|
Тема
|
mail сървър на БТК
|
|
Автор | sashBB (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.04.08 22:44 |
|
Абонат съм на БТК ADSL и съответно ползвам и пощенска кутия в @mbox.contact.bg. Наложи ми се да преинсталирам операционната си система и сега имам следния въпрос - БТК съхранява ли на мейл сървърите си моите стари писма? Мога ли да си изтегля отново кореспонденцията, които загубих след преинсталацията и как?
| |
|
Зависи от твоите настройки на мейл клиента. Ако си ползвал IMAP протокол, можеш да си изтеглиш наново онези, които не са изтрити. Ако си с POP3 и си задал да не се трият мейлите от сървъра, пак ще можеш да ги изтеглиш. В противен случай, няма начин да ги възстановиш. В бъдеще си копирай базата данни с пощата на друг дял на харда преди да форматираш.
| |
Тема
|
Re: mail сървър на БТК
[re: bluesprite]
|
|
Автор | op (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.04.08 16:34 |
|
Да, но с онова идиотско ограничение от 30 Мб на кутия как да съхраняваме на сървъра писма. Да не говорим, че като ми изпратят 3 писма с по-големи прикачени файлове и се препълва.
| |
Тема
|
[re: op]
|
|
Автор | мc (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.04.08 17:30 |
|
нищо не ти пречи да имаш поща на гугъл, хотмейл или яху - всички са с големи пощенски кутии по няколко гигабайта. яху има проблеми с кирилицата, надявам се да изчезнат след като бъдат купени от МС
| |
Тема
|
[re: op]
|
|
Автор |
bluesprite () |
Публикувано | 15.04.08 18:48 |
|
Така е, но именно по тази причина не разбирам защо някой би ползвал мейл сървъра на БТК, освен само за SMTP евентуално. Ако е домашен потребител, gmail е къде къде по-удобен, а ако е фирма, да си сложат собствен мейл сървър със собствен домейн и няма да имат ограничение.
| |
Тема
|
|
|
Автор | sashBB (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.04.08 22:25 |
|
С POP3 съм и съм задал мейлите ми да не се трият. Сега как да си ги изтегля с OUTLOOK EXPRESS 6? Защото му обърнах всички менюта и пак не вдянах как да си изтегля запазените съобщения от сървъра!
| |
Тема
|
[re: sashBB]
|
|
Автор | user (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.04.08 22:47 |
|
Ами ако не са изтрити, като се конектне имейл клиента с POP3 сървъра, те трябва да се появят.
| |
|
Тоест последните от тях, които се събират в инбокса на пощата, до 30 МБ.
| |
Тема
|
|
|
Автор | мc (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.04.08 16:22 |
|
не последните, а първите. ако се получи писмо след достигане на лимита, то се връща на подателя. стари писма в пощата не се трият.
| |
Тема
|
[re: мc]
|
|
Автор |
bluesprite () |
Публикувано | 18.04.08 01:14 |
|
Да, прав си, което значи че би трябвало всички писма да са си там, иначе ако кутията беше се препълнила, нямаше да може да получава нови.
| |
|
|
|
|