Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:57 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Наказанията ....нови  
Автор dara (osobena)
Публикувано18.05.02 09:26

Обличам аз госпожицата като кукла - модерна и нова блуза, тънък чорапогащник с картинки, пола красива... и я пращам на градина. Всяка сутрин си правим уговорки да не се цапа. И винаги ми обещава. И всяка вечер си имаме хър-мър. Общо взето има приличен вид когато си я взимам. Но аз все съм недоволна. Ама вчера ме закопа! Блузата - мръсна (те дечицата играят на пясъка и тя се бърсала, мазала, плескала); чорапогащника - раздран направо (на пейката), ръцете ........ майко мила, косата - ужас! И аз обезумях. Защото сто пъти съм казала да се пази, момиче е все пак.
И какво да измисля, за да й дам да разбере, че трябва да се пази чиста? Измислих аз да я накарам сама да си изпере блузата. Да търка, да търка .... пък следващия път пак да се оплеска като бараба. Речено-сторено! Прибираме се ние и аз вадя джапанките, за да я паркирам в банята да пере. А тя мойта - радост голяма "Олеее мамооооо, нови джапанки?!! Ах какви са ми хубави с тези пеперудкииии!!". И на мен лошо ми става. Аз сега наказвам ли я или с джапанки я забавлявам. Както и да е! Слагам прах в легена и малко вода и казвам строго "Търкай!" и тя започва съвестно да търка. Ама радост голяма ви казвам. Пристига брат й да види к'во аджеба правим в тази баня. Явно щом има тарапана, нещо интересно става. И тя му каза гордо "Бяга, че пера! Аз съм голяма, ти се махай!" Доволна ви казвам ....! А на мен ми се плаче. Уж я наказвам?! Изпра блузата госпожицата съвсем сама. Голямо търкане падна, но тя се радваше страхотно. И докато аз кисела простирам тя ми казва "Мамо, аз утре ще се пазя, но ако слушам ще ми разрешиш ли и утре да пера?"
Е т'ва ми беше с наказанието. Да се смееш ли, да плачеш ли? Днес ще видим какво ще стане. Пак е с нов сукман.
А да не ви казвам как ме гледаха бабата и таткото - с почуда и тих присмех. Даже баща им вика "Що не пуснеш гумените патета в легена, поне и Крис да се радва. Няма само Наталия да се забавлява?" и се смее.

Това понеже скоро стана дума как се "възпитават деца.........

Ние не знаем какво е самотата
И докъде се простира тя...

Тема Re: Наказанията ....нови [re: dara]  
Автор doktorka (neredovna)
Публикувано18.05.02 10:01

xe...xe..Sladurana....edin suvet...Ostvavi deteto da e dete..cial jivot vse s neshto shte triabva da se suobraziava..Pone dokato e dete da se naigrae i napleska kakto si mu e reda...Che kato sa na piasuka..koe da pravi?-da si pazi roklichkata ili da si igrae kato dete?...az predpochitam vtoroto...roklichki vse shte i kupuvash,ama tia nikoga niama da bude otnovo dete...

Тема Re: Наказанията ....нови [re: dara]  
Автор мишoни (просто минавам)
Публикувано18.05.02 10:07

Как да ти кажа... като знам моят синковец, колко обича да си играе с водата и само веднъж ми хрумна идеята да му дам да търка и пере.... Но се спрях навреме, защото прецених, че ще стане като при вас...
Иначе го наказвах, като разлее или изцапа нещо да си го изчисти. А на него взе, че му хареса и почна да разлива нарочно...
За това смених подхода... Сега му давам да "чисти" с мен и без да е направил беля. А той започна вече да върви и да мърмори "И да пазите чисто, че ей сега съм изчистил. Неееееееее не влизай чистено е" Та оправия няма... Ти си мислиш, че наказваш и учиш, те на игра го обръщат
Да са ни живи и здрави... По-добре да помагат отколкото да бягат от работата.

Да бъдеш щастлив е нищо, да се смяташ за щастлив - всичко
О. дьо Балзак

Тема Re: Ай стига бенови [re: dara]  
Автор Пeнka (такава една...)
Публикувано18.05.02 14:08

Докторка е абсолютно права. остави детето - то в един момент само ще се осъзнае че трябва да се пази чисто:-))) Нека си играе.. пък то без цапане не става:-)))
Въпреки, че ти си знаеш - все пак детето си е твое ,не се засягай:-))) Само изказвам мнение:-)))

Аз знам, че нищо не знам, но някои и това не знаят...

Тема Не се сърдя [re: Пeнka]  
Автор dara (osobena)
Публикувано18.05.02 15:09

О, изобщо не се засягам. Просто тази сутрин, като излязох на балкона и видях блузата и ми стана много смешно, защото си спомних вчера как бях побесняла хала. И си се чудех на акъла.
И понеже на ли скоро беше темата на Карли и стана дума за възпитаването, строгостта, наказанията...... та затова споделих.

Ние не знаем какво е самотата
И докъде се простира тя...

Тема Re: Радвам се:-)нови [re: dara]  
Автор Пeнka (такава една...)
Публикувано18.05.02 15:12

радвам се че не се сърдиш:-)))
за наказанията... тя когато се е цапала в градината.. хич не го е правила нарочно.. улисана в игра.. и.. айдееее замина блузата...
наказания да - но, когато прави нещо нарочно. Когато й кажеш "Моля те, не се цапай".. и тя след малко съвсем нарочно се изцапа - да, накажи я... но инак...няма смисъл:-)))
Поздрави!

Аз знам, че нищо не знам, но някои и това не знаят...

Тема Re: Радвам се:-)нови [re: Пeнka]  
Автор sweetboy_mama ()
Публикувано19.05.02 10:03

Честно казано, мисля, че няма смисъл да я изпращаш с прекалено хубави дрешки на градина, или дори когато излизате двете навън на площадката. Дрешките трябва да са удобни, чисти, но все пак ежедневни, т.е. такива, които да не ти е жал да изцапа. Запази по-официалните дрешки за дните, в които излизате на неделна разходка цялото семейство, когато ходите на куклен театър или в зоологическата....изобщо, на места, където не се очаква да си играе и можеш да я контролираш. Не очаквай да си пази дрехите в градината.
Колкото до прането, веднъж и аз реших да накажа така сина ми....ама то излезе, че съм му създала забавление..... По-важно е да я научиш да си прибира дрехите, като ги съблече, да не ги разхвърля....с времето сама ще престане да се цапа.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.