|
Тема
|
Лекарят ми предписа
|
|
Автор |
ROSl () |
Публикувано | 12.03.03 19:32 |
|
трихомонацид преди 3 седмици за течението което имам от 10-12години. .Купих си го веднага и след 10 дни уж всичко трябваше да е наред, но уви-без промяна .Знам,че ще кажете ,че е трябвало да мисля по-отрано.Правила съм безброй опити, ходила съм по доктори, но нищо не ми е помогнало.Сега съм с бебо в 4-тия месец.Когато казах на гинеколога си ,че свещичките не са ми помогнали той сякаш просто се отказа да започне ново лечение.Не ми каза опасно ли е за бебо пък и аз може би от страх да не чуя нещо лошо не го попитах.
Затова се обръщам към Вас и моля ако някоя от мамите тук е имала подобен проблем и може да ми даде съвет, ще бъда много благодарна.Объркана съм ,страх ме е това течение да не навреди на нероденото ми дете    
| |
Тема
|
Re: Лекарят ми предписа
[re: ROSl]
|
|
Автор |
Debora (без титла) |
Публикувано | 12.03.03 19:50 |
|
Виж, аз мисля че 10 дни са били малко да отшуми течение, което имаш от толкова много време, а и като те чета, то може да е станало вече хронично.
Помоли гинеколога си да направите изследвания, за да се установи от какво е причинено, защото иначе е трудно да се каже дали ще навреди на бебчо. С изключение на някои болести, при което течението е съпътстващо заболяването, не би трябвало да навреди на плода, а по-скоро да рефлектира едва при раждането,когато бебето минава през родовият канал.
Отделно пък "течението" се засилва по време на бременност, както и при всяка жена е различно. Аз по време на първата си бременност не съм получила течение, но пък по време на втората трябваше да ползвам ежедневни превръзки, за да си спестя неприятното чувство. Направените изследвания не откриха нищо, а то изчезна малко след раждането.
Ако е причинено от гъбички, то ще ти е много трудно да го премахнеш.
Поговори с доктора си, мисля че той е този, който ще избере правилното лечение. Ако не си достатъчно уверена в неговата компетентност, то потърси друг!
| |
Тема
|
[re: Debora]
|
|
Автор |
ROSl () |
Публикувано | 12.03.03 22:11 |
|
Благодаря ти че ми обърна внимание!Значи въпреки че лекаря като че ли не сметна за нужно, аз ще настоявам за обстойно изследване .Мислех си че ще има повече жени които да споделят тревогата ми ,но така е по-добре-давате ми да разбера,че едва ли не само аз съм с този проблем.Вече наистина съм уплашена.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Triniti (минаващ) |
Публикувано | 12.03.03 22:22 |
|
Лекарят ти може и да не обърне много внимание именно за това, защото по време на бременност течението се усилва. И при мен се усили доста. Направо не можех да го търпя, ползвах ежедневни превръзки . Имах си и преди да збременея и дори точно преди забременяването си направих бактериологично изследване. Тъй като си смених гинеколога след забременяването - показах резултатите на новия си лекар и той каза че е в рамките на нормалното. Дори ми направи и цитонамазка - и тя беше добре, така че оставаше да се примиря и да си го търпя. А наистина ми се струваше ужасно. Добре че след раждането премина.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
sisislava (непознат) |
Публикувано | 12.03.03 22:22 |
|
Не се плаши че може да си единствената! Не се знае колко от нас може и дори да не знаят какво е това и дали и те го нямат... За някои жени теченията са нещо естествено и не са се изследвали... Предполагам че и ти скоро си установила че ти има нещо, щом е от толкова дълго време.
Не се отчайвай, а търси по-компетентен и загрижен лекар.
Успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
doktorka (neredovna) |
Публикувано | 12.03.03 22:25 |
|
vij..po princip mojesh da imash techenie,koeto e napulno normalno..
da ne govorim za tova che po vreme na bremennost vsiako techenie na"hormonalna Osnova"..stava po-silno( normalno e da stane taka)...
ako e pravil posiavki i te sa otricatelni..i na glavata si da zastanesh i da hodish..niama da premahnesh techenieto...
kazal li ti e che imash Trihomoni?..kazal li ti e che imash bakterialna vaginoza?(bakt vaginoza ne e opasna za ploda..moje das e izlekuva sled tova i posle pak shte si ia pipnesh...)Bakt vaginoza e nai chestata prichina za "hronichno" techenie...
Gubichna infekcia se lekuva mnogo lesno ( dori i kato si bremenna)..izpolzvash krem ili tabletki i toav gi ubiva..mnogo ,ama mnogo riadko ima rezistentni gubi,koito nima das e povliaiat ot kremovete...
nai-veroiatno e normalno..ne se kosi!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
yanita (засмяна) |
Публикувано | 13.03.03 11:26 |
|
не се бой, със сигурност не си единствена. пък и да си - какво толкова. аз смятам, че докторът е този, който трябва да назначи съответните изследвания, да ти обясни какво означавт резултатите и да ти предпише правилното лечение. ако не го направи, просто потърси друг лекар.
и не се страхувай да питаш - неговата работа, освен всичко друго, е и да отговаря на въпросите ти. нали затова си му поверила здравето си и здравето на детенцето.
(с моя гинеколог си говорим понякога повече от час като отида на преглед. вече знам почти колкото него!)
нашето гардже си е най-хубаво!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kapимa (зорница ясна) |
Публикувано | 13.03.03 12:15 |
|
След направено като задължително в началото на бремеността ми изследване на вагинален секрет, гинеколожката установи, че в него има бактерии, за лечение против които ми предписа също Трихомонацид на свещички, със същата продължителност на терапията. Ефектът беше нулев. Трябва да отбележа, че преди да забременея, не съм имала абсолютно никакви подобни проблеми - имам предвид течение или нещо, което да го наподобява, а след започване на бремеността се появи подобно явление, доста неприятно и налагащо ползването на ежедневни превръзки. Затова направих, но при друг лекар, повторно изследване, при което вече се потърси и какъв е видът на бактерията. Оказа се млечно-кисела бактерия, чието наличие във влагалищната флора е съвсем нормално, да не кажа - желателно. На чисто хормонална основа само се беше увеличило присъствието й. Постепенно, с течение на времето, проблемът отзвуча, и сега, когато съм в 36 г.с., почти го няма.
Струва ми се подходящо да направиш по-пълни и точни изследвания. Успех, лека бременост и безболезнено раждане ти пожелавам.
| |
Тема
|
Re: Благодаря на всички
|
|
Автор |
ROSl () |
Публикувано | 13.03.03 12:44 |
|
Наистина се реших да сменя лекаря си и ще го направя още идната седмица. изследването ще направя в София(от Перник съм ,и там е настоящия ми д-р).Тук съм на квартира и до сега мислех да пътувам за консултациите.Пък и нещяха да ме вземат тук тъй като нямах личен лекар,но вече имам и просто ще го сменя.
Още веднъж хиляди благодарности .Чувството че имам някои до себе си ме кара да действам по-уверено 
| |
|
|
|
|