|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
8мес. след епизиотомия?
|
|
| Автор |
Eвa () |
| Публикувано | 13.05.03 00:21 |
|
|
Момичета трудно ми е да споделя, но имам нужда от съвета ви - нормално ли е 8м. след епизиотомия да ме болят шевовете? Ходих към 6м. на процедури с Ваготил, които малко ми помогнаха ама все още нещата със секса не са много наред - изпитвам болка и това си е и изобщо започва да ми става неприятна тази работа.
И изобщо ако не е свършена както трябва работата с шевовете - може ли изобщо да се помогне? аз си представям рязане отново и т.н
Сигурна съм че проблема не ми е психически, а е и сериозен.
Дори се притеснявам за брака си - поради проблемна бременост се въздържахме бая време /6-7м./, а и сега си е нещо подобно - какво ли не опитахме. Добре че срещам разбиране, но и това не може да трае вечно - току виж съм пуснала постинг, че са ме изгонили от вкъщи
Има ли някой свестен лекар, който да помогне?
И имали ли сте и вие подобен проблем? Аз раждах ужким при позната лекарка - ама за пореден път се убеждавам че всичко е до късмет
Редактирано от Eвa на 13.05.03 00:28.
| |
|
Тема
|
Re: 8мес. след епизиотомия?
[re: Eвa]
|
|
| Автор |
saroni (Saroni) |
| Публикувано | 13.05.03 00:48 |
|
|
оф не знам как да ти помогна...мен ме болеше ама спрях да му обръщам внимание и не помня кога из4езна болката-скоро беше:)а колкото до секса и ние се въздържахме доста време дори и селд раждането ме болеше и ми беше гадно ,оба4е по едно време като ме погна хормона...да видиш как оздравях:)
глупости говоря;)))
лощото е 4е от време на време ме наболява...отдолу...макар 4е като се замисля 4е от съвсем скоро...ве4е нямам болка...може би я забравих
ти сигурна ли си 4е шевовете не са зарастнали добре или 4е е имало някакъв проблем с това?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Димa (невъзможна) |
| Публикувано | 13.05.03 07:54 |
|
|
Аз съм в същото положение. Започнах от 3-тия месец да ходя по доктори защото не беше ясно какво е - изпих маса хапчета да не би да имам възппаление на пикочнополовата система, после пък за гъби и така стигнахме до диагноза "хипергранулации на шевовете" Та от тогава, вече три месеца се мажа с Ваготил - досега съм направила 12 процедури и ще продължавам защото нещата определено не ги чувствам в ред. Проблема на мен ми е, че с бебето не мога да ходя а трудно намирам някой да я гледа и като ми дойде и ....се влачат нещатаа и така ефекта е ..... Определено от Ваготила има подобрение но трябва да се направят /според моята докторка/ 10 последователни процедури през 3 дена.
Куриоза беше, че моята докторка ми обясни след 11-тата процедура "Всичко вече ти е наред", въпреки че аз не чувствах така нещата, но като видя че съм си взела ново направление ми каза "Аааа ти имаш направление, ще идваш, ще идваш.." Та щом имам направление се оказа че вече не са толкова наред нещата....
А иначе това за секса .... ама толкова ми е познато ....
| |
|
Тема
|
[re: saroni]
|
|
| Автор |
Eвa () |
| Публикувано | 13.05.03 08:35 |
|
|
Проблема беше както го пише Дима хипергранулация на шев , и имах 3 процедури с Ваготил.
Добре е че си могла да забравиш за болката.
| |
|
Тема
|
[re: Димa]
|
|
| Автор |
Eвa () |
| Публикувано | 13.05.03 08:48 |
|
|
И аз съм с същия проблем с бебо - едната баба ни е в чужбина, другата е все болна, бебка все още не спи нощно време , а аз съм "и сам воина е воин" .
При мен куриоза е че на 40 ден ми казаха "всичко е ок все едно не си раждала" /а бях на частен лекар и си плащах/ а още тогава при прегледа все едно ме резнаха с нож на живо, но изобщо не обарна внимание а и аз си мислех че е понеже все пак е било скоро.
Това с направлението ме уби
Няма ли сигурен начин да се помогне!
| |
|
Тема
|
Re: Голяма гадост?
|
|
| Автор |
lenny (щастлив) |
| Публикувано | 13.05.03 10:22 |
|
|
значи сестра ми ражда с епизотомия и от нея знам че възстановяването е гадничка работа и че доста време след това секса беше изпитание, но явно че се нормализират нещата след време. Иначе за Лекар аз бих ти препоръчала моя гинеколог, който според мен освен че е супер човек и лекар си е и истински вълшебник в шевовете - значи аз и двата пъти се понацепих малко - та се наложи да ме бродира човека и нямам оплаквания - след първите 2 месеца - всичко беше ОК!!!
значи д-р. Динчо Георгиев от 1-ва АГ Света София - ако искаш телефоните - пусни бележчица - или пък ми звънни май ти бях давала мобилен телефон
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
bubanka (mamka) |
| Публикувано | 13.05.03 11:22 |
|
|
малко не по темата, сетих се от въпроса за секса
момичета, ходете често и редовно на доктор, особено след раждате!!!
аз се напатих много - след нормално раждане и шев отдолу ме беше страх от секса, след около 1/2 година се отпуснах, но при правенв на секс 7 мес. след раждането ме пресече една рязка болка и кръв, тичане на доктор и ... кисти като портокали  , операция и отново ужас от секса.... мъжът ти е ангел, че издържа докато се оправя пак, защото те отово се развиха /по-малки, но с лекарства се махнаха...гадости /
та за докторите - до кистите с такива размери стигнах от нехайство; докторката каза, че това се случва често след раждане и да ходя редовно на преглед, ама...на, нищо не ме болеше и след раждането не стъпих на лекар до прегледа за операцията; а тогава с изследванията за операцията сумати доктори ми се "изредиха" с какви ли не диагнози - болно сърце и не помня вече още от какво умирах  , нищо ми няма, само един шев от педя и половина по моя вина
извинявам се за липсата на точки и главни букви, но не ми се редактира текста
късмет и не забравяйте - ходете често на профилактични прегледи, особено след раждане!!!
| |
|
|
|
а аз си мислех 4е епизиотомията е не6то рутинно и неопасно:(
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Kitke (Bube) |
| Публикувано | 13.05.03 12:23 |
|
|
Значи това което си спомням от преди 11 г е че със 24 вътрешни шева и 7 външни, които майка ми заши с копринени конци, около година имах усещане за опъване при секс мнооого неприятно. Дори година и половина по късно настоявах всеки месец да ме преглеждат защото имах чувството че не са наред нещата. Но минава с времето.
Търпение!
По мой наблюдения ако партньора ти наблегне на по- дълга и разнообразна сексуална игра, а ти преодолееш притесненията от болката ще буде значително по- добре!
Успех!
| |
|
|
|
където има нож, няма мещо рутинно и неопасно!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|