|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Отново за киселото мляко
|
|
Автор | Semana (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.01.03 23:07 |
|
Моля да споделите вашия опит - от кой месец започнахте с киселото мляко и каква марка?
Дъщеря ми е на 7 и половина месеца, все още не съм и давала кис. мляко. Просто не зная какво точно. На Данон - доста консерванти... На Елена със зелените капачки ми изглежда добре, но това едва ли би могло да бъде ясен критерий. Домашно ли да заквасвам?
Зная, че тази тема е била обсъждана, но е трудно да я открия, а и е добре да се повтарят някои от темите, все пак има и нови майчета.
| |
Тема
|
Re: Отново за киселото мляко
[re: Semana]
|
|
Автор |
Triniti (минаващ) |
Публикувано | 31.01.03 23:19 |
|
Синът ми е на 9 мес. и не обича особено кисело мляко. Давам му по малко понякога когато аз ям и то точно Елена. Хубаво е, правят го с истинска закваска.
| |
|
си има вкус на мляко и аз го обичам, и Иво. Аз му давам точно от около 7 месечен.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Petya (новак) |
Публикувано | 31.01.03 23:24 |
|
Аз пробвах да дам на Борис кисело мляко като навърши 8 месеца ( в момента е на 11 1/2) и още не съм успяла да го накарам да го яде не го насилвам обаче, но периодично пробвам, но не става - слагам и плодове, и само захар, и бисквити и не иска. От време на време само хапва по малко домашно квасено. Хубаво мляко е киселото мляко на Фибела, Здравец също, и Пършевица не е лошо.
| |
Тема
|
[re: Petya]
|
|
Автор |
mickey (непознат) |
Публикувано | 01.02.03 00:44 |
|
Не е най-любимото нещо, но с банан и бисквита- става т.е. да е по-сладко (поне при нас е така). Синът ми е на 10 месеца и давам кисело мляко домашно квасено от около 6 месеца. Сега съм решила да пробвам с готово кисело мляко.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Flash_ (любопитства) |
Публикувано | 01.02.03 17:05 |
|
Аз замених адаптираното мляко с кисело мляко след като Сиси навърши годинка. Преди това съм опитвала да и давам като десерт с лъжичката но тя и до днес го отказва по този начин. Докато с бутилката и биберона няма проблем. И сега/вече на 18 месеца/ вечер изпива по една бутилка.
За качеството на млякото - не знам! Какво означава качествено кисело мляко?Не съм хранително-вкусов технолог и не знам. Не слагам равенство между вкусно и полезно. Купувам мляко с 2% масленост - така съм решила. Никога не съм слагала плод в млякото защото ако аз изям подобно нещо, стомаха ми задължително ще се разстрои. С бисквити е вкусно. И по засища.
За Данона - на опаковките пише - без консерванти. Вярвате ли, че е възможно да поддържат една такава лъжа толкова време? Да я напишат на всяка кофичка? Аз не. Бих се притеснявала ако въобще нищо не пише...Както и да е - въпрос на вкус и избор е вида мляко. За децата е полезно!
| |
Тема
|
|
|
Автор | MoниT (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.03 20:10 |
|
Препоръчва се въвеждането на млечни продукти от неадаптирано прясно мляко да започне след 1 годишна възраст (предпазва от вьзможни алергични реакции кьм белтъците на кравето мляко). По принцип всички млечни продукти (прясно или кисело мляко) трябва да са с най-високия възможен процент масленост (над 3%), т.к. мастните киселини са необходими за развитието на централната нервна система на детето.
МониТ
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Nadin (:)) |
Публикувано | 01.02.03 22:01 |
|
Аз на моя син му слагам от 8 месечен от време на време по 1-2 лъжици мляко в пюрето и той си го лапа със същото удоволствие както и ако е без него
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bubanka (mamka) |
Публикувано | 02.02.03 01:18 |
|
до десетия месец бяхме на адаптирано мляко, но щом започнах да давам кисело с лъжичка за по-малко от седмица отказахме млякото със шише, дори киселото в шише беше нежелано
дъщеря ми обожава мляко, и кисело, и прясно, киселото най-често е елена
по-добре купувай за сега, познати дечица получиха алергия от квасеното, купеното не е така концентрирано
от финансова гледна точка изчислих, че киселото и адаптираното за еднакъв период от време са за една и съща цена, за това бих ти препоръчала да изкараш още поне месец-2 преди да дадеш кисело
предполагам, че адаптираното е "по-чисто", а и би се застраховала срещу евентуална алергия
| |
Тема
|
Re: специално на Данон
|
|
Автор | donna (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.03 08:23 |
|
пишат ,че няма консерванти за разлика от другите млека..Моят син е на 1 и 8 месеца и още пие адаптирано мляко .Кисело само от това на Хип с плодове и по лъжичка в супата .
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|