кърма в очетата (преди да си признае, че не е обикновен конюнктивит, а стафилококи), та ги подхраних още повече...
Мажа го вече сума време със Фуситалмик - антибиотик, специално за стафилококи в очетата, ама цъ...
Други идеи?
(Илко - на два месеца и половина.)
| |
Тема
|
Re: Помощ! Стафилококи!
[re: medusa]
|
|
Автор |
yanita (засмяна) |
Публикувано | 24.07.03 11:24 |
|
стафилококите се трепят с антибиотици. не с кърма и преварена вода, нито с нещо друго. смени педиатъра, ако трябва.
преди година и нещо габи имаше стафилококи - познахме ги по запушването на нослето и направихме съответните изследвания. педиатърката ни предписа Bactroban и след седмица мазане резултатите от изследванията бяха отрицателни.
задължително е да се консултираш с доктор преди да предпиемеш каквото и да е лечение, трябва да се правят съответните изследвания и строго да се спазва схемата на лечение.
нашето гардже си е най-хубаво!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чeтa (с ударение на е) |
Публикувано | 24.07.03 11:24 |
|
Ние също сме със стафилококи от болницата. Първо избиха в очичките. Мазах 10 дни с Fucithalmic изчезнаха за малко, после пак избиха, аз пак мазах и докато мажа добре, ама като спра и пак очичките започват да текат. После избиха на бузите като пъпки - айде мажи с Bactroban.
Та за очите отиваме на очен и тя без да направи никакво изследваме ми дава рецепта за някакви капки на йодна основа, които така и не взех, защото майка ми ми каза че ми е капала такова нещо и освен да цапа, друг ефект няма. Та проблемът продължава да е нерешен и на детенце да са му гурелясали очите, а си изгърмяхме направлението за очния. Водя го аз пак при педиатъра, ама се оказа че жената е в отпуска и ни прие заместничка. Аз от нея вече исках да ни вземат секрет и да направят антибиограма, за да се види какво лекарство ще има ефект, а тя междувременно ни изписа капки Ophtahalmo-Septonex, които не само ликвидираха секрета и зачервяването в очичките, а ми и струват лев и нещо. А бях много скептично настроена срещу тях, защото не пише кой знае какво действие да имат. Все още не сме направили антибиограмата, ама ако пак избият гадните стафилококи ще отидем.
До колкото знам са зверски упорити.
Ophtahalmo-Septonex-а го капах 2 дни, от тогава - вече 1 седмица и нещо няма секрет и зачервяване и очичките на Бобо са добре - никакъв помен от стафилококи.
Ако искаш ще ти препиша каквото пише на описанието на капките Ophtahalmo-Septonex и ще ти го пусна на бележка.
п.с. това с кърмата действа, ама ако хванеш възпалението в зародиш
Teзи които не умеят, критикуват
| |
Тема
|
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
swallow (лястовичка) |
Публикувано | 24.07.03 12:05 |
|
Извинете ме, че и аз се намесвам, но по отношение на точно тези капки (Ophtahalmo-Septonex) мисля да пусна малко инфо. Тъй като от години имам проблеми с очите ги ползвам от много дълго време...безобидни са,бебешки капки (т.е не лютят), с доста широко действие. Аз ги използвам за конюктивит, за зачервени и преуморени от комп. очи, както и при различни по-леки възпаления. НО за бебенце тези капки трябва задължително да бъдат изписани от лекар (въпреки че се продават и без рецепта), колкото и да са добри и добре да ми се отразяват на мен, така е възможно и да не помогнат, а да усложнят положението (препоръчах ги на колега и при него така се получи).
Още нещо ...ако ви ги изпишат имайте предвид, че срока на годност на капки за очи е 20 дни от момента на отварянето (това го знам от офталмолог), най-добре си запишете датата на отваряне върху опаковката на капките.
Бъдете здрави и много усмихнати 
| |
Тема
|
[re: swallow]
|
|
Автор |
Чeтa (с ударение на е) |
Публикувано | 24.07.03 12:20 |
|
Ами на нас ни ги изписаха без някакъв специален преглед - само с поглед. Освен това, лекарката беше педиатър, а не офталмолог...ама добре, че предупреждаваш за възможни проблеми, защото в листовката не пише кой знае каво.
Факт е обаче, че на нас помогнаха, та за това споделям.
п.с Те май лекарствата в повечето случаи по някаква установена схема ги предписват . Както и при medusa, така и при нас се започна с Fucithalmic
Teзи които не умеят, критикуват
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mania4ka (madness) |
Публикувано | 24.07.03 13:09 |
|
стават ли за конюктювидна алергия при дете на 1,5г , защото сменихме сумати капки от скъпи и по скъпи, без никакъв резултат. Нашата педиатърка май ми беше казала да ги купя, но аз вече се бях набутала с 20лв за други които за 15дни нищо не помогнаха. Какво им е съдържанието?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
az13 (непознат
) |
Публикувано | 24.07.03 13:12 |
|
Ние също имахме стафилококи в очетата - с капки Бивацин за 8 дни изчезнаха и вече повече от година нямаме проблеми.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
swallow (лястовичка) |
Публикувано | 24.07.03 13:45 |
|
Капките наистина са много добри, а колегата може да е имал чувстителност към някоя от съставките...незнам, нямам медицинско образование, но той е възрастен човек и когато е усетил, че не му действат добре ги е спрял. Затова според мен най-добре е специалист да прегледа бебока, или ако ги е изписал педиатър( лошо няма пак е лекар) за всеки случай, за ваше успокоение наблудавайте бебока за някаква реакция още след първото капане.
Цялото ми семейство ги ползва тези капки и до сега не сме имали проблеми с тях...много се извинявам ако неволно съм всяла паника тези капки наистина са бебешки и предполагам че са с "по-меко" действие и безопасни.
P.S. за конюктивити предписват и едно мехлемче, което също е много добро но пак трябва лекар да се пита дали става и за малки деца
| |
|
това за срока на годност не съм го знаела. моите капки ги купих преди почти 2г. и съм ги използвала за запушване на каналчетата, сега борис като имаше конюктивит пак тях капвах и мина. а и никъде не пишеше, че след отваряне имаш 20дни. защото мисля, че са задължени да го правят, нали на др. лекарства пише?
| |
|
мехлемчето го полвахме - хидрокортизон с хлорнитромицин - след замаскиране на симптомите и спиране на употребата му всичко започва отново. Изписан от педиадър.
Минахме на - макситрол- капки с антибиотик изписани от очен - спираме капките, всичко отначало. Самите капки са ужасно люти.
Следва - Емадин - 10дни пак капене, изписан с много компромиси на такова малко дете от очен и никакъв ефект.
Вече се отказах да лекувам този алергичен конюктювид.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|