Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:54 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема HELP! hranene kolko pati?нови  
Автор inna76 ()
Публикувано05.03.03 19:42

Моят юнак ли си е ящен или аз не се справям както трябва, ама вече сме на 3 месеца и продължаваме да ядем 7 пъти в денонощието! Събужда се през нощта и плаче от глад. От няколко дни, като го чуя да се размърдва, го гушкам и го приспивам отново и така поне 2-3 пъти през нощта. Засега успявам! Не знам до кога. Надявам се, че така ще отвикне да яде нощем и ще спре да се събужда.
Има ли и други мами с подобен проблем и как се справяте? Моля, споделете, че вече се притеснявам - наддаваме по килограм и нещо на месец!!!
А, и още нещо, напоследък пък взе да повръща по малко по някое време между храненията. Това пък защо?

Тема Re: HELP! hranene kolko pati?нови [re: inna76]  
Автор KAMELlA (stastlivka)
Публикувано05.03.03 19:57

Ох и аз сьм така.Ядем на всеки Час и половина най-много два и половина Часа.При мен няма приспиване през ноща,ако корема не е пьлен.Вода и ЧайЧета не иска.Надявам се,Че като поотрасне ще престане поне с нощното хранене.Ние все пак сме само на 17 дни,но аз веЧе сьм като изцеден лимон,а на теб не ти завиждам...

Автор Triniti (минаващ)
Публикувано05.03.03 20:00

Според мен бъди твърда и не му давай да яде през нощта. И то не само за твоята почивка, но е необходимо и неговото стомахче да си почива. За повръщането - не знам, но може и да е от преяждане (ако е малко след хранене). И наддава доста, мисля, че трябва да го ограничаваш. Успех

Автор tinkerbell (fair(y))
Публикувано05.03.03 20:14

На кърма ли сте? Ако да, то няма да надебелее от 1 хранене в повече, нито ще заслабне от 1 по-малко от нормата. Щерката, която е на 5 месеца, почна да яде по 6 пъти на ден някъде на 3.5 - 4 месеца. Но това не значеше, че някои дни не ядеше по 7, или по 8 пъти. Други пък по 5. Нито пък значи, че не ми се буди нощем. Честно си казвам, предпочитам да я нахраня в 4 и да ми спи до 9-10, от колкото да спи непробудно до 6-7. Сега съм много доволна, защото кара изцяло на нашия режим - заспива към 11 (а като беше по-малка и по-малко се уморяваше, заспиваше към 12-12.30;) и се буди към 9. 'Закусва' пък чак към 10.

Тема Re: HELP! hranene kolko pati?нови [re: tinkerbell]  
Автор inna76 ()
Публикувано05.03.03 20:22

На изкуствуно хранене сме и от самото начало правим почивка между храненията 1 път 6 часа, а иначе - на 3. Сега се стараем да почиваме 9 часа.

Автор debi* (priatelski)
Публикувано05.03.03 20:55

Пробвай други начини за успокояване(поне за през деня)-разнасяй бебо , дондуркай , ако трябва , биберон-залъгалка давай.Старай се да отлагаш даването на млякото.Недей , като мен (1-ия месец) щом заплаче и аз приготвям млякото.Моето дете тогава наддаваше ненормално много-всяка седмица-500гр.После започнах да я ограничавам по малко в дозите(след като и лекарят и ме предупреди) и да хитрувам-разреждах и млякото с малко повече вода.А когато е нервна , моята щерка не отказва нищо за муцане-мляко , вода , каквото предложа.Това не значи , че не си е дояла(нещо , което разбрах в последствие , с практиката).
Има различни причини за бебешкия плач , не е задължително да е гладът.Понякога плачат от някакви си там техни , бебешки нерви , друг път и без причина.Аз съм стигнала до извода , че моята щерка така си изразходва енергията.Даже плаче всеки ден горе-долу еднакво продължително-има си доза рев , която детето трябва да си вземе , за да си излее емоциите.Когато се свечери и тя не си е поплакала през деня достатъчно , зная , че големият рев предстои и той действително не закъснява.Ако си е поплакала през деня , вечер плаче по-малко.

Тема Re: HELP! hranene kolko pati?нови [re: debi*]  
Автор ellion (sancta)
Публикувано05.03.03 21:12

хехе абсолютно си права, да знаеш и аз съм стигнала до същото заключение - за дневната доза плач
даже сега ми е странно, че има дни, в които не плаче нито веднъж за цялото денонощие, но пък си го наваксва 3 дни по-късно примерно
верно, че сега плаче от инат и тръшкане, но като беше бебе, си беше точно така - явно някои деца са по-нервни и чувствителни и ги избива лесно на рев

Don`t be afraid.Open your mouth and say.Say what your soul sings.To you.(MA`2003)

Тема Re: HELP! hranene kolko pati?нови [re: Triniti]  
Автор inna76 ()
Публикувано05.03.03 21:11

Повръща доста след ядене, обикновено след много гукане, викане и ритане - трябва да е от това

Тема Re: HELP! hranene kolko pati?нови [re: debi*]  
Автор inna76 ()
Публикувано05.03.03 21:18

И аз вече прилагам тази хитрост с разреждането на млякото и на сокчетата, че и без това не иска да пие вода, особено като е гладен - няма спасение нито със залъгалка, нито с дундуркане!А като захапе биберона на шишето - все едно е държан гладен 3 дни - толкова лакомо гълта.

Автор doktorka (neredovna)
Публикувано05.03.03 21:23

samo da pitam...Koi kazva, che decata triabva da iadat tolkova i tolkova puti na den?...Koi kaza, che triabva da ti ogranichavame,osobeno kogato rastat?..Koi e kazal ,che e "vredno " ili "losho" deteto da iade prez noshta?...
Ili samo zashtoto e po-udobno na mama i tate bebeto da ne se subujda prez noshta,zatova li?
( ha sega iziashte me s parcalite...)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.