|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Киселини !!! много лоши
|
|
| Автор |
aida (непознат
) |
| Публикувано | 11.03.03 15:04 |
|
|
здравейте,
аз съм в 21 г.с. и имам много лоши киселини. Опитвам се да не иам храни които ги предизвикват и до някаде успявам. И въпреки всички е трудно защото ходя на работа и избора на храна не е много голям ( поне около моя офис ).
Моля ви се ако някои е страдал от това или може да ми препоръча лекарство което няма да навреди на бебето и го има по аптеките нека да каже.
| |
|
Тема
|
Re: Киселини !!! много лоши
[re: aida]
|
|
| Автор |
dembi (J.lo) |
| Публикувано | 11.03.03 17:36 |
|
|
Za leкарство може би трябва да попитаШ лекаря си.Аz лично не бих пила на своя глава.И аz имах ужасни киселини и по някога ми помагаШе единствено студено прясно мляко.Лекарството което ми беШе дал лекаря го пиех само в критичен случаи,когато не иzдържах вече.Аz сам на принципа_ колкото по малко химия,толкова по добре.А ако може беz,оЩе по добре.Лека бременност.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
sisislava (непознат) |
| Публикувано | 11.03.03 18:45 |
|
|
И аз мисля, че пресното мляко е най-удачния вариант. То действа като неутрализатор.
Колкото до това, че няма подходяща храна около офиса ти - ами носи си такава специално от къщи. Освен това то пък къде ли по заведенията и кафенетата има подходяща храна за бременни? Дано да имате хладилник в офиса, за да го ползваш.
Аз съм на мнение, че най-добрата храна е тази, която човек сам си приготви.
И един малък трик: когато усетиш да ти се надига вълна от киселини, опитай се да стоиш с колкото може по-изправени и изпънати рамене, т.е. не се прегърбвай и изправи главата си назад с дълбоко вдишване. Това до някъде помага за спиране на киселините преди да стигнат до гърлото.
Успех!
| |
|
Тема
|
знам, отвратително е, но има изход
[re: sisislava]
|
|
| Автор |
Zenda () |
| Публикувано | 11.03.03 19:37 |
|
|
и аз имах същия проблем. Прясното мляко и стоенето изправена просто не помагаха, имах чувството, че огнен стълб изригва по хранопровода ми. И така и денем, към края на бременността и нощем. Не можех нито да се съсредоточа върху работата си, нито да се веселя.
Лекарката, която следеше бременността ми, ми разреши да пия талцит - те са едни хапчета, които се сдъвкват и укротяват стомаха. Сода за хляб също помага при спешна нужда. Проверявала съм в една таблица на разрешените и вредни лекарства по време на бременността и антиацидите бяха в първата категория, само че без алка-зетцер.
Ако по някаква причина не искаш да пиеш такива неща, газираната вода носи облекчение. Също и други газирани напитки, но внимавай с колата. Принципно газирано не се препоръчва заради кофеина, но измъчена майка също не се препоръчва на бебето.
А, и за нощните киселини - опитай да спиш подпряна на много възглавници. Знам, че и без това спането е трудна работа след средата на бременността, но така поне киселините не ти се качват в устата.
Хайде, това да е проблемът!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Tandoori ((chick)) |
| Публикувано | 11.03.03 20:10 |
|
|
Mila, predi da posegnesh kum hapchetata, pogledni- na 2 ili 3 mesta nazad ima pisano mnogo za kizelinite i kakvi li ne babeshki recepti, povecheto ot koito pomagat!!
Az lichno polzvam gazirana napitka i kiselo mljako.
Vse pak procheti nazad- njama da sujaljavash!!!
Uspeh i stiskai zubi!!
*Za vsjako neshto koeto si struva da se napravi, si struva i da se precakash s nego*
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
aida (непознат) |
| Публикувано | 12.03.03 08:50 |
|
|
Много бладобаря за саветите.
Ще погледна и назад да видя какво са писали по темата.
Ще се постараяа да мина без лекарства и аз мисля че не е добре да се тъпча с химия. Но някой път е нетърпимо :(.
Мерси още веднъж.
| |
|
Тема
|
Препоръка
|
|
| Автор |
pavlina (непознат
) |
| Публикувано | 12.03.03 09:43 |
|
|
Някъде четох съвет от една майка преминала през това - Сок от боровинки.
Аз не съм пробвала, защото за щастие не ми се случва много често, но нищо не ти пречи да опиташ. Поне е сигурно, че няма да навреди.
Успех!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Kapимa (зорница ясна) |
| Публикувано | 12.03.03 10:20 |
|
|
Приблизително от същия стадий на бремеността и аз имам същия проблем. Той продължава и досега - вече съм в 36-та седмица. Сега киселините са много по-слабо изразени и се появяват по-рядко, но все пак ги има, а са много, много неприятни - имам усещането, че ми гори хранопроводът.
При консултация с моя приятелка - много опитен интернист и гастро-ентролог, получих съвет да потърся Хербазол и да го пия по една таблетка три пъти дневно/при необходимост, разбира се/, след храна.
При прилагане на това лечение организмът ми сам показа, а това е и предписанието в самата опаковка, че понякога е по-приемливо препаратът да се приема преди хранене. Във всички случаи не бива да се прекалява, защото става дума за лекарство, макар и на билкова основа, а и защото едната от билките в състава му е змийско мляко/внимателно с тая и други билки!/.Другата е жълт кантарион.
Прясното мляко и газираните напитки също успокояват, но с променлив успех. Мазните и обилно подправените храни много дразнят, но не винаги. Киселите храни, напротив - поне при мен не предизвикват киселини, а ги тушират. Явно всичко зависи от реакциите на бебчо.
Отново от същия лекар получих съвет да не ползвам сода бикарбонат. Следвам съвета, не само защото й вярвам, а и защото не мога да понасям даже миризмата на содата.
Пожелавам на всички майки - бъдещи и настоящи, здраве, щастливо бъдеще за тях и семействата им, и много, много късмет. Тук, където живеем, той ни е много нужен. Но това е друга тема...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
didkapitka (член) |
| Публикувано | 12.03.03 10:36 |
|
|
И при мен е ад. Аз получих първите в 16-та седмица и до 21-ва бяха слаби и само нощем. След това станаха нетърпими.Опитвам какво ли не...резултат почти никакъв. Имах период от 4-5 дни, в които бяха изчезнали, но се върнаха с пълна сила... и до сега- 33-та седмица съм- си ги имам в изобилие, но нощем е най-страшно...
Опитвай всичко и дано все нещо даде резултат и облекчи страданието ти.
Пък когато вече не издържаш, позволявай си таблетка Казвам го, защото знам какво е.
| |
|
|
|
В седми месец съм и както бях казала в една друга тема,имам чувството че в корема ми живее дракон,който бълва огън .
Моят доктор ми изписа сироп"Алмагел".Пие се 15 мин. преди ядене и има ефект.Не е много приятен на вкус,но се понася .
Успех на всички мами в борбата с киселините!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|