|
Тема
|
Какво му става на нета?
|
|
Автор |
rudolf_1 (непознат
) |
Публикувано | 20.11.08 12:31 |
|
Напоследък все по-често ми прави впчеталение, че когато се опитам да заредя някоя страница, има едно доста голямо забавяне. Иначе след4-5 сек страницата се зарежда бързо, както и преди, само че преди това забавяне го нямаше. Каква може да е причината? Да не би нещо с настройките ми да има проблеми?
| |
|
Имаш, но не с твоите
И при мен се случва.
За плурализма две мнения не може да има !
| |
|
Даа, явно любимата ни фирма пак ни плющи нещо. Но аз все пак никога няма да се откажа от нея, или поне не, докато не се появи друг доставчик покрай мен :))))
| |
Тема
|
Re: Какво му става на нета?
[re: rudolf_1]
|
|
Автор |
тъпия (смотания) |
Публикувано | 20.11.08 13:11 |
|
Никога не казвай никога,щот винаги мой се появи от нейде някога и пцуй дупещото мекере-носи късмет!
| |
Тема
|
Re: Какво му става на нета?
[re: тъпия]
|
|
Автор |
dwdm (непознат
) |
Публикувано | 20.11.08 20:30 |
|
Пробвай следното/ако не си го пробвал вече/.Директно в "свойствата" на ЛАН-картата си "набий" ръчно DNS-ите на БТК.
Винаги е по-добре машината да пита DNS-a за домейна отколкото да пита модема ,а той да играе посредник--понякога се гафи ,като е натоварен.
Освен това за алтернативен DNS сложи някакъв free DNS-не БТК-йски.
Така,като се сринат DNS-ите на БТК твоята услуга web ще върви.
Надявам се да съм бил полезен.
| |
|
Опитай дали ще има ефект с изтриване на "историята" съхраняваща списъка на посетените от теб сайтове. (tools -> Internet Options -> Delete -> Delete History. Ако не помогне за всеки случай изтрий всичко с ..... -> Delete All в същото меню. Дори да не помогне - няма да навреди.
Следващата стъпка е да провериш дали някакъв процес в background не ти яде от ресурсите при отваряне на страница. Не съм сигурен дали ще той ще се покаже в task manager. Пробвай, като предварително зададеш сортировка по натоварване на CPU.
Нататък може да продължиш с проверка за гадини, malware, spyware или просто обръщение към непозозиран от теб рекламен сайт. Ако откриеш кой е сайта вписването му в host ще реши проблема.
Може и проблема да е в Интернет доставчика ти - сиреч в БТК. На този свят няма нищо идеално. Но е странно, че проблема се случва само в началото на зареждане на страниците.
Намерих екзотична причина за подобро забавяне: For some unknown reason, Microsoft IPv6 was installed under my network card properties. After uninstalling this, my internet connection works great. Едва ли е това, ама е повод за си погледнеш "properties" на LAN картата.
Редактирано от нaблюдaвaщ на 20.11.08 21:17.
| |
|
... ако ще пробва с алтернативен DNS по-добре е да го сложи на първо място.
| |
|
|
|
|