Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:33 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема За яслите отново - с огорчениенови  
Автор dara (osobena)
Публикувано12.03.02 09:09

Днес като водихме сина ми на ясли имаше ново детенце. Другите деца закусваха вече, а то ревеше неистово. Бяха го сложили в една кошара и то се мяташе и блъскаше в нея като обезумяло. Според мен това детенце беше в истерия. Гледката беше кошмарна. Никой не го поглеждаше. А то беше в такова състояние, че и майка му трудно би го успокоила. Просто бях потресена. Майка ми ми каза, че ще го оставят да реве и то накрая ще се умори и ще заспи. Само като си помисля и сърцето ми се свива. Гадна работа са тези ясли.

Ние не знаем какво е самотата
И докъде се простира тя.....

Тема Re: За яслите отново - с огорчениенови [re: dara]  
АвторRiver (Нерегистриран)
Публикувано12.03.02 10:00

Това наистина е кошмарно! Дали родителите му знаят? Ако аз знаех, че детето ми така пищи сигурно щях да го спра. Може би още е много малко за ясла. Дъщеря ми тръгна на 2г. и 2мес. и разбира се също рева в началото. Такива истерии обаче е нямало и след като свикна ходеше с желание. Всичко зависи от детето, но най-вече от сестрите и лелките.

Тема никога на държавна!нови [re: River]  
Автор userkata (юзерка)
Публикувано12.03.02 10:19

ще направя вси4ко възможно детето ми да НЕ отиде на държавна детска градина.
щото ако бях видяла детето ми оставено в такова състояние ще хвана за гушата вси4ки.
абс. изроди.

Тема Re: никога на държавна!нови [re: userkata]  
Авторdara (Нерегистриран)
Публикувано12.03.02 11:28

Не мисля, че проблема е точно в това, че яслата е държавна. Става въпрос за отношението към децата. Аз си помислих първо, че възпитателката там трябваше да се опита да го прегърне и да го успокои детето, а не да го хвърли там в кошарата и да го зареже. После си казах, че в това състояние дори и майка му трудно би го успокоила. А все пак жените там имат още 7 деца да хранят тоно в този момент. А майката как е могла да го остави, детето като плаче така страхотно. А може тя да работи и да няма друг избор. Не знам, не знам..... Просто не можеш да кажеш чия е вината. Но беше ужасно.

Автор Kapли (it's me!)
Публикувано12.03.02 12:54

Мен навремето в детската градина една учителка такъв шамар ми отвъртя задето не искам да спя на обяд, че окото ми се поду и получих някакво ужасно възпаление, сума ти време бяхме по болници:(
Баща ми едвам го спряха да не я бие след този случай.
Изобщо детските градини и ясли имат и плюсове и минуси, мен принципно ме е доста страх от тях, затова смятам да дам детето на по-разумна възраст - поне 3 год. да си играе и общува с деца.
Но ако няма кой да гогледа, разбира се че майката какво да прави като е на работа освен да го даде, абе дилемата е ужасна:(

Любовта е като сафари -
тук се сбъдват всички кошмари...

Тема Re: никога на държавна!нови [re: dara]  
Автор userkata (юзерка)
Публикувано12.03.02 12:59

абе то4но в това, 4е е държавна.
малко се плаща, от кол и въже се събира персонала, няма критерии са персонала.
а и имам наблюдения в една 4астна детска градина...
не е оправдание, 4е жените имат 7 деца да хранят - явно не стигат. да наемат още!

Тема Огорчение има навсякъде...нови [re: dara]  
Автор Flash (хм...)
Публикувано12.03.02 13:30

Аз също съм на мнение, че вина за ситуацията имат и родителите.
Защото въпреки че са държавни - в яслите и градините позволяват децата да се водят за по няколко часа обикновено по времето за игра , за да могат да свикнат с обстановката, децата и персонала.
Така направихме със сина ни едно време и никога не сме имали проблеми от подобен характер. На 4,5 години отиде за първи път на лагер за 10 дена...
А че има какво да се желае в детските градини и ясли е естествено....разговори от типа"Какво ядохте? - Супа и компот - От какво беше компота?- Не знам , беше само вода!" Или доволния разказ как госпожата се объркала и му дала две бисквити /вместо една/ за следобедна закуска....:-(
Всичко това си има за мен и своите плюсове...знае че розовото не е задължително и че трябва и да даваш а не да чакаш и да ти се полага по принцип...абе отплеснах се.....това какво общо има с ревящото детенце..:-(

Редактирано от Flash на 12.03.02 13:31.

Тема Re: никога на държавна!нови [re: userkata]  
АвторRiver (Нерегистриран)
Публикувано12.03.02 14:00

Не мисля, че е от "държавното". Става въпрос за манталитет. В нашата ясла всички бяха много мили към децата. Въпреки, че заплатите са им ниски, всички се стараят, защото и при тях има голяма безработица...
Разбира се, че децата ще реват. То и моето в къщи се случва да пореве, но чак пък да изпадне в истерия.. В София може и да има много частни градини и ясли, но във Варна няма. Чувала съм, че били много скъпи и не всеки би могъл да си позволи. Ако са верни слуховете за таксите за тези пари могат да се наемат 2 жени. които да го гледат в къщи и да въртят домакинството. Това обаче е доста встрани от темата, извинявайте. ...

Автор Birdy (птица проклета)
Публикувано12.03.02 14:33

Моето момченце на 1год. 7 месеца и от 2 дни е на ясла. Страх ме е да го кажа, за да не дръпна дявола за опашката, но засега съм страшно доволна. Взимам го наобяд, след като се е нахранил. Първия ден нямаше никакъв проблем, понеже му беше интересно всичко. На втория отидохме с желание и се разплака чак когато лелката го взе да го качва по стълбите. Обаче чух как му казва да не плаче, че горе го чака котето, дето си е играл с него и той веднага спря и взе да вика "коти, коти" :) На обяд ми казаха пак, че си е играл, изял си е всичко (а и той сам ми каза, че е ял супа и портокал, много беше сладък :)). Бил си играл с кака - пак той ми казва това, изобщо си е добре. Не се напишква, не прави сцени на гърнето, а си сяда и т.н.
Така че - всичко е до дете, лелки и ясла. Изобщо не бива да се прави такова разделяне на държавни и частни.
Мои познати дадоха щерка си на частна градина. Плащаха луди (ама наистина луди) пари, като в програмата имаше английски, карате и незнам си какво. Накрая спряха лека-полека тези екстри и се оказа, че те ди плащат лудите пари за обикновена градина и се отказаха.
Има върху какво да се помисли. Аз откакто се върнах на работа минах през бавачки, баби и т.н., така че знам, че никоя майка няма да си остави детето на ясла, ако има друг избор. Но има случаи, в които просто няма как да го избегнеш.

Поздрави!

Тема пак за 4астна/държавна д.градинанови [re: Birdy]  
Автор userkata (юзерка)
Публикувано12.03.02 14:47

когато избираш 4астна детска градина, ти не избираш само каратето, ските и англ., избираш специално отношение и др.
я кажи на лелката в държавната д.градина да не ти гледа така детето - сещаш ли се какво ще ти каже :-)
вярвам, 4е има добри държ. градини - но не са много.
така или ина4е това е въпрос на собствен избор и възгледи.
моите са такива.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.