Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:20 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Нов проблем при наснови  
Автор didkapitka (член)
Публикувано11.03.03 04:53

Значи в 33 седмица съм. 10 дни назад правихме УЗ за големината на плода. Днес на консултацията, докторката ми каза, че имам нисколежаща плацента -на 2 см от шийката на матката и иска нов ултразвук. Въпросът ми е тази ниско прилежаща плацента или както и да се нарича има ли нещо общо с плацента превия? Лекарката ми каза, че нееее...., но незнам защо съм с резерви към отговорът й.
Освен това имам и високо кръвно....Това беше втората лоша новина за днес....
Ще съм много благодарна на всеки отговор!
Опитах да намеря нещо за плацента превия в архива, стигнах до 102 страница и ми писна да ровя... Извинете ме за това.
Отново благодаря.

Тема Re: Нов проблем при наснови [re: didkapitka]  
Автор DeboraМодератор (без титла)
Публикувано11.03.03 07:00

Двете са различни неща! Но пък това, което знам (без да искам да те плаша), е че е възможно ниско прилежашщата да се превърне в плацента превия - демек да застане на пътя на бебето.
Не казвам, че така ще стане при теб, има много случаи на жени, които са с такава като твоята и тя си остава така до края на раждането!
Ще трябва обаче да си почиваш повечко, използвай останалите няколко седмици да си полежиш, че после ще се молиш за такава възможност!
За високото кръвно, съвет да го контролираш, ако трябва и с лекарства! Следи го, за да видиш дали не се вдига само в определени моменти. Ако е постоянно високо, то ще трябва да предприемеш нещо за да го държиш в нормални граници, защото при високо кръвно не достига достатъчно кислород до бебето и то не може да се храни добре!
Ако трябва и диета ще пазиш, малко ти е останало до заветният момент!

Тема Re: Нов проблем при наснови [re: Debora]  
Автор didkapitka (член)
Публикувано11.03.03 08:24

О, аз съм на диета отдавна. Вдигам кръвно от скоро. На последните две консултации, но на първата бях разстроена и го отдадох на това.
Аз за бебчето се тревожа. Раждането ще е секцио. Лекарката каза, че при всички случаи ще е такова. Дано няма проблем дотогава.
Благодаря ти много за бързия отговор!!!!

Тема Re: и на мен ми бяха казали ,ченови [re: didkapitka]  
Автор donna (непознат )
Публикувано11.03.03 08:47

плацента ми е ниско и трябваше повече да лежа в къщи ..не е страшно..

Тема Re: и на мен ми бяха казали ,ченови [re: donna]  
Автор didkapitka (член)
Публикувано11.03.03 09:22

Благодаря за отговора, donna.

Автор River_ (Eliniki)
Публикувано11.03.03 10:22

Значи аз те съветвам да не мислиш повече за проблема с плацентата. На мен също ми откриха ниско прикрепена плацента някъде към 13-14г.с. ако се не лъжа. До края на бременността се вдигна и накрая беше ок.3см от шийката. Доктора каза, че това е съвсем достатъчно за едно нормално раждане - и така родих си съвсем нормално и лесно при това

Автор yanita (засмяна)
Публикувано11.03.03 10:28

щом ще раждаш със секцио, не сетревожи - плацентата не е проблем. виж, за кръвното трябва да внимаваш повече - следи го, почивай си, консултирай се с лекар какви стойности за допустими и какво да направиш, ако ги надхвърлиш. не че непременно ще се случи, но по-добре да си информирана и позготвена за всякакви ситуации. пък и щом си в 33 седмица, не остава много. почивай си и се наслаждавай на последните спокойни седмици...
пожелавам ти леки и безпроблемни дни до края на бременността.

нашето гардже си е най-хубаво!

Автор MoniT ()
Публикувано11.03.03 13:31

Не се тревожи много за високото кръвно налягане, защото ще стане по-високо.. Обикновено липсата на стрес и подходящата диета са достатъчни, за да се овладее. Много рядко се налага използване на лекарства. Важно е да се следиш внимателно и ако забележиш симптоми като виене на свят, зрителни смущения, подуване на ръцете, главоболие, веднага се обърни към лекар.
МониТ

Автор irina (минавайки)
Публикувано11.03.03 14:57

Абсолютно същото ми казаха и на мен при последния преглед миналия петък /30 г.с/
И на мен ми казаха, че плацентата ми лежи ниско и, че ако не се вдигна, ще се наложи да раждам секцио. Но доколкото разбрах от доктора, освен раждането секцио, ниската плацента не представлявала друг проблем. Дано не го е казал само за да ме успокои.
А пък за кръвното- аз съм по принцип с ниско кръвно. В началото на бременността стартирах с ужасното 90/50. Сега пък е 120/70?!?! Ако продължа да го качвам така, до 200 ли ще го докарам, не знам?
Но все пак се опитвам да гледам оптимистично на нещата. Надявам се, не, вярвам, че в крайна сметка всичко ще е наред!

И ще дойде най-щастливият ден...

Автор el_ena (az)
Публикувано11.03.03 15:30

I moiata placenta prez 4tia mesec se beshe zahvanala na 2 sm ot shijkata i to po zadnata stena. Po-kysno stana iasno, che se e kachila nagore (ne znam kolko). Ako placentata e nisko (no triabva da e po-malko ot 2 sm ot shijkata) zadylzhitelnoto e sekcioto, a opasnoto po vreme na bremennostta e, che triabva da se lezhi poveche, zashtoto tia uprazhniava naliagane vyrhu shijikata na matkata i mozhe da predizvika kyrvene ili razkritie. Taka, che za razhdaneto ne se trevozhi, stom taka i taka ste si sekcio, no polezhavaj si do togava!!
Kolko ti e visoko kryvnoto? Ako e samo s 10ina edinici po-visoko, ne e chak tolkova fatalno, no ako imsh i albumin, otoci po krainicite i t.n. triabva nepremenno da go svalish!

Uspeh i leka!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.