Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:24 10.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Бели Байраци!нови  
Автор betanski_patilanski (;-))
Публикувано23.01.03 15:36

Мами,
аз вече се предавам! от днес вея Бели байраци! вчера мойта мома за първи път ми вдигна такава температура, че цялата къща лудна! гледам как от два-три дена се мъчи да изкара 4`ти долен зъб, за да ни станат общо 8 на брой. 7 си ги изкара без подобни изпълнения и аз си викам:"eх, 8`мия ще се прояви като за капак и да затворим страницата зъби поне до 1 годинка!" все още сме на 11месеца. да, но тя освен температура се разкашля и разкиха и цяла нощ се е драла милно-жално, просто защото се плаши от собствената си кашлица. страхлива си пада и така и не спахме цяла нощ! изцеди ми душичката, идеше ми да се гръмна и разбира се днес сутринта се паркирахме при педиатърката! известно ми е, че при никненето на зъби се очаква подобно неразположение, но най-големия шок е, че освен че 8`мия зъб е пъкнал вече, на нас ни никнат КЪТНИЦИ! ма, кажете ми бе хора, какво и това чудо бе! какви кътници на 11месеца и колко зъби ще ни се пръкнат до годинката???
лелеее, ми аз направо се ошашавих с тез нейните зъби! тя да не произвежда и за износ бе? каква е таз аномалия? направо не мога да мисля нормално. факт е, че Викито е болно сега с висока температура, не се храни, киха и кашля и един плюс от цялата галимация- дриска като за световно! поне я сложиха на диета и вече с гордост мога да се похваля, че ще опитаме банан за първи път, ако изобщо успея да и го натъпча!
страх ме хваща да и гледам вече в устата! ще земе да изкочи някой динозавър отвътре! но тъжното е, че за първи път детенце е много умърлушено и тъжно! къса ми сърцето! ще го преживеем, няма начин, дано само и мъдреци да не ни тръгнат, че тогаз вече ще се гърмя! със здраве, мами, и стискайте палци да се оправим!
п.с. възможно ли е само да са се надули венците и да не изникнат сега кътниците, което също не е много хубаво, че ще ни мъчат доста, както се е видяло!

Тема Re: Бели Байраци!нови [re: betanski_patilanski]  
Автор lenny (минаващ)
Публикувано23.01.03 15:45

Ле ле голяма мъка!!! И моя батко беше точно така на една година имахме десет зъба / всеки от които дойде на бял свят с всичките му салтанати - температури, дрисъци, ревове и т.н. / мъжът ми толкова беше изперкал от постоянния рев, че искаше да проверим дали не му никнат и по небцето. Така че ще ви стискаме палци да излезе по-бързо и лесно.

Автор danii (търсеща)
Публикувано23.01.03 15:46

Не бих искала да внасям допълнителен смут в сърцето ти, но по принцип след предните 8 зъба започват да никнат първите 4-ри кътника и едва след това кучешките ..... На Мартин му никнаха 4-те едновременно в продължение на 3-4 месеца... Дори не искам да си спомням за този период от живота си......... температура, хреми нон-стоп, постоянно подути и възпалени венци ........ и такооооооооваааааааа хленчене ..............
Той изкара 20 зъба общо за 11 месеца, така че и твойта мома като нищо на 18 месеца ще трака с пълни ченета...

М/у другото в този отчаян за мен период за пръв път открих хомеопатията. "Вълшебното" лекарство осигуряваше на мен и мартин поне нормален сън от 8 часа в денонощието, защото преди това се будеше пищейки на всеки 30 минути .... Не знам обаче в кипър дали можеш да намериш такова лекарство. Вълшебно е при зъбобол и със сигурност не вреди
Желая ти здрави нерви и по-бързо преминаване на този период !

Автор Flash_ (се мотае)
Публикувано23.01.03 16:30

Друго не ви ли казаха при прегледа? Освен, че са на път кътниците? Защото на мен винаги ми е била странна тая диагноза:"зъби"! Да не говорим, че си е перманентна и любима за доста педиатри!
Та мисълта ми нали си лекувате, кашлицата и всичко останало!?
Иначе Дани е права. Ред им е на кътниците. Не е аномалия в никакъв случай! Сиси е на 18 месеца и сега сме на финалната отсечка - последните 4 кътника! Наистина е голяма мъка.
Тъй че...прибери единия байкар, че ще ти трябва и по-нататък!
В такива моменти у дома аз отслабвам много качествено!

Тема Re: Бели Байраци! [re: betanski_patilanski]  
Автор Бoнбoнeвa (сладка)
Публикувано23.01.03 16:51

На мойта щерка, на три месеца и се белнаха венците отдолу и нашата педиатърка заяви, че ще е дете-чудо със зъби на три месеца. Но зъбите някак се скриха и първият й проби чак на 11 месеца - така, че може и да е фалшива тревога - случва се....

Тема Re: Бели Байраци!нови [re: Flash_]  
Автор betanski_patilanski (;-))
Публикувано23.01.03 16:52

а, това за отслабването е 100%! само че е малко садистично и не го пожелавам на никой! както добре си се изразила и наща диагноза си остава ЗЪБИ! кажете аз какво да направя?? само лека диетка за разхлабеното стомахче и Панадол за температурата. чудничко, щяло да премине за ден-два, това се отнася за кашлицата и кихането???!!!ами, това е!!! иначе, нищо и нямало, само зачервено гърло, но гърдите са чисти! и с ушетата няма проблем! да чукам на дърво!....
свалям единия байрак!!!!

Тема Re: Бети,нови [re: betanski_patilanski]  
Автор River_ (доброжелателна)
Публикувано23.01.03 17:00

И Ники така извади горните 4 зъби наведнъж - с хрема, кашлица, само че без темп. и разстройство, но мога 100% да заявя, че си беше чисто вирусно заболяване. Просто когато им никнат зъбки (още повече когато са повече от 1) са по-податливи на инфекции. Ти естествено не мислиш, че хремата и кашлицата са от зъбите, нали? Защото съм срещала доста майки, които всяко заболяване (вкл. и възп. на ушите) го отгават на "от зъбите, нали знаеш как е".
Дано бързо да се оправите! Дръж ни в течение и прибери байраците, ще видиш че след няколко дни ще гледате по-бодро! Неприятното на хремата и кашлицата е, че се влачат с дни и седмици. Тъкмо си мислиш, че ето на свърши се и току се появи някой с...л или чуеш "буху-буху". Направо косите ми настръхват!

Автор Flash_ (се мотае)
Публикувано23.01.03 17:04

Садистично е и аз за това в темата за отслабването не написах аз как отслабнах последните упорити 4 кг!

Какво да правиш!? Ами ако утре положението с кашлицата и хремата не се подобрява и особено ако поддържа температура - пак на доктор! Сериозно - аз така ВЕЧЕ правя! Във вторник Сиси кихна 2 пъти и се събуди следобяд с Т 37,5. Веднага извиках доктора и се оказа - червено гърло, чисти гърди...за момента! Изписа лекарства и днес няма нищо вече...
Щото когато се разболя за първи път за три дена от "зъби" стана гнойна ангина и т.н...Та вече ме е страх да чакам.

Тема Re: Ей сеганови [re: betanski_patilanski]  
Публикувано23.01.03 17:07

го видях този постинг - извинявам се предварително защото не съм доктор, но мисля, че не може да се оставят нещата така - зъби и толкоз. Може би наистина е вирусно заболяване, но поне за кашлицата трябвало нещо да й дадат - толкова малки деца не могат да изкашлят добре секретите. Абе защо самите педиатри си противоречат - нямало такава диагноза "зъби", никненето на зибите било физиологичен процес и не било "обичайно" да се вдига темп. и тем подобни (това съм го чела на 100 места поне), от друга страна виж какво са ти казали на теб. Да ме прощава педиатърката обаче - зачервено гърло, кашлица, хрема, температура и разстройство си звучат точно като вирусно заболяване.

Тема Re: Бели Байраци!нови [re: Flash_]  
Публикувано23.01.03 17:09

Flash_ на хомеопатия ли сте сега?

Радвам се, че сте овладявали процеса
Да чукна на дърво и аз май се справих засега с Ники

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.