Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:37 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Идеи за лекуване на бебешката "хронична скука"нови  
Автор Millena (s interes)
Публикувано19.03.02 11:45

Наскоро прочетох че така наричат състоянието, в което са 8-12 месечните бебета. И така ми пасна за моят син! Защото го описва много точно. Всичко му омръзва адски бързо и все иска разнообразие. Та искам да попитам с какви неща се забавляват вашите бебчета на подобна възраст, защото вече се изчерпвам от към игри и песнички.

Тема Re: Идеи за лекуване на бебешката "хронична скука"нови [re: Millena]  
Авторmaka (Нерегистриран)
Публикувано19.03.02 11:59

izvezdaj go poveche na razhodki z kolichkata. Da ima dvizenie, da se smenjat kartinkite, razkazvaj mu kakvo se vizda - za trevichkite, za dravchetata, za horata, za ulitzata za svetofara. I mnogo mu govori, govori, govori... Taka shte ti progovori po skoro..
Seva vremeto se opravja idva prolet, ljato. Zelaja vi prijatni razhodki

Автор Пaлмиpa (разнежена)
Публикувано19.03.02 12:15

аз съм позабравила, но моето дете като бебе беше от категорията на свръхактивните деца, и да ти кажа честно - няма насищане на нищо....
играчката е интересна адски за кратко, после иска нова, и така до плюс безкрайност...
за съжаление не можа да промени "лошите" си нрави, и сега си е същият.

Автор dara (osobena)
Публикувано19.03.02 13:25

Това наистина е проблем. Аз тази възраст от 8-те месеца до прохождането най не я обичах и противно на повечето майки с нетърпение очаквах синът ми да проходи, защото много лесно се изнервяше. Вече като започнеш да го слагаш на проходилката е по-лесно. Ние имаме детско столче от тези, на които им викат "кошници" и аз го връзвах там да стои. Изправям дръжката вертикално и връзвам най-различни играчки. Като му омръзне едното, закачвам следващото и така ..... Ако играчките са музикални - най-добре.
Моите и двамата израстнаха от столче в столче. Като му омръзне в "кошницата", местя го в стола за хранене и му дам една кутийка и разни джунджурии да пълни и да празни там до безкрайност. Само трябва да внимаваш какви джинджурийки му даваш - да не лапне нещо или да не се нарани. Гумените книжки също много ги занимаваха моите - дъвчат, дърпат, смучат.... А най-ефикасното е повече разходки и други дечица около него.

Ние не знаем какво е самотата
И докъде се простира тя.....

Тема Re: Идеи за лекуване на бебешката "хронична скука"нови [re: dara]  
Автор sweetboy_mama ()
Публикувано16.05.02 23:42

И аз чаках с нетърпение да проходи, беше ми ясно, че тогава ще престане да скучае. Това си е период, през който изглежда всички преминават. При нас бяха успешни дрънкалките, а също и това, че го бях оставила да лази из цялата къща. Беше адски изнервящо, но поне като се придвижва някакси из стаите, по-малко се отегчават. Моят много обичаше кухненските съдове, а също и шкафовете...що бумкане беше, тряскане, направо полудявах! Харесваха му и детски пластмасови книжки, а и разни неща, които издават звуци- играчки с дрънкалка вътре в тях, или които свирят при натискане. Имахме една плюшена топка, в която имаше дрънкалка..много я обичаше, все я подмяташе и хем е топка, хем издава звуци.
Хубаво е да се сменя обстановката- да се извеждат повече навън, да се канят други хора у дома. Малките бебета обичат да слушат речта, разговорите.

Автор мишoни (просто минавам)
Публикувано17.05.02 10:49

За малкия бях направила нещо като дрънкалка.Събрах различни фонокарти перфорирах ги с перфоратора в единия ъгъл и ги нанизах на халка от ключодържател. Беше хит в градинката сред малчуганите на тази възраст. Идеята откраднах от една книжка за бебчовци не помня коя .
Другата весела занимавка бяха 3 пластмасови шишета и аз не помня от какво(май от витамини). Но от тези с капачките, които се натискат за да се развият, за да не си ги отваря само бебчето. Сложих в едното малко леща в другото боб, а в третото ориз и ги затворих. Слагаш ги и трите пред него и показваш че дрънчат различно. ТОва може да заеме 10ина минутки. Докато провери кое как дрънчи и му омръзнат.

Да бъдеш щастлив е нищо, да се смяташ за щастлив - всичко
О. дьо Балзак

Автор мишoни (просто минавам)
Публикувано17.05.02 11:31

Сетих се и за още нещо. Ако използвате проходилка можеш да завържеш плюшена играчка за нея и да го научиш как след като я хвърли да си я изтегли обратно с въженцето.
Но всички хитрости колкото и да са хитре действат до време след това трябва да се измислят нови

Да бъдеш щастлив е нищо, да се смяташ за щастлив - всичко
О. дьо Балзак

Тема Re: Идеи за лекуване на бебешката "хронична скука" [re: мишoни]  
Автор sofiia (новак)
Публикувано17.05.02 12:06

подобно на това средство е използвала мама ми с мен, защото съм била кански злояда, но съм била малко по-голяма. буркан, в който се слагат и изсипват орехи. те поне са големи и не могат да се лапнат от малко дете.

Тема Re: Идеи за лекуване на бебешката "хронична скука"нови [re: мишoни]  
Автор Millena (s interes)
Публикувано17.05.02 17:24

Много се радвам, че темата се завърна, заради хитрите нови идеи. Това в различно дрънкащите кутии сме го играли. Също е много успешно едно прозразно пластмасово шише и няколко стари непишещи флумастери, последните 2-3 дни с това се занимава, че сега му е период да слага нещата едно в друго. Виж това с фонокартите не съм го опитвала, но още днес ще сътворя една. Това ми беше идеята да споделяме такива хитринки :)
Ние много играем сега с всякакви кутии и разлини капачки и се занимава да уцелва коя на кое е :) Отнема 10-15 мин :) Ясно, че всичко е до време, но колкото повече хитринки имаш под ръка, толкова по-добре :)

Милена

АвторSmiling (Нерегистриран)
Публикувано17.05.02 18:29

Millenche, molicheta, dali moga da sinteziram mneniata vi po temata v material, kojto da slojim na http://www.az-jenata.com?
Blagodaria! :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.