|
Тема
|
Е как става този номер?
|
|
Автор |
KAPPABG (непознат
) |
Публикувано | 24.05.08 14:05 |
|
Смених на windows vista ot xp и скоростта на интернета се подобри внушително
Няма измама няма фотошопски истории. Теста с такива скорости се получава към Франция и Германия. Пък модема е до 24 мбит/с
| |
Тема
|
Re: Е как става този номер?
[re: KAPPABG]
|
|
Автор |
anb () |
Публикувано | 24.05.08 21:04 |
|
Не зная какво е станало, но едната ми машина е на Vista, втората с ХР, двете са към един и същи wi-fi АДСЛ модем и доунлода е един и същи като скорост. Има значение обаче от къде се тегли. Има и разлика при проверката със speedtest.net и реалните kbps, когато се тегли. При показание 5420 kbps на speetest.net съм достигал 900-1200 kbps при сваляне на файл.
Редактирано от anb на 24.05.08 21:08.
| |
|
Google може да даде още примери за грешно отчетени скорости.
| |
|
Да бе ясно ми е за грешен отчет, но учудих, защото при XP нямаше такива грешни отчети, а при Виста почти откъдето и да започна да тегля се мятам на скорост между 1.3 - 1.5 мб/с, а 12 мегабита за градска свързано. Неведоми са софтуерните пътища
| |
|
Ако кажеш какви са стойностите отчетени при Vista и при XP може да излезе и софтуерен проблем. Доста хора пишат софтуер без да се замислят за типа на използваните данни.
Но грешките в този случай изглеждат обикновено по друг начин.
| |
|
аз лично знам че Вистата прави всякакви проблеми включително и бавене на скоростта на нета... зависи от настройките предполагам но не знам не съм работил с Виста - тва майкрософстско лайно никога няма си го сложа на компа...
| |
|
И грешиш. Никакви проблеми не създава. Да не говорим колко повече възможности за диагностика на мрежови проблеми има. И никакви настройки специални не иска - връзката си тръгва заедно с инсталацията. Като не си ползвал /помирисвал/ виста, как разбра, че е лайно?
| |
|
защото всичките ми познати си взеха лаптопи с вградена виста и се побъркаха.. то не тръгват програми, то проблеми с драйверите, то не знам какво си. И реално ми казаха че скоростта им скочила като минали на ХР. При самото минаване към XP пък сумати проблеми в харда и т.н....
да не говорим за ресурсите които иска и то за какво? Заради glass ефект? Ебаси смехорията по добре си сложете нови теми на XPтоРедактирано от Sensation Blue на 26.05.08 16:41.
| |
|
ти нещо много здраво си се объркал. няма такова нещо - нито за скоростта на нета, нито за дисковете. пусни едно муле и свали една камара книжки от рода на "виста за полуидиоти" и "виста за пълни олигофрени за 14 дни" и ги прочети.
| |
|
|
|
|