Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:32 29.10.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Колко наддаватнови  
Автор saroni (Saroni)
Публикувано16.03.03 02:47

колко е нормално да наддава бебето на 8месеца?андря се оказа 4е този емсец не е наддала нито грам ,не е порастнала нито сантиметър;((имам 4увството 4е даже от консултациата насам е отслабнала още...а инъ4е си яде-изяжда си вси4ко...
сега тежи 8кг 290г и е дълга 71-72см...
да не е болна?

Тема Re: Колко наддаватнови [re: saroni]  
Автор oтвopeнa (open-minded)
Публикувано16.03.03 02:57

Ако е болна, ти няма начин да не усетиш. И най-вече, фактът, че си яде нормално, би трябвало да е признак, че не е болна.

По принцип много зависи от теглото, с което са родени бебетата.
Като общи критерии, но не задължителни грам по грам, до 5-тия месец бебетата удвояват това тегло, а до 1 година го утрояват.

Колко се роди Андря?

Истината боли един миг,
лъжата - много по-дълго!

Автор lavender ()
Публикувано16.03.03 03:15

Imashe li si vsichki reflexi za vuzrastta , preslusha li ia doktora, ima li so tonus bebeto , jizneno li e, rozovee li ili e bledo, spi li normalno pospaliva li e povche , ? Temperaturi razbira se mnogo vajno? Ako tezi neshta sa v norma mislia che niama osnovanie da se pritesnavash, zashtoto za vuzrastta i tegloto i e dobro. Imat takiva momenti bebetata, a i vse pak lekarkata ia e pregledala i mojesh da si spokoina, ne se pritesniavaj. No ia sledi za tezi neshta koito ti kazah

za vseki sluchaj zapishi se pri lekarkata za da se napravi edno kontrolno merene i pregled na polovinata mesec .

Редактирано от lavender на 16.03.03 03:17.

Тема Re: Колко наддават [re: saroni]  
Автор didkapitka (член)
Публикувано16.03.03 03:46

В моята книга за майката пише -
70 см - минимално тегло 6.3 кг, средно тегло 8.5 кг, максимално тегло 10.7 кг
72 см - минимално тегло 6.8 кг, средно тегло 9.0 кг, максимално тегло 11.2 кг - при оценката на детето е важно да се знае, че на определен ръст съответства подходящо тегло.
Ръстът е по-важен показател за физическото развитие на детето, отколкото теглото. Той е по-постоянен, с по-малки отклонения от средната норма, които не надминават 10%
За размерите на момиченцата средната норма за ръстта на 8-месечното бебе е 70 см с отклонения в плюс и минус 6 см, а за теглото е 8.6 кг с отклонения плюс-минус 2 кг.
Както виждаш всичко с твоето момиченце е наред.

Автор helen (natural)
Публикувано16.03.03 03:55

a normalno li e na 3 meseca i polovina da tejim 7kg pri polojenie che sme se rodili 3440?
imam dve poznati bebeta koito sa po golemi ot nas
pyrvoto s dva meseca i malko i e 7200
a vtoroto s mesec i malko i e 6600
izliza che sme mnogo tejki?
i dokolko e normalno kato qdem i suho mlqko da iskame da qdem po nachesto
vyv vsichki knigi pishe che suhoto mlqko e po trudno smilaema hrana i zatova ogladnqvat na po golemi intervali?
pri nas e tochno obratnoto za syjalenie :(

I want it all and i want it now.

Тема Re: Колко наддаватнови [re: helen]  
Автор lavender ()
Публикувано16.03.03 04:31

Spored mene mnogo burzo e naddalo , okolo tezi kilogrami bi triabvalo da e kum 6 mesec . Da ne go prehrnvash ?

Тема Re: Колко наддаватнови [re: helen]  
Автор oтвopeнa (open-minded)
Публикувано16.03.03 04:38

Helen, придържай се по схемата, която аз описах, но преценявай според ситуацията... Знаете, че в днешни дни има ОГРОМНИ бебчета, какви съм виждала... Това не е много здравословно, макар, че родителите се притесняват от обратното - намаляване на теглото и съответно - разболяване...
Обаче, когато се храни със сухо мляко, малко е трудно да се прецени подходящата доза, тъй като при всяко бебе тя е различна. За бързото огладняване на твоето бебе искам да те попитам дали си АБСОЛЮТНО сигурна, че в дадения момент то е гладно или иска просто нещо друго - това може да се обърка, и, като е наспано и сухо, гледаме дали не е гладно. То пък просто може да иска да го подържим и да си поиграем с него.
Твърдо съм убедена, че е отговорност на родителя да следи да не е много над или под нормата детето, за да няма проблеми в бъдеще. Това, че има деца с много по-високо наднормено тегло от твоето дете, не е успокоение. За тях отговарят техните майки, които може да не са запознати с нормите. Разбира се, нормите, пак повтарям, не задължават да се вманиачим детето да е ТОЧНО еди-колко си кг и гр., но дават ориентация, и, ако отклоненията са доста големи, приеми го като аларма и се замисли... Като начало, това, което аз бих направила, е да намаля количеството в бутилката, с 10 гр. първоначално и така, ще прецениш според това как се отразява на детето... Няма шаблони...

Иначе да споделя моя опит: Моята дъжеря се роди 4.100. Кърмих първите месеци, следях схемата: удвояване на теглото на 5 месеца, утрояване на 12 месеца; също и имах впредвид какво казва майка ми, че първите месеци средно се наддава по 1 кг... Да, ама не! Искам да кажа, че това въобще не се случи при нас... И взе да ме тревожи. Дъщеря ми на 4 месеца беше 5 кила!!! Майка ми напъваше да почна да дохранвам, на мен хич не ми се щеше, виждах, че детето расте(на дължина май само), и си суче... Така издържах още 1 месец, и, като видях, че не наддава много, взех да давам бутилка кисело мляко веднъж на ден... Естествено, тя се отби - на 6 месеца, отказа цица, биберон и бутилка наведнъж, в чудо се видях, с лъжица я хранех, мъчно я приучих пак към бутилката поне... Оттам нататък карахме само на подсладено кисело мляко, и тя взе да наддава към 1 кг на месец, на 1 година беше 12 кг - горе-долу в нормата... Не знам как щеше да бъде теглото обаче, ако не бях взела да дохранвам...

Истината боли един миг,
лъжата - много по-дълго!

Тема Re: Колко наддаватнови [re: oтвopeнa]  
Автор lavender ()
Публикувано16.03.03 04:59

I az go znam tova neshto , che debelinata hich ne e dobra za bebeto. Pri svruhnormeno teglo na bebeto riska da poluchi hypertonia v uchilishtna vuzrast e po-goliam i tova e edno ot neshtata samo.
Da ne se zasegne sega niakoi s takova bebe dumite ne sa moi no edna ruskinia kazala na baba mi - Kogato deteto e debelo ima po-goliama opasnost to da se razviva po-bavno psihicheski.

Тема Re: Колко наддаватнови [re: lavender]  
Автор saroni (Saroni)
Публикувано16.03.03 10:43

андрея си е доста жизнена...дори прекалено.Предполагам ,4е това е при4ината да не наддава и да хаби пове4е енергия...според лекърката е напълно нормално да не наддаде ,защото като по-малка беше доста дебело бебе...и все пак аз не съм напълно спокойна....;)затова ми се искаше да се допитам и до други мами...за тяхните бебоци
а нормално ли е да яде през 4 4аса-4 и 1/2 4аса?

Тема Re: Колко наддаватнови [re: lavender]  
Автор Amina (жива душа)
Публикувано16.03.03 10:52

много благодаря за статистиките, бях по4нала да се притеснявам и аз. имам си една книжка тука, дето има диаграма как наддават бебетата, и нашето гардже все по горната линия върви, близо до наднорменото, но като гледам твоята статистика, не е толкова зле, понеже и ръстът му е съразмерен.
сега сме на 5 месеца и той е 8,520 кг и 71 см. обли4ам му дрешки за 6-12 месеца. в 4удо съм се видяла. а знам колко е лошо да е много дебел и се 4удех на диета ли да го по4вам какво да го правя.
освен това ако имате някакъв съвет как да го накарам да спи пове4е, поне нощем ще съм ти безкрайно благодарна..? буди се на всеки 2-3 4аса за ядене или вода, и пак си заспива, но аз ве4е съм разбудена и ми трябва поне 4ас пак да заспя, а до 4ас-два той пак е буден. не издържам ве4е. по4вам да забравям прости неща, ръцете не ме слушат... ако знаете колко време ми отнема сега да напиша това писмо без грешки... а и големия ми син в4ера ме питаше защо съм такава нацупена през цялото време... защо ли? горкото мом4е.

Редактирано от Amina на 16.03.03 10:54.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.