Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:33 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Подсичане с гъбична инфекциянови  
Автор LiaLia (хонорувана)
Публикувано24.09.02 12:28

Момичета , да ви кажа какво се оказа нашето ужасно подсичане, дето мислех, че е от киселото мляко...
то се оказа подсичане с гъбична инфекция...сега го мажем с анти-микотичен крем , съчетан с хидрокортизон (miconazolnitrat+hydrocortison), два пъти дневно..на втори ден лечение сме и вече е почти чисто дупето...

аз не знаех за съществуването на такъв вид подсичане и много се забавих с отиването при лекар...мислех, че е упорито подсичане, мажех с какви ли не кремове......но накрая се разрових по Интернет и там намерих и снимки на разните подсичания и така се усетих за какво става въпрос, естествено, беше събота вечер, но в понеделник бяхме на лекар и той потвърди диагнозата и даде горното мазило...
давам link на site, където има снимка на въпросното гъбично подсичане...нашето дупе беше съвсем същото... там се споменава за Clodrimazol, Nistatin...но явно за начални фази, на нас ни трябваше нещо по-силно+хидрокортизон...

http://askdrsears.com/html/8/T081400.asp (инфо за подсичането Yeast rash)
http://askdrsears.com/html/8/T081401.asp( снимка на подсичането)

много виновна се чувствам, че забавих толква дълго нещата, въпреки, че сега бързо се оправя, трудно ми е да се примиря, че едно такова просто нещо не съм го знаела, а и по-рано не се усъмних в това "подсичане"...
дано на никой не му се налага да да се консултира с този site и тази снимка, но го имайте едно наум при упорито подсичане...и веднага при лекар...

Floss!

Тема Re: Подсичане с гъбична инфекция [re: LiaLia]  
Автор thebee (непознат)
Публикувано24.09.02 15:06

И ние го имахме същото подсичане. И аз не можах да се усетя за кво всъщност става дума и мажа с кремове, хума,...а червеното ту затихва ту се вазбужда и така близо две седмици. В последствие и нещо като екземка се появи по гърдичките. Накрая се видях в чудо и отидохме при лекар. Така съм се ядосвала и аз като разбрах какво е всъщност и за дет съм го предържала детето. Ама кои да ти каже. Уж баби наоколо, мами.... дават съвети, а никой не ме светна за това. Аз си мислех, че зачервяването е нещо безобидно (не беше толкова жестоко като на снимката). Сега за щяло и нещяло звъня на джи пи-то. Че ми стана и неудобно тогава от лекарката. Гледам да спазвам изрядна хигиена, ама то не зависело и от това. Изписа ни един правен крем с нистатин, флуцинар, вит А, ланолин...и след 2-3 мазане имахме направо чисто ново дупе.

Тема Re: Подсичане с гъбична инфекциянови [re: thebee]  
Публикувано24.09.02 18:32

абе не е зле и аз да се запася с един такав крем, щом казваш, че е успешен....мисля, хубаво е и това, че в него си има Ланолин, а ние сега мажем допълнително с подобен крем..би ли могла да ми кажш името му от рецептата, за да мога евентуално в бг да искам такъв...ако пазиш рецептата де...

а, кажи ми, повторвало ли ви е някога пак това гъбично дупе? има ли опасност да стане нещо хронично? какво друго каза твоята лекарака, щото тук нищо не обясняват, мълчат и за всичко казват - ще мине...така че аз, освен от този site, отдругаде нямям инфо...аз те позатрупах с въпроси, но се вълнувам.
още ме е яд - аз дето ненавиждам гъбички и, дет се вика, съм се опазила що-годе досега, да оставя детето цяла седмица....

Floss!

Тема Re: Подсичане с гъбична инфекциянови [re: LiaLia]  
Автор DeboraМодератор (без титла)
Публикувано24.09.02 18:43

И ние минахме през гъбичките. Не беше толкова зле като на снимката. При нас мина бързо, защото лекарката постави диагнозата "гъбички" и предписа крем. Няма да си кривя душата и да не си призная, че тогава ми се стори налудничаво (не съм се сблъсвала преди с това при бебе) и дори дори грешна диагноза, но само след 2 намазвания се повлия.
При нас не се повтори, предполагам, че и при вас няма да стане.

Тема надявамнови [re: LiaLia]  
Автор Shanya (слънчева)
Публикувано24.09.02 20:34

се скоро да се опрви дупето!
Добре е съшо така, че може пак да ядете кисело мляко

* Hate cannot drive out hate, only love can do that *

Тема Re: Подсичане с гъбична инфекциянови [re: Debora]  
Автор dorothy (непознат )
Публикувано24.09.02 22:31

преди седмица на детската консултация попитах моя чичо доктор с какво да третирам тези пъпчици, защото са много упорити. Преди това мазах с крем Бочко, пенатен и тем подобни, но нищо. Като ми заяви че това са гъбички, чак не повярвах.Изглеждаха точно като тези на снимката, но в по-малък размер. След два дена и нашто дупе стана като ново:)

Тема Re: Подсичане с гъбична инфекциянови [re: dorothy]  
Автор DeboraМодератор (без титла)
Публикувано25.09.02 00:29

С какво оправихте вие дупето?

Тема Re: Подсичане с гъбична инфекциянови [re: LiaLia]  
Автор thebee (непознат)
Публикувано25.09.02 10:15

Крема си няма име. По изпитана рецепта е. Моита лекарка каза че от 20год. го изписва тоя крем. Може да се знае от аптекарите. Примерно ако и споменеш какво се съдържа и да ти го забъркат в подходящите пропорции. Рецептата я пазя, само че лекарката ми има много "красив" почерк та... има тука едно нещо, което не мога да го разчета.
Значи пише така:
Flucinari 1 tuba creme
Lanolini
Vaselini
ей тука сега следва една съставка, която не мога да я разчета, започва с А и завършва на 'калцик .
И не ми е ясно последните 3 в какво количество са.
Nystatini 500 000 E
vit A 50 000 E
Цената му излезе на около 7.00лв
Маже се по 3 пъти на ден. Лекарката ни каза че ще го ползвам дълго време. Разбирам докат се свърши, че може и нов да ни забъркат. Гъбите са си упорити и дори видимо да са излекувани може после да се появят рецидиви.
Сега на вапроса ти дал;и се е повторвало гъбичното дупе - ами не е . Не се беше случило много отдавна и все още си го мажа с крема, не съм спирала (имам още доста от него). Освен това в началото на лечението ни изписаха и калциев глюконат (орално) и витамин Ц на ампулки.

Тема Re: Подсичане с гъбична инфекциянови [re: thebee]  
Автор userkata (юзерка)
Публикувано25.09.02 10:43

малко консултация:
борис има около пишето ранички от 2 седмици. като от подсечено, ама са на ранички, а не само червенина. в началото бяха точно като плюски/мехурчета.
мажа с немибацин - позавехнаха малко, ама малко сега са като петънца.
дали не са гъбички? май трябва да отида на лекар...

Тема Re: Подсичане с гъбична инфекциянови [re: userkata]  
Публикувано25.09.02 12:33

отиваи при лекар, защото немибацинът не деиств ан гъбичките..дано да не са губички,ама ако са, бързо ще минат...пиши каво е казала лекарката...

Floss!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.