|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Защо така лесно ми прекъсват връзката?
|
|
Автор |
CaXo (беше ArMy) |
Публикувано | 09.09.02 12:59 |
|
Здравейте,
От доста време наблюдавам едно интересно явление, което не мога да си обясня. Винаги, когато съв в Интернет, всеки, който е малко по-упорит може да ми прекъсне връзката. Първо, когато набират телефона, винаги сигналът заето е малко по-различен – леко се забавя, и е с малко по-различно звучене, отколкото ако линията е заета от разговор. Но това не е всичко – почти при всяко набиране на телефона, и съответно даване на сигнал заето, връзката зацикля за около 10-15 секунди. След това продължава да е активна, обаче ако някой набере 4-5 пъти последователно, почти е сигурно, че ще успее да я прекъсне... наистина ми е много чудно защо се получава това, и дали има начин да бъде предотвратено или избегнато... също така съм забелязал, че този номер “става” на почти всички (но не и всички) телефони в София, като и аз лично го използвам :)).
| |
Тема
|
Re: Защо така лесно ми прекъсват връзката?
[re: CaXo]
|
|
Автор |
KlD (Лапетия) |
Публикувано | 09.09.02 15:30 |
|
Глупости!
| |
Тема
|
Re: Защо така лесно ми прекъсват връзката?
[re: KlD]
|
|
Автор |
CaXo (беше ArMy) |
Публикувано | 09.09.02 16:00 |
|
Абсолютно е сигурно! Пробвал съм в 2 часа през нощта, скоростта поне от час вече беше постоянно 3.7 К, обаче като почнах да набирам своя домашен телефон непрекъснато от GSM-a си, връзката веднага зацикли доста яко, наистина не успях да я прекъсна, обаче скоростта главоломно спадна, и това винаги се получаваше, когато на GSM-а се получаваше сигнал заето. Освен това този проблем го наблюдавам и през деня, има един човек, на кайто му е ясна тази система, и винаги успява да ми прекъсне връзката. Няма да седна да пиша глупости, без да са проверени, и за да оплювам обичаното от всички нас БТК (като че ли ича защо ). Така че, ако нещо не ти е ясно по-добре не обвинявай за незнанието си тези, които са запознати поне със същината на проблема (а детайлите надявам се ще бъдат разясени от някой спец).
| |
Тема
|
Господин Знайко,
|
|
Автор |
KlD (Лапетия) |
Публикувано | 10.09.02 13:27 |
|
май трябва да го кажеш това на министъра, че да видим той какво ще каже.
Казах и повтарям - ГЛУПОСТИ!
| |
Тема
|
Re: Господин Знайко,
[re: KlD]
|
|
Автор |
CaXo (беше ArMy) |
Публикувано | 10.09.02 14:05 |
|
Много е лесно да кажеш така - "Глупости", и толкова! Поне се аргументирай?!? Аз просто описвам своите наблюдения, и ако щеш вярвай, но те са чиста проба истина.
| |
Тема
|
ima weroiatnost
|
|
Автор |
DLCl (Identificiran!) |
Публикувано | 10.09.02 15:16 |
|
da ti prekyswa taka, ako si blizo s gsm-a do modema - pri men e taka. Iavno modemyt mi ne e ekraniran mnogo dobre - kogato gsm-a e blizo do modema i zwyni posledniat se shashka za izwestno wreme. Inache za drugo ne se seshtam.
"No" simply means begin again at a higher level!
| |
Тема
|
Re: ima weroiatnost
[re: DLCl]
|
|
Автор |
CaXo (беше ArMy) |
Публикувано | 10.09.02 15:24 |
|
Да, знам, че се получава смущение, особено при GSM-ите към "Мобилтел", обаче това явление се наблюдава и когато ме търсят от другаде, и доста настоятелно, постоянно ми набират телефона. Почти е гаранитрано, че в такива случаи ако ли връзката не прекъсне, то поне ще зацикли. Освен това наистина сигналът "заето", когато линията е заета от модем е малко по-различен. И други хора са ми казвали, че по това могат да познаят дали телефонът е зает от "Интернет", или не.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DTMF (лигльо)) |
Публикувано | 10.09.02 17:34 |
|
analogov?
| |
Тема
|
[re: DTMF]
|
|
Автор |
CaXo (беше ArMy) |
Публикувано | 10.09.02 17:37 |
|
да Мисля досега се е разбрало . Защо, да не би ти да имаш разумно обяснение на това явление? И знаеш някакъв метод за предотвратяването му? Аз вече не смея да се обадя където и да е, и да се оплача от лоша връзка, защото току-виж решат поради тази причина да ми направят телефонът цифров!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DTMF (лигльо)) |
Публикувано | 10.09.02 17:45 |
|
az analogovi ne sym 4uval ot 5-6 godini. V cifrovite e istinata
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|