Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:19 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> БТК
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Злоумишлени обаждания към абонати на БТКнови  
Автор Nistel (Red Devil)
Публикувано04.07.06 22:14

През последните седмици по 5-10 пъти на ден някой звъни и като вдигнем или мълчи или казва нещо я на немски я на италиански.Кофти е,че обикновено и към 12 и дори към 2 вечерта се случва.Това става и при почти всички съседи в кооперацията ми.

Та днес повикахме техник и той разбира се каза,че линията си е ОК а проблема е в хората които се обаждат.Много хора вмомента се оплаквали и също изрази мнение,че имало някаква група която по този начин тормозила абонати на БТК като взимала телефоните от указателя и ме посъветва ако това продължи да попълна жалба в БЦ на БТК за злоумишлени обаждания и ако я уважат ще включат номера ни в някаква система в която се следи всеки входящ разговор и може да се засече кой ни тормози.

Като се замисля няма логика някой да го прави - полза няма самият той се набутва .. ама като поговорих с един приятел и ми просветна - кой би имал полза абонатите на БТК да се оплакват и да бъдат тормозени - еми конкуренцията.Друг факт който ми дойде наум (този път веднага) е че има една фирма която наскоро "обяви война" на БТК и дори си позволи да прави пряко сравнение с цените на БТК по реклами и тн .. името всички го знаете

Разбира се може и да греша,но не виждам друго логично обяснение при положение,че са засегнати толкова много номера .. а това за чуждите езици на които ни се обаждат нищо не доказва - даже напротив

-=MaHLaN=-

Тема Re: Злоумишлени обаждания към абонати на БТКнови [re: Nistel]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано05.07.06 00:10

"Война" казваш, не че ги защитавам орбител-а, ама къде е забранено да се сравняват цените. А и какво ще накара БТК да намали цените , ако не конкуренцията. Заради такива "войни" дето казваш, БТК намали в пъти международните и междуградските, а вдигна градските /щото там няма конкуренция/

Пък и логиката ти е меко казано странна, конкуренцията се цели в бизнеса, не в домашните клиенти в блока :) , колко ще изкарат от теб примерно.

voipdiscount.com например се сели в домашните клиенти - 1цент/минута. Кога БТК ще пусне такава цена, а ?

Преди да се обадят разни разбирачи, ще кажа, че качеството е идеално, и винаги съм се свързвал. От 3 месеца нямам разговор през БТК :)

Тема Сънувал си.нови [re: Nistel]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано05.07.06 07:31

Не зад всяка техническа евентуално грешка стои умисъл.
бтв: Пренасочи си домашния към GSM-то или си лепни едно клипче на телефона и виж откъде идва разговора. После беги в бТк и се оплачи.
Ако има манипулация на номерата, ще го отнесе оператора който го прави...КРС има грижата за това.

Автор PeterPan. (стар познайник)
Публикувано05.07.06 12:12

Ха-ха :) Ами да, това е част от политиката на Дойче телеком. Звънят и лаят на немски в телефоните на конкуренцията, докато абонатите не се прехвърлят при тях

. Така много успешно могат да спечелят няколко баби от входа.

Този немец изглежда успява да прави обратно търсене на телефоните, понеже съседите в кооперацията съвсем не са един след друг в указателя.

А аз като се сетя какви неща са ми се случвали с БТК (особено с аналогови телефони), причината едва ли е във "обявената война", а по-скоро има нещо като "гражданска война" или просто "игра с опасно оръжие" в самото БТК

Автор D-rA ()
Публикувано05.07.06 14:59

Хм, интересно, точно преди седмица ми се случи същото около 12.30 вечерта от скрит номер и то няколко пъти един след друг. Последното позвъняване го засякох с обаждане, (предишните няколко пъти вече беше разпадната връзката) дето се казва на първата синусоида на повикването и за момент чух някаква неразбираема реч.
Но чак такива криминални мисли не са ми идвали, по- скоро предположих, че е технически проблем при комутацията в централата

Освободи душата си, тя може повече от теб

Автор нaблюдaвaщ ()
Публикувано05.07.06 22:00

Има разлика между злоумишлени и обезпокояващи обаждания. При злоумишлените обикновеното ти говорят и обикновен искат нещо или заплашват. При обезпокояващите просто ти смущават спокойствието, като тук или мълчат или дори само ти позвъняват. Примерно в два през нощта.

В твоя случай става дума за обезпокояващи повиквания.

Причината е в VoIP оператори, които на ниски цени предлагат услуги, без изобщо да се грижат за сигурността и качеството им.

Ако искаш подробности - подай жалба, както са те посъветвали.

И не търси умисъл. Някои просто толкова могат.

Тема Re: Злоумишлени обаждания към абонати на БТКнови [re: нaблюдaвaщ]  
Автор Nistel (Red Devil)
Публикувано06.07.06 00:22

Термина "злоумишлени обаждания" го употреби техника който дойде на място .. а иначе си прав обезпокояващо е а дали е умишлено .. кой знае.

Ако е действие на конкуренцията е доста хитър ход - не че го адмирирам ако е така ..

От ден два нещо не са се обаждали,но ако пак се случи ще пишем една жалба ..

-=MaHLaN=-

Автор нaблюдaвaщ ()
Публикувано06.07.06 06:38

Ако е действие на конкуренцията е доста хитър ход

Какво му е хитрото - така само доказват, че са и технически и правно боси.

И както многоуважаваната точка вече каза по този начин само ще предизвикат КРС да ги шамароса. Отгоре на всичко ще настроят и общественото мнение срещу себе си. Или поне тази част от хората, които не предпочитат някой да продава нещо по начин нарушаващ собственото им спокойствие.

Ама знам ли, може само на тебе това да ти пречи.

Автор. (Нерегистриран)
Публикувано06.07.06 09:07

В отговор на:

И както многоуважаваната точка вече каза...

Дот...ако може!

Автор Nistel (Red Devil)
Публикувано06.07.06 11:47

Аз мисля да стигна до дъното на нещата дори и да се окаже,че греша.Да доказват,че са технически боси не виждам защо ако добре са си прикрили следите.А с тия n на брой VoIP оператори иди разбери кой точно е.

Отзовалия се техник каза,че вмомента получават много такива оплаквания и предполагат,че има определена група,която стои зад това - това и възбуди любопитството ми та реших да пиша тук да видя дали не е на национално ниво това или само за нашия град/квартал

-=MaHLaN=-

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.