Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:41 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема за хапчето за ражданенови  
Автор Vlas (viarvashta)
Публикувано16.07.03 20:37

Извинете за тъпотата ми ама има ли някой идея как се казва за хапчето за раждане или по-точно това дето се гълта или слага?
Как действа?Какви са му предимствата и недостатъците
Сам ли си го купуваш .Кога се пие. Кога се задейства?
Изобщо всичко.
Страх ме е да не започна да райдам през почивните дни и дали ще намеря лекарката си... Затова мисля еди такива комбинации
Ще се радвам да помогнете

Тема Re: за хапчето за ражданенови [re: Vlas]  
Автор doktorka (neredovna)
Публикувано16.07.03 20:53

е те ,това ме разби!...
за какви хапчета става дума?
за да родиш или за да не родиш?

Ако е ,"за да родиш"..позволявам си да кажа :"Не правете нищо в къщи сами!"

Да, има таблетки (простагландини),които се слагат във влагалището ,за да ускорят "узряването" на шийката на матката,но се използват когато вече си влязла в болницата ,под наблюдение и сами по себе си не довеждат до раждане.99% се налага да се вкл Окситоцин венозно. Искрено се надявам в БГ да не можеш да си купиш такива таблетки от аптеката...

А за таблетки дето "спират " раждането не съм чувала...Ама знае ли човек!

Автор Tandoori ((chick))
Публикувано16.07.03 20:55

Mojat doktor mi kaza ( ako stava vupros za globilite), ce lichno toi ne bi izburzval, zashtoto stavalo po-bolezneno rajdaneto s tova hapche i mai imashe i oshte neshto, ama ne pomnja... Na men za prdizvikanoto mi slojiha Oksitocin v sistemata..
Ti zashto si se sprjala na variant takova hapche?

*Za vsjako neshto koeto si struva da se napravi, si struva i da se precakash s nego*

Тема Re: за хапчето за ражданенови [re: doktorka]  
Автор MoniT ()
Публикувано16.07.03 21:01

Има хапче окситоцин за букално приложение (забравих как се казваше). За забавяне на раждането може да се използват токолитици, от които има бета2 миметици в таблетна форма. Аз също не разбирам за какво става въпрос.
МониТ

Тема Re: за хапчето за раждане [re: doktorka]  
Автор Vlas (viarvashta)
Публикувано16.07.03 21:57

Stava дума за ускоряване на раждането.май съм чувала нещо с Н- Ниста.....
Приятелката ми вече 2 пъти ражда с помощта на такова хапче, но не знае как се казва.Сиситемите дето са и ги включвали не са подействали и затова са и дали това( сравнително скъпи са 30лв 1 бр - цена за преди 2 год)
Та си мисля и аз дали да не си искам.Естествено, че ще вляза в болница.Сама няма да правя нищо.То и без това ме е страх неистово. Иначе с лекарката ще се видя чак в понеделник за да я питам та затова реших да се пробвам тук.
Благодаря за вниманието

Автор doktorka (neredovna)
Публикувано16.07.03 22:08

хайде късмет....
да пишеш като имате новини..:)

Тема Re: за хапчето за ражданенови [re: doktorka]  
Автор Vlas (viarvashta)
Публикувано16.07.03 22:11

Ще напиша разбира се .
Уфффффф май параоясвам.

Автор Чeтa (с ударение на е)
Публикувано16.07.03 22:26

Я се успокой!
Кога ти е термина? Първо раждане ли ти е?
И аз съм чувала за тези хапчета, но мисля, че ги изписват в болницата - ускоряват узряването на шийката на матката, но до колкото разбирам, това което те притеснява е да не започне раждането, а ти да не можеш да откриеш лекарката, ако е така, тези хапчета ми се струва, че няма да ти свършат работа.
А и всяко зло за добро - мисли позитивно!
Всичко ще е наред!
Успех! Аз и моя бебо ще стискаме палци на теб и на твоя бебо!

Teзи които не умеят, критикуват

Тема Аууу!нови [re: Vlas]  
Автор Firebird (***)
Публикувано16.07.03 22:58

Като почне раждането и постьпиш в болница, лекарите преценяват как вьрви. В повечето случаи има нормална родилна дейност и хапчета не са нужни. Можеш да си помогнеш сама, като се движиш. Ако не са ти изтекли водите, движението е много полезно.
При второто ми раждане бях ходила на преглед предния ден. Лекарката каза, че имам 2 см разкритие и че в резултат на прегледа ще падне запушалката и по всичко личи, че сме на финала. На другата сутрин наистина изпадна запушалката се появиха контракции. Сигурно сьм най-голямата идиотка, ама аз се втурнах да завивам сарми, понеже имах буркан листа отворен, а си помислих, че ще се развалят докато ме изпишат... Та до последно готвих, а нетьрпеливата кака прегрьщаше корема ми и обясняваше, че така е гушкала котката и котката родила лесно, "Мамо, дай да те гушкам и ти да родиш лесно".
После се обадих на лекарката и трьгнахме пеша за родилното. От време на време спирахме за контракция. Лекарката ми разказваше, как водила едно раждане в частна клиника, с присъствие на бащата. Анестезиолога няколко пъти предлагал упойка, но жената отказвала. При всяка контракция обаче таткото я целувал, масажирал й гьрба и приказвал нежности... По едно време анестезиолога се позасмял "Абе тия са си донесли любовна упойка"
Та и аз, вървейки, си исках "упойка" от таткото. Ходенето помогна, при постьпване имах разкритие 5 см, ей така като на майтап, до този момент нямах сериозни болки (след като сьм мислила за лозовите листа )
Движението помага, а също и гушкането. Не само котката, и аз родих лесно.
И като см се разбьбрила, да доразкажа - лежа си аз в предродилното и изведньж- глас: "Яяя, на Мими майка й!" Отварям око и виждам майката на нейна сьученичка... Оказва се, че вече няколко месеца целия клас чакал да се роди бебето, защото моята дьщеря на всички надула главите с призказки за това, как ще си има братче...
По повод движението - разказваха ми за един случай, в който почва раждане и таткото ще вози бьдещата мама в родилното. Таткото обаче по-паниран от мамата. Кой знае защо решават, че трябва тя да лежи. Викат брат й на помощ и я носят по стьлбите, легнала в одеало. Стигайки до колата, не успяват да отключат и оставят одеалото с родилката на земята. При което тя се ядосала и се развикала "Какво правите с мен, бре, аз не сьм умряла още!" и скочила да ходи сама...
Искам да кажа - подобна практика е не само смешна, но и вредна. За родилката е по-добре да се движи. Ако са изтекли водите без да има контракции е нужно да не се ходи много, докато не се установи от лекар дали главата на бебето е наместена добре. Ако главата е предлежаща част и е добре ангажирана (няма опасност да изпадне рьчичка или пьпна врьв) и с изтекли води може да се ходи.
Обобщавам:
Пьрво хапче за раждане - движение
Второ хапче за раждане (и успокояване) - гушкане и тн. "любовна упойка"
Трето хапче за раждане - ясна и спокойна мисьл

Автор sladki64eto (minava6ta)
Публикувано17.07.03 01:38

spored men si e nai-dobre da si rodi 4ovek po vazmojno nai-estestven na4in( bez da si predizvikva kakvoto i da e, osven ako lekarite ne re6at, 4e se nalaga). predi 5 dena edna priatelka rodi, kato to4no taka i predizvikaha rajdaneto, no pri neia be6e nalojitelno, za6toto se produzirala mnogo malko okoloplodna voda i mojelo da se uvredi ploda. taka se ma4i da rodi 3 dena, kato ia e bolialo adski mnogo i vapreki vsi4ko e polu4ila samo 1 sm razkritie. nai-nakraia pak i napraviha sekzio, taka 4e ...pri vseki organizam e razli4no.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.