|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Пак да си питам за растежа на главичката
|
|
Автор |
debi* (priatelski) |
Публикувано | 13.03.03 14:20 |
|
Вчера (12.03) бяхме на преглед.От предишния път мимината глава си е със същия размер-16 инча (40 см).Да уточня датата на онзи преглед-19.02.Лекарят каза , че това е напълно нормално , но някой беше писал , че главичката нараства всеки месец с 1см.
Пишете ми моля нормални ли са тези размери за бебе на почти 4м (на 18 ще ги навърши)?Има ли място за безпокойство за това , че не и е пораснала главата за 3 седмици?
Освен това Мима има лека деформация от лежането по гръб.На задната страна главата и се е сплескала и се напипва осезателно.Това в реда на нещата ли е?Явно ще трябва да я слагам повече на коремче , за да се оправи.
| |
Тема
|
Re: Пак да си питам за растежа на главичката
[re: debi*]
|
|
Автор |
yanita (засмяна) |
Публикувано | 13.03.03 14:29 |
|
за размерите не знам нищо. нашите данни от прегледите си стоят при лекарката и не мога да сравня с габи.
за деформацията на главичката - габи отначало я слагах да спи настрани като редувах посоките, точно за да не се получи деформация. мимката май вече е голяма да й определяш накъде да се обръща, но може би слагането по корем ще помогне. какво казва педиатърът за това? при всички положения, като започне да седи повече, ако има деформация ще се коригира.
нашето гардже си е най-хубаво!
| |
Тема
|
[re: yanita]
|
|
Автор |
debi* (priatelski) |
Публикувано | 13.03.03 14:34 |
|
За деформацията ми каза , че е нормално и също ме посъветва да я слагам на коремче.Мимката обаче не обича тая поза-плаче , ако я оставя за повече от 10 мин. , че даже се случва и да повърне.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Nadin () |
Публикувано | 13.03.03 14:39 |
|
От педиатъра знам, че бебето си върти главата на там от където му идва светлината, за това я слагай един ден да лежи в една посока, а на другия в обратна, за да си обръща главицата и на двете страни.
| |
Тема
|
[re: Nadin]
|
|
Автор |
debi* (priatelski) |
Публикувано | 13.03.03 14:52 |
|
При нас е по-сложно , заради климатика.На едната страна на креватчето има леко течение (не мога да я слагам с главата натам).Стаята не е много голяма и креватчето е в най-скътания ъгъл , няма по-удачно място за него , за да го местя.
Пък и тя си върти главата наляво-надясно , докато спи.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mami (непознат
) |
Публикувано | 13.03.03 14:56 |
|
Мисля, че е нормално като сантиметри. Ние сме на 9 месеца и обиколката е около 45см, може би малко повече. Слагай бебо да спинка настрани. Подпирай с възглавничка гръбчето, за да не се обръща. По коремче се изнервят на тази възраст. Струва ми се 10 минути е доста.
Искам тук да попитам мамите с по-големи от твоето бебчета - за фонтанелата. Лекарката ми каза, че малко по-бързо се затваря. Сега е приблизително малко над сантиметър или сантиметър, доколкото мога да я измеря. Препоръча не веднага да спрем витамин Д. Как е при вас?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dodo_dodo (само веднъж) |
Публикувано | 13.03.03 15:12 |
|
Здрасти деби
Аз бях писала, че главичката нараства с по 1см. на месец. Така, че на годинка да е нарастнала с 12 см.
Не мога да ти кажа дали вашия размер е нормален, защото не си писала какъв е бил диаметъра при раждане. Но какъвто и да е бил не смятам, че има от какво да се притесняваш.
Денис се роди с доста голяма кратунка - 38см./ на горна граница/ и сега гледам, че на 4 месеца главата му е била 43см. Значи даже повече от необходимото. Но сега е забавила растежа. Просто идва момент в който нещата се уравновесяват. Тъй че не се тревожи.
Относно формата на главата. Някъде бях чела - тук ли, другаде ли не помня вече / старост нерадост /, че лежането няма значение. С нарастването на мозъка главата си се оформя кръгла вследствие на вътрешният растеж. И придобива правилна форма.
На Денис също му беше сплескана главата отзад, независимо, че го слагах да спи на различни страни и то със специална възглавничка, която го придържа. Но сега вече не е така. Оправи се.
Интригата е силата на слабите.
| |
Тема
|
[re: dodo_dodo]
|
|
Автор |
debi* (priatelski) |
Публикувано | 13.03.03 15:30 |
|
По мои изчисления обиколката на главата и при раждането е около 34.5см( винаги се оплитам , като трябва да преобръщам в наши мерки)-13 инча и 3/4.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dodo_dodo (само веднъж) |
Публикувано | 13.03.03 15:55 |
|
Ами ако е била 34,5см- какъв ти е проблема ?
Даже бих казала, че е пораснала повече! Ще е умница Мимето
Интригата е силата на слабите.
| |
Тема
|
[re: dodo_dodo]
|
|
Автор |
debi* (priatelski) |
Публикувано | 13.03.03 16:33 |
|
Значи наистина всичко е наред с нарастването.
Човек като не знае се притеснява и за най-дребните подробности.
Ще видим на следващия преглед как ще е.Лошото е ,че е след 2месеца-на мен ми се вижда много време.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|