Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:38 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема принадлежности???нови  
Автор blekuta (непознат)
Публикувано19.04.03 23:17

Ох,майчета,на помощ!
Преди малко се чух с майка ми да ме разпитва какво да носи за бъдещия внук(внучка).И тогава осъзнах,че уж чета много ,а нищо не знам.А бебока ще идва края на май!!!
Става дума за принадлежности като:
>дюшек за креватчето(да ушиела такова с вълна) Мен, честно,това ме ужасява-при летни температури в/у вълнен дюшек???
>пелени памучни.Според нея се слагат върху памперсите.Така ли е?Макар че май се опита да прокара идеята,че в началото новороденото трябва да е с естествен материал пелени,а не с еднократните????
>възглавница?? Аз досега навсякъде чета,че бебето не трябва да спи на възглавница....

Моля ви пишете ми какво сте ползвали или планирали за бебока!

Кой е прав?Как да я убедя?
Ами утре като звънне свекървата?

Тема Re: принадлежности???нови [re: blekuta]  
Автор Beceлa (vesi)
Публикувано19.04.03 23:27

разбирам те, трудно е и винаги ще има сърдити. ние дюшече купихме от готовите и пелени изобщо не използвахме. само в болницата ги повиваха, но веднага след като се прибрахме, ведната памперси.ние се родихме началото на май.

Автор Дeлфин (търсещ)
Публикувано20.04.03 00:03

Аз съм против такива неща. Свекърва ми ми изкара душата да съм сложела вълнено одеяло под чаршафа на бебето. Сложих да миряса и после го махнах! Още не се е сетила да провери има ли го. За новородените е много по-опасно да са прегряти, защото още не им работи охлаждащата система, така да се каже, неграмотному
Щом ще ползваш памперси(за което горещо те съветвам) не ти е нужна пелена, т.е. пелените вършат работа, но за други неща, аз ги слагам върху подложката за повиване, бърша дупето през деня и т.н.
Моето бебе си е от самото начало с памперс, сигурен си, че му е сухичко и свободно.
Ева в началото спеше с тъничка възглавница, но откакто започна да я хваща и да си я слага върху лицето и я махнах

Как да я убедиш? Кажи, че педиатърът така ти е казал.

Редактирано от Дeлфин на 20.04.03 00:03.

Тема Re: принадлежности???нови [re: Дeлфин]  
Автор blekuta (непознат)
Публикувано20.04.03 00:11

хе-хе,това за педиатъра си е идея

Автор helen (natural)
Публикувано20.04.03 09:27

da nikakvi vyzglavnici - pone do godinka; i bez tyi glavata na bebetato e dosta golqma i taka da se kaje veche e povdignata sprqmo tqloto :)

systo taka ne polzvam nikakvi peleni; samo v nachaloto slqgah vyrhu havliqta tenzuh zastoto popiva po byrzo a nie sme zimni bebeta che na vsichkoto otgore s mnogo kosa i me beshe strah da ne se prostudi nesto?

diusheka ni e s 2 razlichi lica ot dvete strani kato ednata e gumirana (dali tova e dumata?) i v momenta spi vyrhu neq i edinichen charshaf; inache e prujinen;

inache nashiq bebok kato drehi e imal predimno samo bodita - bilo ot tezi s kracholi ili bez; maika mi se beshe vyzmutila po telefona - nqmala li belio - ami ne nqma; tova i e i belio i dreshka;
oste ne e nastinala kakto q oblichame edin kat ama to si e i toplo i ne vijdam prichina da q oblicham v poveche; vie ste imate nujda i ot shapchica za slynceto nai veroqtno kakto moje bi i ot chorapki;
ima dve odealca obache do momenta e polzvala predimno edno rehavo na dupki (ako se zavie prez glava s nego nqma kak da se zadushi, a ot skoro postoqnno go pravi ...)
v nachaloto i miehme dupeto s voda i pamuk zastoto se obrivashe; sega kym 5-tiq mesec se opitvam otnovo da vyveda kyrpichkite za dupe ama da vidim
i tuk se smqta che e systestveno bebeto da ne se pregrqva;
a pyk poneje tuk se tvyrdi che bebeto dokato e na kyrma nqma nujda ot voda i pone pri nas e bilo vqrno (pri letnite bebeta moje da ne e ) ta da ne ti opisvam mnogobroinite polemiki s maika mi, svekyrva mi i sestrata na myja mi kak kolko i koga trqbvalo da se dava voda; poluchih i instrukcii koga i kak da q kypq (zadyljitelno procedurata trqbvalo da trae okolo 2 chasa na den a pri nas vidish li e okolo 30 min ot do ... ama kakvo da pravish negramotni sme)
instrukcii i za rejima na hranene koito daje v bg ne vsichki spazvat ...
abe az lichno kazvah da dobre i si praveh kakvoto si znam ama myjyt mi izdavashe fronta zastoto mnogo iskreno spodelqshe kakvo pravim ... ama po nqkoe vreme mai razbraha che ste si pravim kakvoto si iskame i ni ostaviha; veche pochti ne poluchavam nastavleniq

pozdravi i leko rajdane
PS ste vidish kato doide vremeto kolko mnogo nesta ste se okaje che si zapomnila ot knijkite ...

I want it all and i want it now.

Автор Birdy (птица проклета)
Публикувано20.04.03 10:18

По-добре от Делфин не бих могла да го кажа
Купете си дюшече от магазина, не се излагайте да мъчите детето, а и има толкова весели разцветки.
Аз пелени много ползвах да постилам навсякъде, където Иво сяда - и то до доста късно - а в началото като е бебе е задължително. На дупето - памперси от ден първи.
А възглавница сложих чак към 18 месеца и то след едно боледуване, когато му сложих да му повдига главичката да не се души в сополки, а на него му хареса и си остана.

Успех в борбата

Тема Re: принадлежности???нови [re: Birdy]  
Автор Flash_ (чака пролетта)
Публикувано20.04.03 10:34

Съгласна съм с всичко соето са те посъветвали!:-)
Също смятам, за неудачно дюшека на бебето да е домашно направен и въобще...вълнен...освен топлото, ами че това нещо ще се слегне и въобще не мисля, че ще е удобно и комфортно за детето.
Пелени и аз ползвах. Имах в огромни количества останали от Гого. И си ги ползвах както каза Бърди - за постилане, бърсане и т.н....
Бебето от първия ден с памперс и ританки - толкова е сладко като шава с крачета и ръчички!
Възглавницата я ползвах да я подпирам Сиси отстрани когато исках да лежи на една страна....

Тема толкова е хубаво да не си сам в борбата!)) [re: Flash_]  
Автор blekuta (непознат)
Публикувано20.04.03 23:17

Много ви благодаря на всички!!!
Аз нямам почти никакви познати млади майки тук и вие много ми помагате.
Не само със съветите си,но и със силата,която ми вдъхвате.
Защото аз,честно казано,съм мека душичка,и като нищо съм се съгласила с "по-опитните" баби.

Да знаете,че ще ви цитирам,ей!
Да не се покриете някъде и да избягате от отговорност

Между другото чета и за едни непромокаеми подложки,които се слагат под чаршафа,но нещо не виждам по магазините(от Пв съм).Вие ползвали ли сте?

Тема Re: толкова е хубаво да не си сам в борбата!))нови [re: blekuta]  
Автор Nataliee (Mama na Niki)
Публикувано21.04.03 00:08

Здравей, аз имах подобен "проблем" с моята майка. Всеки ден ми се обаждаше да пита какво да донесе..... Накрая в суматохата се оказа, че добре, че не ме е послушала и е напазарувала няколко комплекта дрешки, защото като се прибрахме вкъщи след изписването не оставаше време за нищо, камо ли (както аз планирах) да купуваме.
Та, наред с ританките и блузките, беше донесла и няколко тензухени пеленки, които аз гледах доста подозрително в началото, защото си спомням смътно, че едно време с такива повиваха сестра ми. Мислех си, че щом има памперс, тензухите ще са ми напълно излишни. Оказа се точно обратното. При смяната на памперса, дори и да имаш непромокаема подложка/ пеленка е по добре да сложиш върху нея въпросното тензухче, защото се пере, съхне и глади много лесно, а непромокаемата подложка е направена от по-плътна материя и има и нещо като найлонов пласт, та съхне доста по-трудно, а ти трябва на всеки 3 часа за преобличането. Мъжът ми купи такава от бебешки магазин, но спокойно можеш да провериш и в по-свястна аптека.
За възглавницата, не зная дали съм права, но според мен, дори и да не я ползваш за в креватчето на бебето, то е много удобна при кърмене да я слагаш под главичката му, както и като го слагаш да легне върху гореспоменатата подложка да го преобличаш..... А ако се притесняваш, че с възглавничка ще му се криви вратлето, недей, много са сладки и пухкави тези възглавници, направо бих казала - ефирни.
Леле що неща изписах за 20-дневния си майчински стаж Какво ли ще стане като порасне Бебо

Автор KaтИ. (новак)
Публикувано21.04.03 02:25

По въпроса за пелените-аз имам 3 комплекта и съм ги ползвала така:
Като се роди Митака(аз очаквах момиче),реших от време на време да го повивам с памучни пелени,че не било много добре за тестисите да е все с памперси.Сега като се затопли,направо го оставям по голо дупе да ритка.Тази процедура и смяната на памперса стават в/у непромокаема подложка,покрита с памучна пелена.
Иначе се препоръчва в първия месец да се повива бебето,защото това доближава усещането за майчината утроба.Аз лично съм го правила за през нощта,защото се будеше от някое свое движение и почваше да реве.Имаше ефект,но щом стана на 1 месец,не съм го повивала.
Също така от най-големите пелени слагам нагъната под главата му вместо възглавница-по съвет на педиатъра.Удобно е,защото като повърне,само сменяш пелената и я изпираш.
Иначе за дрешките-купувай основно бодита.Няма опасност да се разпаше и да е голо кръстчето.И още нещо-купи си от тези бодита и гащеризони,които се закопчават отпред.Няма нищо по-гадно от това да се мъчиш да намъкнеш блузка през главата на бебе,което реве,сякаш ще го колят.И си купи всичко предварително,защото след раждането няма да имаш сили за нищо.Аз успях да се преборя с родителските тела за това и до ден днешен се благославям за това.Аз едвам си стоях на краката след раждането и едвам ходех до банята,камоли да тръгна тепърва по магазините.Дрешките бяха в жълто,зелено,шарени,тъй че Митко си ги носи всичките,ако и да се очакваше да е госпожица
P.S.-В най-горната тема има списъци с принадлежности,хвърли й едно око,аз оттам съм се ориентирала какво да купувам.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.