Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:28 20.08.26 
Компютри и Интернет
   >> БТК
*Кратък преглед

Тема Гениален разговор!нови  
Автор bsb_2 ()
Публикувано23.01.03 16:36

На един колега му смениха телефона - от 43хххх вече е 843хххх. Е да, ама неговия пост нещо не го свързали - неясно защо и как. Отива той при съседите и се обажда на "Повреди", за да каже, че телефонът му не работи. От там му отговарят "Обадете се от своя телефон!". "Ама аз нямам сигнал!" - протестира той. "Като се обадите, ще ви пуснем!"
Това веднага ми напомни фундаменталното съобщение за грешка:
Keyboard not found!
Press F1 to resume

Боян
--
What are you afraid of?

Тема Re: ne si razbral i teb ne saнови [re: bsb_2]  
АвторDLCl (Нерегистриран)
Публикувано24.01.03 10:55

1. Triabwa da se obadish ot twoia tel. na 1xx /ne pomnia weche/ za da ti activirat taksuwaneto i izhodiashtia trafik syotwetno-towa ti e obiasniawal operatora.
2. twoiat sluchaj e kato moia-ne sa te zakachili prawilno, ma koj da kazhe na operatorite. Ako mozhesh obadi se w centralata ili otidi na miasto
uspeh!

Тема Re: ne si razbral i teb ne saнови [re: DLCl]  
Авторbsb_2 (Нерегистриран)
Публикувано24.01.03 13:03

Това не се случва на мен, първо. Второ, подозирах нещо подобно, само че операторът да го беше обяснил по-подробно. Само че потърпевшият няма никакъв сигнал, а не само да не може да набира. Трето, след като сменят телефоните масово на целия блок - а не само на един човек, пожелал прехвърляне към цифровата централа - бих предположил, че центърът за поддръжка е уведомен, както и че активирането на новите номера е станало автоматично.
Както и да е, надявам се да са го оправили вече. И благодаря за разяснението!

Боян

Тема Първо се поинтересувай, после плюйнови [re: bsb_2]  
Автор тeлekoм (untitled)
Публикувано26.01.03 17:42

За да ти се активира цифров телефон, трябва да тръгнеш да набираш номер!
Така че е нормално да нямаш сигнал. И колежката много правилно ти е казала да се обадиш от телефона, който "не бил закачен"

Buy a Pentium 4 so you can reboot faster!

Тема Re: Първо се поинтересувай, после плюй [re: тeлekoм]  
Автор bsb_2 ()
Публикувано28.01.03 15:49

Човекът преди теб беше така любезен да ми обясни тази особеност, която не знаех. А ако операторът също беше толкова учтив да го каже на моя колега, а не да му вика "обадете се и тогава", може би щеше да се избегне недоразумението. Аз разбирам, че им е писнало от недоразбрали, но това им е работата - да обясняват на такива. И в крайна сметка няма никакво недоразумение - на човека наистина не му е бил вързан правилно телефонът и е идвал техник втори път, при което не се е обадил просто да активира поста.
Както и да е. Като си толкова навътре в нещата, би ли ми обяснил защо се налага тази процедура - обаждане, за да се активира постът? Аз не мога да се сетя, но сигурно има някаква причина, за да се прави така.

Боян
--
What are you afraid of?

Тема Re: Гениален разговор!нови [re: bsb_2]  
Автор DTMF (лигльо))
Публикувано30.01.03 00:49

разговор:

абонат: повреден ми е телефона,ще го оправите ли?
бтк: да ,а какъв ви е телефона?
абоната: Червен......

Тема xxaxaxaxaxaxнови [re: DTMF]  
Авторtelekom (Нерегистриран)
Публикувано01.02.03 23:13

e na men sa mi kazwali vmesto 4erwen BEZJI4EN e :-)))))

Тема Re: Първо се поинтересувай, после плюйнови [re: bsb_2]  
Авторtelekom (Нерегистриран)
Публикувано01.02.03 23:15

Mi taka e za centralite - softuera taka e naprawen, za da se fiksira na4alnia moment na puskaneto i wliza w baza danni... po princip e za po-guwkaw billing

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.