Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:35 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> БТК
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Чета си аз темата...нови  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано27.08.03 10:20

...за плащането и проверката на сметки към БТК и си зададох въпроса - за какъв **й и трябваше на БТК да ме занимава с разни персонални кодове? А?

Тема Re: Чета си аз темата... [re: .]  
Автор tina_23 ()
Публикувано27.08.03 17:28

Ami za6toto po tozi na4in samo ti 6te ima6 dostap do telefonnata si smetkata.

Тема Re: Чета си аз темата...нови [re: tina_23]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано27.08.03 18:33

Всъщност обичам да се мисли бързо. На мен не ми е необходим персоналния ти код за да проверя колко ти сметката на телефона!

Тема Re: Чета си аз темата...нови [re: .]  
Автор Ahab (captain)
Публикувано27.08.03 20:41

Всъщност за нито един служител работещ в системата не е трудно да извади сметка, адрес или каквото се сетиш за някой абонат. Дори охраната в тел.палата може да извади инфото.
Ако външен иска подобна справка също може да я получи ако почерпи нещо и е проверено, че не пее.

Толкова за служебната тайна.

Тема Re: Чета си аз темата...нови [re: Ahab]  
Автор Пeтъp_ (linux fen)
Публикувано27.08.03 22:39

ако регистрираш в epay интересуващ те номер винаги ще знаеш колко има, дори и да не е твой

Автор нaблюдaвaщ (просто гледа)
Публикувано27.08.03 22:46

за нито един служител работещ в системата не е трудно да извади сметка, адрес или каквото се сетиш за някой абонат.

Ще е страшно, ако е вярно

Тема Re: Чета си аз темата...нови [re: нaблюдaвaщ]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано28.08.03 09:28

Е не всеки! Касите например могат, Центровете за Продаждби могат и адрес да дадат, а за Компютърните им отдели...коментара е излишен!
Освен това мисля, че не разполагат с обща база и информацията е само за даден РУД.

Тема Re: Чета си аз темата...нови [re: .]  
Автор Ahab (captain)
Публикувано28.08.03 13:42

Нали знаеш как е между службите - ако ме помоли за подобна услуга никога няма да му откажа и той ще има да ми връща услуга на мен. После става обратното. Защо да не му помогна след като е колега.

Освен тел.каса и ЦПТКУ забравяш, че има още едно място - картоните в репартиторите. Който е работил по централите и познава колежките може да получи инфото оттам.

На практика мога да изнеса списъци с домашни абонати, наети линии, (и ИСДН постове ако се напъна), но засега няма кой да ми плати за ентусиазма и се въздържам :)

Редактирано от Ahab на 28.08.03 13:45.

Автор. (Нерегистриран)
Публикувано29.08.03 18:54

Ама те с картони ли работят още? Направо не мога да го повярвам.

btw: Плоският стъклен документ обикновенно разрешава достъпа до всяка информация.

Тема не работят с картони:нови [re: .]  
Автор нaблюдaвaщ (просто гледа)
Публикувано29.08.03 21:28

Блокираха плащането на телефоните в Шумен

Софтуерен проблем в националната компютърна мрежа на БТК предизвика хаос в компютрите на компанията в Шумен и блокира плащането на телефонни сметки точно в края на месеца.

Сървърите на телекома увиснали в четвъртък по обяд и през целия следобед на телефона за информация 144 отказваха справки за телефонни номера с извинението, че компютрите не работят и уточнението "Обадете се след час".

Доколкото разбрах не става дума за вирус, а за проблем със софтуера, обясни пред "Монитор" вчера шефът на местното поделение на БТК инж. Йордан Йорданов. Информационната система на телекома била силно централизирана и базите за данни се съхранявали в управленията във Варна, Велико Търново и София, а възникнал проблем с достъпа до тези бази.

Към 18 часа в четвъртък трафикът по вътрешноведомствената мрежа бил възстановен, но вчера сутринта към 8.15 отново настъпил срив. Основно компютърната авария засегна абонатите на БТК, които бързаха да платят сметките си за юли за да не ги изключат. Предполагам, че в тази ситуация нашето ръководство ще вземе някакво решение и в понеделник няма да се бърза с изключването на неплатени телефони, каза още Йордан Йорданов.

Источник:

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.