Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:56 15.07.25 
Компютри и Интернет
   >> БТК
*Кратък преглед

Тема Теоретична максимална скорост на ADSLнови  
Автор PeterPan^ (стар познайник)
Публикувано08.07.05 12:58

Из Интернет намерих, че теоретично може да се достигне максимум 8Mbps за download при пренос на данни през ADSL. Дали има шанс да се подобри тази скорост или физически това е невъзможно?
Засега изглежа е достатъчно много, но след време...Сещам се за ISDN, който със своите 128Kbps изглеждаше ужасно бърз...

Тема Има VDSL, може и още нещо да излезенови [re: PeterPan^]  
АвторQ23 (Нерегистриран)
Публикувано08.07.05 14:02

http://www.telecomagentsgroup.com/articles/511techno.aspx

Из Гугъла има още много ...
Поздрав!

Тема Re: Теоретична максимална скорост на ADSLнови [re: PeterPan^]  
Автор Hиkи Гopчилoв (Орбител)
Публикувано08.07.05 14:22

Здравей,

Максималната скорост на ADSL е 8:1 mbps (in:out).

ADSL2+ вдига 24:1 и в момента е хит на западноевропейскя стандарт. Free и France Telecom се избиват с такива оферти за по 30 евро.

Поздрави,
Ники

Тема Значи имате поле за изява!нови [re: Hиkи Гopчилoв]  
АвторQ23 (Нерегистриран)
Публикувано08.07.05 14:40

Дай боже всекиму!
Поздрав,

Тема Re: Има VDSL, може и още нещо да излезенови [re: Q23]  
Автор Ahab (captain)
Публикувано08.07.05 16:59

Ти VDSL-a не го гледай засега. Рано му е за България.

Texas Instruments пуснаха whitepaper за UDSL.

Тръпнем в очакване там.

Тема Re: Има VDSL, може и още нещо да излезе [re: Ahab]  
Автор netstat (watcher)
Публикувано12.07.05 23:00

Между другото колко е пределното разстояние от централата, при което ще работи ADSL-а?

Теоритично и практически ме интересува... :)

Мерси предварително

P.S. EDIT: То цяла тема имало по въпроса, но съм я пропуснал... disregard

Редактирано от netstat на 12.07.05 23:09.

Тема Re: Има VDSL, може и още нещо да излезенови [re: netstat]  
Автор DTMF (фантом)
Публикувано17.07.05 02:18

Това какво те притеснява,и в малките села вече има изнесени централи така че какъв е проблема с разстоянието? Пък и голямото разстояние се компенсира с по-дебели проводници

Тема Re: Теоретична максимална скорост на ADSLнови [re: Hиkи Гopчилoв]  
АвторEidolon (Нерегистриран)
Публикувано25.07.05 10:48

Много ми е интересно как ще стане тоя номер с 24:1 или каквито и да е други скорости по ADSL2+ и VDSL, когато, за да се предоставят такива скорости ще трябва:

1. Да се оправи кабелната инфраструктура в access частта
2. Диструбутивната мрежа (първична+вторична) да мине изцяло на оптика - ADSL се осигурява на разстояния до 6 км по кабела, но ADSL2+ и VDSL падат до 2 км
3. Да се сменят DSLAM-ите по централите или да се ъпгрейднат, където може

С тия съдебни дела, дето се водят срещу БТК по три на ден, не ми се вярва скоро някой там да вземе решение за сериозни инвестиции, пък и защо му е на някой да инвестира в нещо, което след това ще трябва да ползват всички.
Аз, примерно, не си купувам баничка, ако зад мене чакат още трима да си хапнат от нея.
Нямам опит в телекомуникациите (програмист съм), но ми се струва, че е крайно време инвестициите в публичната инфраструктура да се разпределят между компаниите според броя на клиентите им или според приходите им от Интернет услуги по кабел и фиксирана телефония.

Тема Re: Теоретична максимална скорост на ADSLнови [re: Eidolon]  
Автор TV!OOO ()
Публикувано25.07.05 13:26

Какво му е интересното?
Ако не си забелязал подмяната на кабелната мрежа в големите градове тече с пълна сила с проводници 0.4 или 0.5 . Както тука се спомена, има изнесен капацитет на централите и растоянието до абоната намалява. На много места където има такива изнесени централи, има и оптика.
По т.3 наистина може да се подменят, но не мисля, че e необходимо. Количеството им е такова, че спокойно може да оберат абонати до 8 Mbps. А DSLAM-ите които в последно време се доставят, доколкото знам поддържат и ADSL2+.

Редактирано от TV!OOO на 25.07.05 13:27.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.