|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Стриите
|
|
Автор | kyky (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.01 15:22 |
|
Бъдещи и настоящи мами, кажете как се оправихте със досадните стрии. Аз още си нямам бебече, просто все още не иска да стане :-( , но още в пубертета ми се появиха стрии по бедрата и дупето и това само от малко напълняване. Чудя се какво ли ще е ако ми се издуе коремът :-).
| |
Тема
|
Re: Стриите
[re: kyky]
|
|
Автор | gali (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.01 17:20 |
|
не питай.Аз също имам подобен проблем.Купих си на Галеник, но честно казано никаква помощ.Пак ми се появяват, а съм едва в петия месец.
Нека някой да препоръча нещо наистина ефективно, вече не знам на какво да се доверявам.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Debora (без титла) |
Публикувано | 12.11.01 17:21 |
|
На някой помагат различните кремове, други не ги спасяват.
Не знам как става, но пък при мен на корема не си появи нито една - а не съм ползвала никакви мазила.
Виж на краката съм белязана от тях - ама това да ми е проблема.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ellion (sancta) |
Публикувано | 12.11.01 22:30 |
|
Препоръчвам ти крема на Vichy - Anti Strech Mark Cream (prevention & correction). Ползвах го не особено усилено, и не ми се появи и една стрия, дето се вика даже за кадем нямаше. Но може просто кожата ми да не е била предразположена или пък просто да е по-еластична и да издържа разтягането.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cъни* () |
Публикувано | 13.11.01 03:01 |
|
Всичко зависи от типа кожа-приказките за разните видове мазила наистина са си само приказки!Лично аз не получих стрии,въпреки че преди да забременея бях страшно слаба,а качих 17 кг,(но след 6 месец започнах да пълнея),веднага(бебето ми е на 20 дни) след раждането свалих 7 кг. (другите 10 кг. искам да се опитам да ги задържа).Опасявах се че заради рязкото напълняване и отслабване ще получа стрии,но въобще не беше така...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Shanya (слънчева) |
Публикувано | 13.11.01 05:40 |
|
първият път се мазах със свинска мас и не получих нито една стрия по корема. Имах само малко по бедрата - почти незебележими.
Вторият път нямах мас и имам много и по корема и по бедрата. Не мисля че има спасение от тях.
Бях чела преди 3 години една статия, в която се казваше, че младите майки - под 25 години са предразположени повече към стриообразуване при бременност, отколкото другите жени. И май имаше някаква истинност, защото направих допитване до млади майки и всички отговориха утвърдително, че имат стрии въпреки мазанията с мехлеми, мазила и прочие...
Но все пак и по-възрастните майки имат, тъй че не е ясно:)))
Hate cannot drive out hate, only love can do that
| |
Тема
|
|
|
Автор | Heдoвoлнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.11.01 13:22 |
|
появата на стриите зависи от еластичността на кожата и грижите, които се полагат за нея още от първите месеци. задължително е всеки ден след душ да се правят нежни масажи с хавлиена кърпа на бедрата, дупето и корема. според мен задължителен е и овлажняващия, ако не и мазен крем за гърдите, корема, бедрата. с две думи - започвате намазването малко над коленете и завършвате с шията.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
мишoни (просто минавам) |
Публикувано | 13.11.01 14:51 |
|
Явно си зависи от човека. Аз качих 20 кг., но имам 2-3 само на дупето. А какъв корем имах... Подпирах го с две ръце . Явно кожата на корема ми е била по-еластична.
А и от възръстта не е защото бях на 23 - 24 когато бях бременна.
Уви ефикасни съвети едва ли има.
Да бъдеш щастлив е нищо, да се смяташ за щастлив - всичко
| |
Тема
|
|
|
Автор | Ю (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.11.01 15:34 |
|
Родих две момчета за последните 19 месеца, нямам стрии. Мажех се спорадично - непрекъснато забравях и накрая се отказах. Всичко е до кожа, крамовете са измишльотина...
| |
Тема
|
|
|
Автор | babaToHka (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.11.01 22:23 |
|
Pyrvo, stiskam palci bebcheto ti da stane po-byrzo:)
Az mislq che vsichko e do kozata. Shtom tvoqta e sklonna kym obrazuvane na strii, trqbva pri pyrvite priznaci na razshirqvane da pochnesh da vzimash merki.
Rezima kojto az sym si syzdala e pone vednyz na sedmica si pravq maska na cqloto tqlo s leko zatopleno susamovo olio ili sys smetana. I v dvata sluchaq gledkata predrazpolaga polovinkata ti za oshte deca, ta losho nqma.
Inache ako imash vyzmoznost mazi korema hansha i bedrata vseki den s nqkakyv krem. Kozmetichkata mi me posyvetva - kolkoto poveche mazni kremove izpolzvam, tolkova po-dobre za kozata.
Zelaq ti skoroshno izpolzvane na tez recepti 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|