|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Чета си аз темата...
|
|
Автор | . (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.08.03 10:20 |
|
...за плащането и проверката на сметки към БТК и си зададох въпроса - за какъв **й и трябваше на БТК да ме занимава с разни персонални кодове? А?
| |
Тема
|
Re: Чета си аз темата...
[re: .]
|
|
Автор |
tina_23 () |
Публикувано | 27.08.03 17:28 |
|
Ami za6toto po tozi na4in samo ti 6te ima6 dostap do telefonnata si smetkata.
| |
Тема
|
[re: tina_23]
|
|
Публикувано | 27.08.03 18:33 |
|
Всъщност обичам да се мисли бързо. На мен не ми е необходим персоналния ти код за да проверя колко ти сметката на телефона!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ahab (captain) |
Публикувано | 27.08.03 20:41 |
|
Всъщност за нито един служител работещ в системата не е трудно да извади сметка, адрес или каквото се сетиш за някой абонат. Дори охраната в тел.палата може да извади инфото.
Ако външен иска подобна справка също може да я получи ако почерпи нещо и е проверено, че не пее.
Толкова за служебната тайна.
| |
Тема
|
[re: Ahab]
|
|
Автор |
Пeтъp_ (linux fen) |
Публикувано | 27.08.03 22:39 |
|
ако регистрираш в epay интересуващ те номер винаги ще знаеш колко има, дори и да не е твой
| |
Тема
|
|
|
Автор |
нaблюдaвaщ (просто гледа) |
Публикувано | 27.08.03 22:46 |
|
за нито един служител работещ в системата не е трудно да извади сметка, адрес или каквото се сетиш за някой абонат.
Ще е страшно, ако е вярно
| |
Тема
|
[re: нaблюдaвaщ]
|
|
Публикувано | 28.08.03 09:28 |
|
Е не всеки! Касите например могат, Центровете за Продаждби могат и адрес да дадат, а за Компютърните им отдели...коментара е излишен!
Освен това мисля, че не разполагат с обща база и информацията е само за даден РУД.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ahab (captain) |
Публикувано | 28.08.03 13:42 |
|
Нали знаеш как е между службите - ако ме помоли за подобна услуга никога няма да му откажа и той ще има да ми връща услуга на мен. После става обратното. Защо да не му помогна след като е колега.
Освен тел.каса и ЦПТКУ забравяш, че има още едно място - картоните в репартиторите. Който е работил по централите и познава колежките може да получи инфото оттам.
На практика мога да изнеса списъци с домашни абонати, наети линии, (и ИСДН постове ако се напъна), но засега няма кой да ми плати за ентусиазма и се въздържам :)
Редактирано от Ahab на 28.08.03 13:45.
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 29.08.03 18:54 |
|
Ама те с картони ли работят още? Направо не мога да го повярвам.
btw: Плоският стъклен документ обикновенно разрешава достъпа до всяка информация. 
| |
Тема
|
не работят с картони:
|
|
Автор |
нaблюдaвaщ (просто гледа) |
Публикувано | 29.08.03 21:28 |
|
Блокираха плащането на телефоните в Шумен
Софтуерен проблем в националната компютърна мрежа на БТК предизвика хаос в компютрите на компанията в Шумен и блокира плащането на телефонни сметки точно в края на месеца.
Сървърите на телекома увиснали в четвъртък по обяд и през целия следобед на телефона за информация 144 отказваха справки за телефонни номера с извинението, че компютрите не работят и уточнението "Обадете се след час".
Доколкото разбрах не става дума за вирус, а за проблем със софтуера, обясни пред "Монитор" вчера шефът на местното поделение на БТК инж. Йордан Йорданов. Информационната система на телекома била силно централизирана и базите за данни се съхранявали в управленията във Варна, Велико Търново и София, а възникнал проблем с достъпа до тези бази.
Към 18 часа в четвъртък трафикът по вътрешноведомствената мрежа бил възстановен, но вчера сутринта към 8.15 отново настъпил срив. Основно компютърната авария засегна абонатите на БТК, които бързаха да платят сметките си за юли за да не ги изключат. Предполагам, че в тази ситуация нашето ръководство ще вземе някакво решение и в понеделник няма да се бърза с изключването на неплатени телефони, каза още Йордан Йорданов.
Источник:
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|