|
Тема
|
Къде е минавката в предаването "бързи пари"
|
|
Автор | Bлaдo (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.02.05 00:44 |
|
Къде е минавката в предаването "бързи пари" по BTV.? дават примерно 300лв, а никой не се обажда уж, а като звънна на 0900 1011 дава претоварено направление. това таксува ли се?
| |
Тема
|
Re: Къде е минавката в предаването "бързи пари"
[re: Bлaдo]
|
|
Автор |
нaблюдaвaщ () |
Публикувано | 13.02.05 01:04 |
|
Отговора зависи от това, кой ти дава съобщението за претоварено направление?
Ако го дава БТК - не се таксува.
Ако ти го дават бързи пари - то първо, че се таксува и второ съобщението не е съвсем коректно.
| |
Тема
|
Re: Къде е минавката в предаването "бързи пари"
[re: Bлaдo]
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 13.02.05 19:08 |
|
Без да съм звънял и без да зная каквото и да е било, просто предположение - това "претоварване" върти брояча и компютъра така е програмиран, че когато се съберат достатъчно импулси от "претоварени" звънящи пуска един в ефир.
А в това време овцата се чуди какви да ги суче и да моли за обаждания
Кажи все пак в какво се изразява това претоварване - съобщение, сигнали някакви, превключвания?
| |
Тема
|
Ами преди даваше глухо
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
NikB (любопитен) |
Публикувано | 17.02.05 10:31 |
|
За експеримента (щото и ние се чудехме преди месец къде е далаверата) с един приятел звъннахме няколко пъти от GSM - даваше глухо 20-30 секунди и след това - заето.
Но може би са го променили.
А тая мацка (тя само една ли е ?) по-прилича на уфсъ, отколкото на овца :)
| |
|
Мда, и аз се хванах при първото предаване да звъня на онази последната задача - викам си: "Толкова късно, въпроса не е много лесен, може пък наистина друг да не звънне", пък и онази мацка така се изчерви, уж че и е много неудобно, че никой не се обажда. Даде ми 5-6 пъти заето и на седмия път вместо да се включа е ефир (както казаха преди това) ми вдигна телефонен секретар "...вие се свързахте с играта ЛЕСНИ ПАРИ..." та така, ето къде е уловката! Просто през цялото това време, през което уж чакат някой заблуден да се обади те си записват на импулсния телефон обаждания и сами решават кой точно от звънналите да пуснат в ефир. Така мисля аз, ако може някой, нека ме обори!
| |
Тема
|
Re: Ами преди даваше глухо
[re: NikB]
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 17.02.05 18:06 |
|
Пише се уфтсъ 
| |
Тема
|
Всъщност няма точно "минавка"
[re: Дyпapин Дyпapинoв]
|
|
Автор | Пpoбвaл (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.02.05 01:24 |
|
Аз звъннах 2 пъти от мобилния (Глобул), на края на месеца като си получих разпечатката имах 2 обаждания едното 29сек (затворих), другото 54 сек и двете обаче са 54 ст. (без ддс) <-тука не съм сигурен колко беше цената обявена в предаването, но тел. сметката е пред мен.
Вдигаха ми на около 20тото пренабиране.
Предаването вероятно има около 5-6 линии на оператор и постоянно дава заето. "Заетото" не е фалшиво. Наредбата вероятно е че имаш 10 сек да си изпееш данните, а "секретаря" ти изстрелва указанията набързо и дори аз първия път забравих какво искаха да им продиктувам (3 имена, тел). За 10 сек трудно можеш да кажеш всичките тия неща особено ако не зацепиш веднага. След 10 сек автоматично се прекъсва линията и казал-недоказал - край, което пък може да те дисквалифицира от томбулата защото последните цифри на тел-а ти може да ги няма записани.
Все пак секретаря обяснява съвсем коректно, че те пускат в ефир на случаен принцип (чрез компютър).
Никой естествено не казва от какво зависи тая случайност или какъв е шансът да те пуснат в ефир, но според мен е 1-2%. Ако се очаква да се стигне до опр. брой обаждания също може да се гледа като случайност, защото ще е случаен тоя който е 50ти :)) Това за компютъра нищо не значи, защото никой не го показва и ако има някои оператор, който натиска клавишче за да пусне някой в ефир по субективна преценка, пак става чрез компютър, нали? :) Въпреки че резултатът при "автоматично" ще е същия.
В крайна сметка може да си направите и извода колко пари се печелят на предаване, че да раздават поне 2000 лева награди. Особено като се има предвид че едно обаждане най-вероятно им носи 20-30 ст. Явно се разчита на количеството не на качеството обаждания и за да са с чиста съвест са го направили законно (никой не казва, че е морално).
Според мен може би е най-коректно поне да се обясни на хората, че ако се обадят, не е задължително да са в ефир.
| |
|
|
|
|