|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
гинекологичен преглед
|
|
Автор |
vihra (непознат
) |
Публикувано | 27.03.03 16:20 |
|
привет на всички,
отскоро разбрах, че съм бременна, но още не съм ходила на лекар. всички мои познати твърдят, че през бременността не трябва да позволявам да ме преглеждат (вагинално). вярно ли е това,моля посъветвайте ме какво да правя, защото трябва да си използвам направлението до края на месеца(от 1.04 влизал в сила нов закон)
предварително ви благодаря!
| |
Тема
|
Re: гинекологичен преглед
[re: vihra]
|
|
Автор |
el_ena (az) |
Публикувано | 27.03.03 16:35 |
|
zdravej,
oste edna mama! chestito!:) leka i bezproblemna ti zhelaja!
Vseki lekar si ima stil, no povecheto ne praviat ginekologichni pregledi prez bremennostta. A i ti vinagi mozhesh da otkazhesh. Ako niamash kyrvene i bolki v korema niama zashto da te preglezhdat. Moia syvet e da ne pozvoliavash!
Ot koi grad si? Ako namerish lekar sys syvremenen ehograf, na koito se vizhda shijkata na matkata do milimetri, hodi samo pri nego. A i kato porasne bebeto (sled 14ta gestacionna sedmica) ste gledash interesno shou - kak myrda i pluva:))
Uspeh!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
avgust (непознат
) |
Публикувано | 27.03.03 16:51 |
|
ЗДРАВЕЙ и честито -И АЗ като теб съм от скоро бременна -Днес ходих на лекар не ме прегледаха само кръвното,теглото и урина ми взеха -Никой не прояви и най малки желания за преглед дори и намек нямаше-Не виждам на прегледа какво ще опипат и какво могат да видят няма смисъл просто им откажи ако напират-Аз лично бих отказала защото тази част на тялото я чувствам като затворена и всеки един опит за намеса ще предизвика стрес за тялото ми откажи е не се бой ----
| |
Тема
|
[re: el_ena]
|
|
Автор |
dara (osobena) |
Публикувано | 27.03.03 17:02 |
|
Ами ако направи някоя гъбична инфекция (което е много често срещано) по време на бременността? Лекарят по ехографа ли ще разбере какво става там? Или ще я лекува по разкази на очевидци?
Стандартната процедура включва 3 вагинални прегледа - в 3-ти, 6-ти, 9-ти месец. Повече не е препоръчително при нормални обстоятелства. Повечето лекари гледат и тези прегледи да не правят. Всеки си преценява. На мен при първата бременност, която беше нормална ми направиха тези три прегледа само. И при двете бременности направих гъбички и се наложи да се лекувам. Никога през живота си не съм имала течения и гъбички, но тогава се случи. После като разпитах, се оказа, че много често се случва и задължително трябва да се лекува тази инфекция. Все пак бебето минава оттам по време на раждането.
Аз например имам силно скъсена шийка на матката, което лекарят няма как да разбере, освен чрез вагинален преглед. През последните няколко седмици на втората бременност имах разкритие, което също се следи с такива прегледи.
Така че, нека си намери лекар, който да й обясни всичко това и тя сама да прецени възможностите. Не е редно да се дават съвети от сорта какво тя да позволява или не на гинеколога си. Ако предварително си знае всичко и е толкова разбираща, че да направлява и ръководи лекаря си, по-добре сама да си следи бременността.
Моят съвет е да си използваш направлението. Лекарят всичко ще ти обясни - за вагиналните прегледи, за ехографиите, за изследванията, ще прецениш този гинеколог ли ще остане или ще си търсиш друг и куп неща още.
Ние не знаем какво е самотата
И докъде се простира тя...
Редактирано от dara на 27.03.03 17:05.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jara (bez) |
Публикувано | 27.03.03 17:17 |
|
Доколкото съм запозната няма нищо опасно от такъв преглед,то бебето си е много добре защитено там вътре и един такъв преглед с нищо не може да навреди на плода.Мен и предната бременност са ме преглеждали вагинално и сега съм в 16 г.с. и ми е правен вече няколко пъти (имах проблеми)Само ще ти кажа,че първата бременност я изкарах в БГ,а сега съм в Испания...така,че не се притеснявай всичко ще е добре те докторите си знаят Желая ти успешна бременност.
| |
Тема
|
[re: dara]
|
|
Автор |
Kitke (Bube) |
Публикувано | 27.03.03 17:29 |
|
Абсолютно си права, ако някой доктор ти каже че няма нужда от гинекологичен преглед , според мен просто го мързи.
Да кажем че пропуснете този в 6 и 9 месец всеки добър специалист ще ти каже че първия преглед е задължителен, ехографа не може да направи това което ще направи ръката на специалист.
Основанията са много и те съветвам да си минеш през това. Не е болезнено!
Желая ти лека и безпроблемна бременност
| |
Тема
|
[re: avgust]
|
|
Автор |
Kitke (Bube) |
Публикувано | 27.03.03 17:35 |
|
Чудя се имаш ли представа колко ръзе ще бъркат в затворената ти част на тялото когато бебо тръгне да излиза.
Ако си все така затворена и тогава се опасявам че яко ще се цепнеш. Извини ме за израза. това което ръката на гинеколога ще разбере ехографа никога няма да отрази.
Така мисля аз.
А ако по време на раждане някой доктор благоволи да седи между баджаците ми и да тушира докато главичката на беба излиза ще му бъда адски признателна

| |
Тема
|
|
|
Автор |
amber (теменужена) |
Публикувано | 27.03.03 17:51 |
|
Не знам как е правилно, мен през цялата бременност са ме гледали само на ехограф. Накрая когато ми мина термина и преносвах ме прегледаха с ръка и то с цел да предизвикат нещо свързано с простагландини..Сега за пръв път чувам, че не е излишно и по време на бременността да ти правят такива прегледи. А лекарката която ме наблюдаваше ни е близка и едва ли ми е спестила преглед понеже я мързи. И моят съвет е да питаш лекар но пак не знаеш на кой метод той ще е привърженик . Явно не е страшно дори и да те преглеждат щом има такива майчета.
| |
|
izvini me za vaprosa,no ne razbiram kakvo iskash da kazhesh s tova "zatvorena" tchast ot tialoto ti. kogato se liubish s partniora si kak tova vliiae na tazi "zatvorenost"? ne se sardi.
| |
Тема
|
[re: dara]
|
|
Автор |
sisislava (непознат) |
Публикувано | 27.03.03 18:53 |
|
Момичета, не бъдете така категорични че лекарите щели да обяснят всичко! Има лекари, които не обясняват, а ти казват, че така трябва, такава била процедурата. Аз например, в 11 седмица на първия преглед попаднах точна на такава лекарка. Хем и казах, че имам ранен спонтанен аборт от преди 1 година и тя пак ми настоява, че трябвало да провери шийката ми (въпреки, че преди минути ме гледа на видеозона, където всичко (според нея) било нормално). Освен това така ме натискаше, че ме болеше, но и това не я притесни. Притесни се чак след 2 часа, като се върнах обратно в болницата с кръвотечение. Тогава ме настани в патологията и ми излиза с обяснението, че не било все едно да си бременна на 20 и на 36 години и ако трябвало, съм щяла да лежа до края. Направо не ми се ще да си спомням! Добре че от тогава всичко ми е наред и повече не съм я търсила. Преди 2 седмици (вече в 33 седмица) ми правиха втори преглед, но много, много по-внимателно и без всякакви последствия от това. Тъй, че много си зависи от самия доктор!
Проучвайте колкото е възможно по-подробно при кого лягате за преглед и после при кого раждате. Освен това, аз до колкото знам, най-рисковани са първите 3-4 месеца относно доброто закрепване на плода.
Колкото до гъбичките - за да се установи тази диагноза, изобщо не е нужно да те бъркат и натискат с ръце. Взима се само секрет от входа на влагалището, където обкновено се проявява сърбежа. А някои лекари, дори предписват лечение и без да правят микробиологичен анализ на секрет (макар че аз и това претупване не до одобрявам).
Късмет с намирането на добър и внимателен гинеколог!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|