Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:12 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> БТК
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема CallId и PCMнови  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано10.05.04 10:41

Някой може ли с думи прости да обясни какъв им е проблема на някой PCM-и, че не пропускат FSK CallId?
Та молбата ми е, ако може - няка го обясни!

Тема Re: CallId и PCMнови [re: NikB]  
Автор D-rA ()
Публикувано10.05.04 10:56

Лентата на пропускане-явно са правени само да транслират разговорната-а през същите тези PCM и факсовете не вървят.

Освободи душата си, тя може повече от теб

Тема Re: CallId и PCMнови [re: D-rA]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано10.05.04 20:45

Ами лентата от 300 до 3500 Хц не е ли задължителна?
То FSK-то е V23 - простичък протокол, който се чува, дори и ако абонатите не се чуват (но не трабва да има големи нелинейни изкривявания).
И PCM-то като е по-некачествено на по-ниска цена ли е?

Тема Re: CallId и PCMнови [re: NikB]  
Автор Penta® (Интелегент)
Публикувано11.05.04 07:29

Що да не смяташ да си го купуваш?

-----------
One Ring to rule them all - The Optical Ring Of БТК

Тема Здравей, СТМ Аспаруховонови [re: Penta®]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано11.05.04 11:07

Точно с едно СТМ имам проблем, но в Пловдив. Няма да си купувам ПСМ, само искам да ми пуснат разпознаване на повикването :)

Тема Re: Здравей, СТМ Аспарухово [re: NikB]  
Автор Penta® (Интелегент)
Публикувано11.05.04 17:48

Ами той Стерн имаше подобен проблем и с малко мърморене и май една молбичка му махнаха ИКМ-а.

-----------
One Ring to rule them all - The Optical Ring Of БТК

Тема Re: CallId и PCM [re: NikB]  
АвторДeдo Бope (Нерегистриран)
Публикувано11.05.04 19:17

проблема е в сигнализацията. (май) няма как централата да прати до РСМ-а необходимото инфо. повечето модели са със сликове, които могат да ти генерират необходимия FSK сигнал, ама що хората да си дават зор.

а колкото до ефтинията - някой беше обяснил в друг постинг, че цената на 'услугата' няма нищо общо с качеството й. да не говорим за себестойността! и е така не само с БТК, така е с толото, тока, водата, боклука... ние (потребителите) винаги ще плащаме колкото им трябва. пак е по-добре от т.н. "здравна система". там по закон сме длъжни да плащаме за нещо което никога не получаваме. радвай се, че не е така и с БТК (засега?)

най-доброто решение да си пуснеш CLIP е да ти махнат РСМ-а

Тема Re: сега бавно и внимателно.... [re: Дeдo Бope]  
Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано11.05.04 19:55

да предположим че известен производител на български телефонни централи произвежда два модела централи - PBX1 и PBX2

по една щастлива за него случайност е назначен за монополист на пазара, обаче при условие че ще продава PBX1 на определена цена. другата може да я продава на каквата си иска цена.

В един слънчев ден обаче му се казва - след 3 месеца свършва оная работа с монопола. знам че продаваш PBX1 под себестойност обаче след 2 години ще можеш да я продаваш над себестойност като имаш законното право да вдигаш цената само 2 пъти на година, но след като се разбереш с държавата (ако няма проблеми с безработицата, парното, тока и т.н. може и да вдигаме с повече)...

след падането на монопола идват панасоник, сименс, втора ръка ДТАГ централи с много бъгави модели и ниска цена и хоп - модела PBX2 почва да не се харчи много добре...

ти как би постъпил? всъшност правилен отговор на въпроса, такъв който не включва вдигане на цената на PBX1 може да те направи много богат...

Тема Re: Здравей, СТМ Аспарухово [re: NikB]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано11.05.04 20:35

Повтарям процедурата тук, че да се прочете от повече хора

Първоначално ме замотаха с дежурното, че тела ми не поддържа Caller ID; занесох им книжката на Панасоника, където пише, че поддържа и само трябва да си го настроиш как да идентифицира номера - чрез FSK ili DTMF. Освен това ги уверих, че тела е пускан на друг номер от същата централа и е ОК.
После шефка от техн.отдел ми звънна и ми каза, че имало едно устройство, което спира КЛИПа, но без него хич и нямало да имам телефон. Казах й, че съм чувал за ИКМ и че си искам услугата, защото е обещана. Тя каза, че вероятно няма да стане, защото нямало техн.възможност.
Тогава написах една молба, ама всъщност не беше баш молба (да им се моля за обещана услуга?!?!?!), а по-скоро изложение + оплакване, написано по всички правила на чиновническо-йезуитскотото изкуство - до уважаемия директор на РУД-Варна; в началото благодарност, че са ми осигурили европейска услуга (цифрова линия-това е вярно, исках да мина на цифра) и недоумение, че нямам КЛИП.
В изложението пак му благодарих за проявеното към мен уважение, представено чрез изпращане на писмо, лично подписано от многоуважаемия директор на РУД-Варна и подпечатано с техния печат в което той ме уверява "...... и ползване на услугата КЛИП за което ми е единственно необходимо телефон с екран, поддържащ FSK (това си обещание уважаемия директор може да види като копие в Приложение 1)". След това написах, че съм си купил такъв апарат (видно от копието на книжката ми в Приложение 2) за което съм платил 180 лв (Приложение 3). И съм невероятно учуден, че след стриктно изпълнение на всички техни условия КЛИП нямам. Напомних, че никъде в рекламката, подписана от него не пише за техн.възможност и изразих увереност, че е грешка и ще си получа КЛИПА.
Това всичко зае почти 2 страници, тука само маркирам.
Разбира се горе имаше "Копие до комисията за защита на потребителите" и "Копие до......(народния ми представител) и "Копие до местните редакции на 24 часа и Труд".

Отидох в отдел "Работа с клиенти"(или нешо подобно като име), дадох свитъка и казах на жената, че ще изчакам за входящия номер. Тя погледна, каза да седна за 2 минути, звънна и след малко дойде друга жена, погледна, обясних й защо е това, каза да пусна изрична молба за КЛИП (това не е нужно в норм.ситуация), извини ми се съвсем човешки и ме помоли да изчакам седмица, защото имали много бач техниците.
Прибрах си творението и още на другия ден дойде техник, бутна нещо в таблото на блока и след 10 мин. ми звънна същата жена да ме пита дали виждам номера й.
Е, виждах го. И още ги виждам

... и Panasonic

Тема Утре ще задействам механизма [re: Cтepн™]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано12.05.04 00:00

Много яко :)
Утре ще задействам механизма (има и особености) и ще опиша тук подробно резултата.
За мен писаното от теб беше много полезно.
Въобще този форум често е 6 от 6.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.