|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
рецепти
|
|
Автор |
userkata (юзерка) |
Публикувано | 07.06.02 11:58 |
|
за да разнообразя храната на "бебето" (то ве4е не е бебе - 1г.) ми трябват идеи.
особено за закуските в 10 и в 16ч.
кажете какво правите на децата си.
| |
|
Я кажи първо по колко и кога ядете...че ви следваме по петите:-))...
| |
|
попара, ако не ви е писнала, мляко с бисквити, може вече и малко мед да му добавиш, бисквитена торта с крем млечен нишесте, сандвичи с масло, сирене, кашкавал без коричката на хляба, принцеси с жълтък и сирене или месни, ако му даваш кайма, мен от готовата още ме е страх, та като идиоти правим пилешка кайма за детето.
има хиляди видове кремчета, заливаш отгоре крема с плодова смес или направо даваш към него плодовия сок, грис, милинки, палачинки след няколко месеца може да яде, всякакви банички, соленки, кексчета има хубави ако нямаш време да му правиш сама.
аз сутрин и следобяд задължително му давах плодове на тази възраст, или сокчета - пресни. А сега - на год. и 8 месеца много обича сутрин варено яйце (аз ги мразя много), топъл сандвич с кашкавал, бишкоти или бисквити с мляко, плодови млекца.
знам че не е полезно много но нашия нагъва и маслини, щом ги види и очичките му светват :)
виж, чай посмъртно не мога да го накарам да пие, но то пък без кусур не може:)
ужасно много неща са като се замислиш:))
You don't fool me
| |
|
абе ние не сме пример.
1во на тази възраст е само 8,200 и доктора ми препоръ4ва да го тъп4а ?!?, аз му давам пове4е (250гр), той ака пове4е :-) до 4 пъти дневно стига, т.е след всяко хранене.
2ро зна4и става сутрин в 8:30 и яде, след това в 13, 16:30-17 и ве4ер то4но преди лягане м/у 20:30 и 21ч.
чудя се дали ве4ерното хранене ве4е да не е вместо к.мляко - манджа? дали му е време?
| |
|
ама като казваш грис или крем4ета или бисквитена торта о4аквам да ми дадеш и рецепта.
аз кисел на знам как се прави, камо ли грис и крем4ета. :-))))
до сега бяхме само на готови буркан4ета и сутрин и ве4ер кисело мляко с бисквити.
не съм примерна майка, какво да се прави :-)
| |
|
ха че то и аз отначало ги правех по книга а после както ми дойде хехе
ами бисквитената торта е много лесна а изглежда супер накрая: слагаш малко от млякото на прах или прясно мляко да се свари с нишесте и захар, докато се сгъсти, редиш в купичката ред бисквити ред крем, накрая слагаш в хладилника да се стегне и готово:)
нашият е свикнал да пие студена вода и да яде неща направо от хладилника (заслугата не е моя а на безстрашната му баба), но ако твоят не е, все пак гледай да не замръзне тортата:)
а всичко друго като грис и т.н. предлагам ти да вземеш коя да е книга с рецепти, има ги задължително и постепенно се научаваш и книгата я забравяш че я има;))
You don't fool me
| |
|
Първо на вашата възраст сина ми беше 7.500 и доктора каза, че ако го докараме на годинката до 8.500 ще е добре. И той акаше като твоя на всяко ядене... Но на година и 2 месеца вече беше 10.200
Второ за храната, аз го бях минала изцяло на обща кухня на 10 месеца... ядеше каквото готвя за всички... Закуските му бяха попара(която изяждах аз, той и до днес 3г. не я яде) макарони от типа кускус или грис, много обичаше готови каши за закуска или бисквити с кисело мляко.
А иначе можеш да му даваш нишестени кремове с бисквити, ако имаш търпение баница на малки хапки(и ако дъвче добре) с кисело мляко от страни или на айрянче да го пие... за друго май не се сещам... Ако ми хрумне нещо друго ще ти пиша....
Да бъдеш щастлив е нищо, да се смяташ за щастлив - всичко
О. дьо Балзак
| |
|
На Д-р Йоткер има всякакви видове кремчета, дори и грис.Стават без варене и са много вкусни. 1пакетче е за 0,5 мляко(стават 3-4 купички), но можеш да го правиш с адаптирано мляко само за една порция, вече действаш на око. А кисела май е обикновен нишестен крем с пасирани плодове от компот ...или това беше малеби?
| |
Тема
|
Re: рецепти
[re: Kapли]
|
|
Автор | Шoши (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.06.02 16:39 |
|
Карли, като ви прочетох менюто и се замислих: възможно ли е като се грижиш за едно малко сладко беборанче и му правиш такива вкусотии да отслабнеш след раждане? Знам, че и не се спираш на едно място, ама... страшно звучи!!! Аз съм бременна в 4 месец и сега събота и неделя ще си направя от тези вкусотии. Много ми се приядоха 
| |
Тема
|
Re: рецепти
[re: Шoши]
|
|
Автор |
doktorka (neredovna) |
Публикувано | 07.06.02 19:50 |
|
liubimi mandji.
1.supa ot kartofi....nasturgvash 2-3 kartofa...na edro rende....(ako deteto ti e na 1 godinka mojesh da izpolzvash cialo iaice,ako e po-malko samo jultuka)...razburkvash kartofite s dve iaica...i gi varish v zavriala podsolena voda 2-3 chashi....slagash i buchka kolkoto oreh maslo...kato se svariat kartofite na umeren ogun-okolo 15 -20 min-gi svaliash ot ogunia i dobaviash oshte tolkova maslo i nasturgano sirene...posle iadesh....mnopgo e vkusno...i mekichko...i ima beltuchini ot sireneto i iaidcata,maznini ot masloto...vuglehidrati ot kartofite...
2.Supa....sina mi izrasna s takava supa...vzemash pileshko meso...svariavash go....v podsolena voda...pribaviash kakvoto ti hrumne-kartofi,domati,celina,luk,grah,zelen bob ,tikvichki..kakvoto ti doide na um....svariavash vsichko mnogo hubavo,slagash malko maslo...posle go pasirash ili namachkvash go s vilicata da niama mnogo edri chasti..dobaviash malko sol ako triabva oshte ..i iadete...ima ot vsichki grupi hrani i lesno se prigotvia...
niama nujda hranata da e mnogo raznoobrazna...na bebetata im e vse edno....Gledai da ima povechko mesce i vuglehidrati...
za tova imam vreme dnes..posle pak...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|