Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:59 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> БТК
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Свърши ли се с БТК?нови  
Автор Q23 (21+)
Публикувано19.02.10 09:09

БТК си "аутсорсват" мрежата на Алкател-Лусент.
Питам се дали ми трябват услуги от компания, която няма собствена инфраструктура... Може за тях да е по-изгодно, чуденката е дали ще получавам това, което съм спазарил, дали ще има адекватен съпорт ...
Финансовите показатели са интересни за корпоративните мениджъри и акционерите, аз съм просто клиент. Сега за всички недостатъци ще се оправдават с друга компания ли? И трябва ли ми търговски посредник за телеком услуга? Въпроси в главата много ...

Тема Re: Свърши ли се с БТК?нови [re: Q23]  
Автор aaa333 (непознат )
Публикувано19.02.10 16:24

Не знам къде и какво си чел, но нещо май не си разбрал - Vivacom аутсоурсват ДЕЙНОСТА по подръжка на мрежата си, а не самата мрежа - тя си остава тяхна като активи, те ще си я развиват, модернизират и т.н., т.е. дават управлението по дейноста на поддръжка на една много-много по-голяма компания, която има know how, модерни системи и инструменти за поддръжка, световен опит и т.н. Освен това в своята мрежа vivacom имат доста съоръжения на алкател, така че според мен нищо притеснително от клиентска гледна точка. By the way МТел и ГлоБул работят по същия процес и скоро ще стигнат до края.

Тема Re: Свърши ли се с БТК?нови [re: aaa333]  
Автор Pell Gordon (bank clerk)
Публикувано18.03.10 21:05

А така, добре му го каза! Аман от безкрайни дискусии на емоционални неграмотници. Смели и решителни само тук, във Виртуален форум.
А в живота не могат да свършат полезна работа за 20 стотинки.
Или могат, но не искат. Понеже други работят вместо тях.

Тема Re: Свърши ли се с БТК?нови [re: aaa333]  
Автор lnfinity (Shadowchaser)
Публикувано19.03.10 08:48

Тук нещо не ми е ясно. Значи ли това, че шапката на подръжката ще е от Алкател а иначе персонала и методологията си остават на БТК? Ако е така - къде е смисъла? Лично на мен, ми е все тая кой им е началник на подръжката, след като тя работи по явно неподходяща методология и с неподходящи хора. Ако Алкател сменят методологията и извърлят некадърните и неподходящите, проведат обучение както трябва - тогава с две ръце съм за. Но ако оплакванията ми се преадресират само от Иван Иванов до Ив Монпелие тогава просто няма смисъл.

Тема Re: Свърши ли се с БТК?нови [re: lnfinity]  
Автор tuff slim (член)
Публикувано19.03.10 18:10

Би трябвало да ти е ясно, че методологията е на Алкател. Друг е въпросът кои ще са кадрите. За обучение забрави - това е остатък от комунизма. В реалния капитализъм обучението е (из)оставено в ръцете на обучаващите се.
Твоите оплаквания пак ще се адресират до Иван Иванов, защото ти ще се оплакваш от услугата, а не от оборудването.

Тема Re: Свърши ли се с БТК?нови [re: tuff slim]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано19.03.10 18:18

В реалния капитализъм обучението е (из)оставено в ръцете на обучаващите се.
Вероятно имаш предвид вивакомския реален капитализъм, като част от българския.
Щото в истинския такъв за обучение на кадри дават повече, отколкото за реклама.

Тема Re: Свърши ли се с БТК?нови [re: Cтepн™]  
Автор tuff slim (член)
Публикувано19.03.10 18:25

Пари за обучение дават в социализма. В капитализма не дават. България е с единия крак в капитализма а с другия в социализма.

Тема Re: Свърши ли се с БТК?нови [re: tuff slim]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано19.03.10 18:37

Явно единствената западна фирма, до която си се докосвал, е собственика на бтк.
Както и да.

Тема Re: Свърши ли се с БТК?нови [re: Cтepн™]  
Автор tuff slim (член)
Публикувано19.03.10 18:48

Понятията "западна фирма" и "капиталистическа фирма" съвсем не се покриват.
Ако се замислиш, в западна Европа е социализъм, къде повече, къде по-малко. Истинският капитализъм е в Америката. Информация за това има навсякъде.

Тема Наивничко [re: tuff slim]  
Автор Q23 (21+)
Публикувано19.03.10 21:36

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.