|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Не яде грам попара!!
|
|
| Автор | dimana (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.01.03 00:20 |
|
|
Майчета, какво да правя? Синът ми не иска и да помирише попара. Смея да твърдя че съм добра кулинарка и я правя по всички правила.Но въпреки това проблема ми е голям, понеже незнам какво друго да му давам за сутрешна закуска.
| |
|
|
|
Аз я пасирах в началото, докато щерка ми й свикна. Иначе нямаше никакъв шанс да я прилъжа да я яде. После й стана любима.
| |
|
|
|
Мойта щерка до годинка и 3 дни не искаше да погледне попара в какъвто и да е вид (с масло - без; с чай - само с вода;), изобщо отказваше всякакви варианти.
От вчера прояде!
Та не й се притеснявай, ако не ще, не я насилвай! Поне аз дете с храна не съм насилвала, а и няма да направя!
| |
|
Тема
|
Re: Не яде грам попара!!
[re: dimana]
|
|
| Автор |
Di5 () |
| Публикувано | 24.01.03 03:07 |
|
|
Ами ние за закуска ядем най вече каша, с плодове пюре или плод. До сега(вече сме на 1г и 13 дена) сме яли всичко на всичко два пъти попара. Първият път беше май някъде към 7-8 месец когато и дадох и не и хареса. Втория път беше преди три седмеци когато беше малко настинала и и направих чай от лайка но тя не искаше да пие, направих попара с такъв чай, тогава й хареса.
Друго за закука съм и правила макарони със сирене и малко масълце(като беше по-малка ги пасирах).
| |
|
|
|
и борис така не искаше попара - ве4е яде, де.
но аз не му давам често. тогава заменях попарата с кисело мляко с бисквити.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
lenny (минаващ) |
| Публикувано | 24.01.03 10:04 |
|
|
Не се спичай!!! И двамата ми сина не ядяха попара, пък аз също много се стараех - аз давам за закуска мляко с бисквити, каша или пък кус-кус и други подобни. Така че не го насилвай- защото така може да стане по-лошо.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | yani (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.01.03 12:45 |
|
|
хич недей да се притесняваш за това! голямата ми дъщеря скоро ще направи 8 години и до ден-днешен често си хапва попара, а малката не ще и да я помирише. колкото и да е гладна, щом й дам попара, стиска уста и мучи - не смее да ревне да не би като си отвори устата да й мушна попара. опитах 2-3 пъти и се отказах да й давам. сиринцето й го слагам в супите или в пюрето, а другото какво е: хляб и чай - може и да ги пропуска понякога. за закуска яде каша (от онези, в които сипваш вода, бъркаш и готово) и плод, а следобед хапва кисело мляко с бисквити. понякога й давам кекс с кисело мляко; тиква или банан и мляко...
никога не я насилвам да яде неща, които не й харесват и съм доволна, защото тя общо взето си хапва добре
нека ме поправят майчетата, които не живеят в българия, ама не е ли класическата попара чисто нашенско си изобретение???
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
bubanka (mamka) |
| Публикувано | 29.01.03 00:31 |
|
|
не се претеснявай!
дай му сиренето, маслото и сухара /хляба/ по друг начин и нищо не губиш!
успех, защото там където ти отваш, аз вече бях /надявам и пак да бъда :))/
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | dada (Нерегистриран) |
| Публикувано | 29.01.03 09:11 |
|
|
И ние бяхме така...:)
Няма смисал да изнервяш и себе си и нея. От попарата е важно сиренето да се изяжда - аз давах сиренето чисто, изкиснато, а иначе и досега си закусва
с кисело мляко, понякога с кифличка.
| |
|
Тема
|
[re: yani]
|
|
| Автор | val (Нерегистриран) |
| Публикувано | 29.01.03 09:54 |
|
|
imam chuvstvoto che naistina si e bg izobretenie taia popara. nikoi tuk ne mi e spomenaval za takava, i ako ne biah go chela v kluba taka i niamashe da si spomnia za poparata i che moje da se dava na bebeta. osobenno kato se ima predvid kolko kusno se dava v chujbina hliab (zaradi glutena), nie si karame na kashichki.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|