Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:11 11.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Момичета от Варна вашето мнениенови  
Автор bubu74 (shtastliva)
Публикувано26.03.03 12:29

Здравейте момичета,
Преди месец бях на ехографски преглед при д-р Давидков и останах много доволна от отношението, а и от факта, че с бебката всичко е наред. Направиха ни и касетка със запис на прегледа. Доктора каза, че работи и със Здравната каса и подхвърли, че ако желая мога да ходя на консултации при него. Идеята ми допадна, тъй като сега ходя на консултации в местното ДКЦ, а там и акушерката и докторката не се напъват особено за каквото и да било. Дори за изследванията на кръв и урина всеки месец се налага да им напомням, а освен това нямам никаква връзка с докторката когато не е на смяна. Исках обаче да попитам момичетата от Варна, дали някоя от тях е била на консултации при доктор Давидков и какви са впечатленията й. Трябва бързо да реша и ще съм ви много благодарна ако се отзовете с мнения.

Пролетта май вече наистина дойде!
Бубу

There is nothing to be affraid of except of the fear itself.

Тема Не по темата!нови [re: bubu74]  
Автор Vache ()
Публикувано26.03.03 14:04

Хей Бубу, как си?
Mомиченце ли ти казаха, че ще бъде?
Аз още седя вкъщи и чакам да тръгне бебето, а трябва вече да се появява на бял свят
Vache

Тема Re: Не по темата!нови [re: Vache]  
Публикувано26.03.03 14:21

Привет и на теб!
Радвам се, че те срещам пак тук. Аз мислех, че вече ще ни се хвалиш... Сигурно вече си нетърпелива да гушнеш малкото шушонче! Надявам се, че се чувстваш добре и всичко е ОК.
Ами да, казаха ми момиченце, но все още не било 100% сигурно (тогава бях в 22 седмица). В 28-ма ще ходя пак и тогава вече ще трябва да могат да потвърдят или отхвърлят "диагнозата". Тайничко се моля да я потвърдят, че и аз и таткото сме се навили за бебка, ама и бебчо да е няма да го върнем на щъркела, я! Иначе съм много добре. Коремчето расте, мъничето вътре не е много активно, но се обажда колкото да не шашка майка си. Не съм наддала още и един кг. даже, та почвам да се притеснявам, но от ден-два ме е подгонил такъв зверски апетит, та май скоро това няма да ми е грижа. Кажи ти как си? Как са последните метри? Кръвното ти добре ли е?

Бубу

Редактирано от bubu74 на 26.03.03 14:22.

Тема Re: Не по темата!нови [re: bubu74]  
Автор Vache ()
Публикувано26.03.03 14:51

То при момченцата тестисите се смъкват около 24-26 седмица и после ако не се видят тестиси, значи е момиче. Е, пак не е съвсем сигурно, защото в редки случаи тестисите падат след раждането. Пожелавам ти полът да е такъв, какъвто ти искаш. И на мен момиче ми казаха, ама тия дни ще видим
Моето бебе също не беше много активно, то не че не било, ами още му е широко и не го усещаш така буйно. Виж сега като му отесня и започна да се дупи много смешно, дори може да различиш с какво те мушка... Кръвното го качвам и затова утре ще решаваме дали да ме индуцират, защото не трябва да преносвам. Абе направо трябва да си родя тази седмица.
Не се притеснявай за килограмите. Аз направих голяма глупост да кача 30 кг и ела сега да видиш... Моята докторка казва "Брей какво момиченце беше, а сега какво стана..." Постарай се да не качиш повече от 15 кг., то бебето всичко си взима дори и да гладуваш ти. Освен това с по-малко подкожни мазнини по-малко разкъсвания стават. А как болят стъпалата, направо не е за говорене. Така, че внимавай и не се изпускай.
Стискам ти палци, не се преуморявай и започвай да се подготвяш полека и да купувате разни неща за бебката. Ей това е най-хубавата част от бременността.
Поздрави!

Тема Re: Не по темата!нови [re: Vache]  
Публикувано26.03.03 15:16

Нали - като се роди бебчето най-сигурно могат да му определят пола!!!.
Желая ти успех утре и очаквам скоро да се похвалиш с малкото съкровище, аи да кажеш дали са познали на ехографа. Пък и хубаво време си е избрало детето, виж какво е топло и слънчево!
Сега трябва да си почиваш много, защото, доколкото ми е известно, после няма да имаш време за това.
Права си за килограмите, а аз и така си имам поне 15 излишни тъй, че сега ще пробвам да неутрализирам дивия апетит с плодове, зеленчуци и разходки - пък да видим какво ще стане.
Аз ще поработя още месец и ще изляза в болнични за да мога да се разхождам и наслаждавам на хубавото време. Не, че ми е тежка работата, но съм цял ден седнала и затворена в една стая - това едва ли е добре за бебката, а сега тя е с предимство. А и до работа пътувам 30 мин с автобус и то, горкото, всяка сутрин се бунтува, особено като ни се падне по-раздрънкан автобус.... Тъй, де семейният съвет реши да не чакам до средата на май, когато трябва да изляза в майчински, а направо като приключи април /живот и здраве!/ да изляза в отпуск.
И аз нямам търпение да започнем бебешкото пазаруване. Въпреки суеверията не ми се ще да оставя тази най-приятна част за "като се роди бебето". Това значи, че няма да мога да участвам лично, а ми се иска всичко аз да си харесам и подредя. Май наистина е време да правя списъка и да започвам. Чудесна идея!

Желая ти безпроблемни последни метри и леко раждане!
И да се похвалиш!

Успех!
Бубу

Тема Re: Момичета от Варна вашето мнениенови [re: bubu74]  
Автор River_ (Eliniki)
Публикувано26.03.03 15:39

На мен д-р Давидков ми следеше бременността. Мнението ми е, че е добър диагностик. Такива подробни УЗИ правеше, че наистина се впечатлих. Особено като правя сравнение с проследяването на първата ми бременност.
Според мен е добър в пренаталната диагностика. Винаги е взимал присърце проблемите ми, отзивчив е.
Само едно ме подразни при него - корумпиран е. То вече кой ли не е, ама специално при него ми направи недобро впечатление. Доколкото знам няма опит в раждания и най-вероятно като наближи термина ти, ще те насочи към друг лекар, който да те изражда. Но може и ти самата да си избереш лекар, аз така направих.
Иначе за проследяване на бремеността, особено ако работи със ЗК можеш да го избереш най-спокойно. Аз поне бях много доволна.
Успех каквото и да решиш!

Тема Re: Момичета от Варна вашето мнениенови [re: River_]  
Публикувано26.03.03 15:56

Благодаря River_ за изчерпателният отговор. Наистина за УЗИ и аз установих, че е много старателен. Не разбрах само в какъв смисъл казваш, че е корумпиран? Ако е нещо, което не искаш да огласяваш пред всички - можеш да ми изпратиш бележка. Просто искам да съм сигурна, че ще направя правилният избор за последните три, най-капризни месеци от бременността.
А що се отнася до раждането - решила съм, като дойде момента, просто да отида в Окръжна без предварителни уговорки и "разплащания", и - каквото сабя покаже. Това, естествено, при положение, че всичко е нормално и няма да се налага секцио.
А, ти кой лекар си избра за раждането и нормално ли беше или "сложно"? Дано не ти досаждам с многото си въпроси.

Пролетта дойде!

Бубу

Автор ALAQ ()
Публикувано26.03.03 16:02

Кога ти е термина, май че си в началото на юли?:)) Аз съм за 7-ми юли и мисля да раждам в Окръжна.

Автор River_ (Eliniki)
Публикувано26.03.03 16:24

писах ти бележка

Тема Re: Момичета от Варна вашето мнениенови [re: ALAQ]  
Публикувано26.03.03 17:37

Привет и на теб,

Като нищо ще се засечем там, аз съм за 3-ти юли! Дано не е много горещо...
Как вървят нещата при теб?

Пролетта дойде!

Бубу

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.