Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:33 03.11.25 
Я! Архивите са живи
   >> Астролози
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Емпатията-задължително качество за астролога?  
Автор Porto (fresh)
Публикувано23.10.08 22:11

Как смятате доколко емпатията е необходимо и дори задължително качество за астролога?
Важна ли е способността да вникнеш, да съпреживееш, да се поставиш на мястото на човека, дошъл при теб за помощ или съвет?
Или напротив, по този начин астрологът би навредил първо, на самия себе си поради психическото натоварване; второ, на клиента си поради неминуемото съжаление, съчувствие, които биха довели в известна степен до спестяване на истината ?
И кое би било по-важно и полезно за един отчаян човек - да намери подкрепа, изслушване, вникване, съвет /което, разбира се, може да получи и не точно от астролог/ или да разбере истината за себе си и живота си?
Като че ли мнозинството от хората, отиват при астролог просто търсейки подкрепа и помощ , а не толкова обективност и истинност за заложеното в натала. Как мислите?

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: Porto]  
Автор Moonstone (далечна)
Публикувано23.10.08 23:39

" И кое би било по-важно и полезно за един отчаян човек - да намери подкрепа, изслушване, вникване, съвет /което, разбира се, може да получи и не точно от астролог/ или да разбере истината за себе си и живота си? "
------------------------------------------------------

Струва ми се, че нещата не са само черно-бели
и както беше казал един уважаван от мен астролог
въпросът не стои “ или-или“ а може би е по-точно “ и “.

Астролозите са хора , както всички останали със своите
качества и недостатъци и в крайна сметка изпълняват някаква
“ роля” в живота на другите, така, че всеки “ получава” този
астролог, от който има нужда ( все едно да питаме само
сирене ли да ядем или само пилешко или само плодове)

Всеки прави своя избор при кого да отиде по някакви собствени
критерии и тези , които имат нужда само от душеприказчик
най-вероятно ще отидат при “ врачка”, а не при астролог.

Способността да вникваш и да разбираш хората не означава да
“съпреживяваш” и да се “ поставяш на мястото на другия “, а
да прецениш доколко може да “ поеме” човека, дали да натиснеш “ педала “ и да стимулираш енергията с директни предизвикателства
или да “седираш” болката докато отмине, защото има граница на поносимост или последователно и двете, защото астрологията е и лечение на душата.
( психическото натоварване си е просто част от астрологията )

П.С. " да разбере истината за себе си и живота си? " -според мен е по-важно Как ще я разбере и Доколко е готов да разбере....

Редактирано от Moonstone на 24.10.08 00:05.

Автор galy ()
Публикувано24.10.08 01:06

Най-важното според мен е астрологът да може да бъде обективен. А обективност се постига чрез прилична доза дистанцираност. И всяка проява на каквито и да е чувства - разбиране, съпреживяване, емпатия или пък непоносимост, омраза и др. - са огромна пречка именно пред обективността. Всеки астролог би трябвало да си признае, че гледайки хороскопа на близък или на човек, когото познава добре, той е лишен от какъвто и да е обективен поглед. И е склонен просто да пропуска твърде съществени показатели.

Ако аз искам някой да ме изслуша или да получа разбиране, ще отида при близък човек - роднина, приятел или в най-лошия случай при психоаналитик.

Едно от първите неща, които правя е да преценя - по написаното/казаното от даден човек, по хороскопа му - какво търси човека. Ако разбера, че има нужда от някой, който да го изслуша и да му съчувства, просто го пращам при психоаналитик или при психоастролог.

Автор ynovl-lvony (....)
Публикувано24.10.08 02:19

Аз също мисля, че трябва дистанцираност без да приема чувства защото астрологът първо би си навредил натоварвайки се психически, а след това нещо не съм сигурен дали въобще може да е обективен и коректен ...
А по-принцип за.... подкрепата и помоща, изслушването и вникването .... ами аз не виждам причината да се поема такава емоцоналност от отчаян човек ..а точно обратното, мисля че ще е по полезен ако астролога може да предеде от своята емоционалност на този човек.
Обаче нямам представа как е на практика де ... това са си само мой предположения.

Редактирано от ynovl-lvony на 24.10.08 02:35.

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: ynovl-lvony]  
Автор varadave (nesnaesta nisto)
Публикувано24.10.08 02:28

Аз също мисля, че трябва дистанцираност без чувства защото астрологът първо би си навредил натоварвайки се психически, а след това нещо не съм сигурен дали въобще може да е обективен и коректен ...

!

Редактирано от varadave на 24.10.08 02:31.

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: varadave]  
Автор ynovl-lvony (....)
Публикувано24.10.08 02:44

Ама аз нямам нищо против Астро.ком

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: ynovl-lvony]  
Публикувано24.10.08 03:13

»Der Kunde ist Kоеnig«

Това е мотото тука...............................

Редактирано от varadave на 24.10.08 03:19.

Автор Porto (fresh)
Публикувано24.10.08 08:04

Темата е инспирирана от едно мнение, което срещнах на друго място:

„Ако един астролог не е в състояние да тълкува картата на един убиец, така както тълкува картата на неговата жертва, по един и същ начин, не е в състояние да помогне на този човек, а може само да навреди. Най-вече на себе си.”

Това емпатия ли е всъщност или дистанцираност?

Защото авторът на това мнение всъщност подкрепя тезата за емпатията като водещо качество на астролога?

Редактирано от Porto на 24.10.08 08:08.

Автор Lillie (~passing by~)
Публикувано24.10.08 10:02

Емпатията е задължителна, но тя не е да се поставиш на мястото на всеки дошъл за консултация човек. Предолага вникване в ситуацията и нейното разбиране, но не и пълно съпреживяване, т.е. идентификация с човека отсреща и неговите проблеми, радости и болки. Важно е да се спазят както личните граници, така и тези на клиента. В противен случай обективността и безпристрастността на астролога биха били под въпрос.

Публикувано24.10.08 10:05

Според мен тук не става дума за емпатия, а за непредубеденост, т.е. дистанцираност, отстраненост, безпристрастност и, в крайна сметка, обективност.

Автор ThunderGoddess (Sacer)
Публикувано24.10.08 11:12

Лично аз, ако отида на астролог, бих предпочела да ми се каже истината, за да знам какво да предприема наистина. Твърдо и 100% съм да ми кажат, каквото си пише на натала и толкова. Помощ, подкрепа и състрадание от близки хора, приятели и т.н.

Автор galy ()
Публикувано24.10.08 11:32

Порто, и аз като Лили мисля, че не си разбрала правилно изказаното мнение.
Ето какво е емпатия:

"Емпатията или съчувствието е способността на човек да съпреживява емоциите, чувствата и мислите на другите.

В по-високите степени на емпатия човек се ангажира с чувствата, емоциите, дори тревогите на друг човек, дори и да нямат близък контакт, например чрез телефона, снимка, интернет. Смисълът и степените на емпатията могат да бъдат различни-както един традиционен емпат може да съпреживява чувствата на друг чрез разказ, един по-добре развит емпат може да ги усеща и без да е психолог или да говори по тази тема. "
уикипедия

В това мнение, което си цитирала, просто се набляга на факта, че е необходима обективност и липса на каквато и да е проява на емоционална обвързаност с клиента.

Преди време ми направи впечатление, че при трима от най-известните духовни учители и водачи - Далай Лама, Ошо и Петър Дънов - има много "хард" аспект на луна и сатурн - съвпад и опозиция. Всички знаят, че това е аспектът, който обикновено се интерпретира като емоционална студенина. За емпатия просто няма смисъл да говорим.
Много странна работа, не мислите ли?!

Автор galy ()
Публикувано24.10.08 11:42

Защото авторът на това мнение всъщност подкрепя тезата за емпатията като водещо качество на астролога

Честно казано, ако това е била централната тема, а пък е изказано мнението, което цитира, то две неща не са ясни: дали авторът има представа какво точно е емпатия и дали изобщо има ясно и конкретно мнение по въпроса.
Нямам нищо против астропсихолозите, но между тях и астролозите има една съществена разлика. Първите силно наблягат на психология и тук там използват астрология. Това са си чисти психоаналитици мен ако питате.

Това че в големите западни астрологични школи преподават и застъпват мнението, че в една астрологична консултация психологията трябва да заема поне 70%, а астрологията 10%, това не означава, че трябва да се съгласим автоматично. Само защото на запад са отрязали корените на астрологията и са я превърнали в психология с астрологичен привкус.

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: galy]  
Публикувано24.10.08 11:44

"Преди време ми направи впечатление, че при трима от най-известните духовни учители и водачи - Далай Лама, Ошо и Петър Дънов - има много "хард" аспект на луна и сатурн - съвпад и опозиция. Всички знаят, че това е аспектът, който обикновено се интерпретира като емоционална студенина. За емпатия просто няма смисъл да говорим.
Много странна работа, не мислите ли?!"

А може би този аспект им е бил "даден" с цел да ги предпази? Представете си един "ясновидец" с водна Луна в аспект с Нептун и слаб Сатурн. Хипотетично казано, възможни са и други вариации... Трудно можеш да усетиш границата, след прекрачването на която вместо да бъдеш полезен можеш да навредиш. Всеки сам за себе си определя степента, в която бива съпричастен и емоционално ангажиран. Защото неспособността да разграничим собствения си емоционален товар от този на другите може да изиграе неприятна шега както на клиента (консултирания), така и на самия астролог (консултант).

Автор Porto (fresh)
Публикувано24.10.08 13:44

Напротив Гали, говори се точно за емпатия като необходимо качество за тази дейност. И затова ме учуди цитата накрая, който дадох, защото според мен той показва точно безпристрастност и дистанцираност, а не да влизаш под кожата на клиента.
А наистина е странно, че в картите на духовните учители има твърд аспект Луна/Сатурн? Защото в същото това мнение, което цитирах се казва, че със силно застъпени Сатурн и Плутон човек не може да работи и да оказва помощ на хора, камо ли пък да им бъде духовен учител.

Редактирано от Porto на 24.10.08 13:57.

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: Moonstone]  
Автор Porto (fresh)
Публикувано24.10.08 13:46

Права си, едва ли има може нещата да се поставят категорично, защото става дума за две крайности. Прекаляването, с която и да е от тях би навредило или на клиента, или на самия астролог.

Може би само тези, които действително правят консултации биха преценили сравнително обективно и може би строго индивидуално как да процедират и докъде да „натискат педала”.

Личното ми мнение е, че емпатията, колкото и полезна да е на пръв поглед в консултирането едва ли трябва да се счита за водещо качество специално при астролога. Даже напротив считам, че може да е изключително вредна за самия него! Ако преживяваш твърде емоционално и приемаш твърде лично живота на клиентите си, след няколко години ще се превърнеш не просто в "кошче", а в развалина. Има изключително жестоки, брутални човешки съдби и разглеждането на един такъв хороскоп може да те изцеди дотолкова, че с дни наред да не си в състояние да се съвземеш.

От гледна точка на клиента е добре донякъде астрологът да е емпатичен, но дали пък тогава той /клиентът/ ще научи истината за себе си и живота си? Водещото качество едва ли трябва да е емпатията, по-скоро безпристрастността и умението да се издигнеш над проблема /а не да затънеш в него!/, така че да си максимално обективен.

Публикувано24.10.08 14:36

Няма нищо чудно при Луната/Сатурн....
Ако се погледнат старите легенди,става всичко ясно....
Имам предвид Инд. ; Тибетски астрологии...
Само туй давам,и го пиша както в оргинала,за доказателство....
These are the most powerful symbols of the dual nature of Saturn.At the gross level,Sani is an evil planet,but at more subtle level,he is spiritually benificial and a "transformer" from that which is base to that which is precious."

мое мнение опозицията между луна и сатурн при духовници и монаси,е изолирането между народа и монаха например...
Ако луната е народа ,а сатурн монаха или там....духовното лице...
То те не прекарват всеки ден ,сьвместно живота си нали?
юпитер е христианство,меркури и сатурн са източните религии...
Сатурн го наричат и "РЕГУЛИРАЩИЯ"

Редактирано от varadave на 24.10.08 18:17.

Автор galy ()
Публикувано24.10.08 15:54

А наистина е странно, че в картите на духовните учители има твърд аспект Луна/Сатурн? Защото в същото това мнение, което цитирах се казва, че със силно застъпени Сатурн и Плутон човек не може да работи и да оказва помощ на хора, камо ли пък да им бъде духовен учител.

Човек, който е изказал такова мнение, очевидно никога не е влизал в църква, нито пък има представа какви хора са духовните водачи и просветлените.
Дори едва ли има представа кой може да бъде водач на група хора.
За да водиш хора, трябва да умееш да ги управляваш. Под "управляваш" имам предвид да ги мотивираш, да ги учиш, да ги насочваш в определена посока.
Не разбирам защо в съвременното общество под "помощ" се разбира някакво криворазбрано съчувствие и бърсане на сополи.

Кога една майка се кара на детето си и защо? Когато усеща заплаха за него и търси всевъзможен начин да го защити, т.е. да му помогне.
Защо във всички религии се проповядва, че ако претъпиш определени норми, Бог ще те накаже? Защо "Бог ще те накаже?" Нима именно "наказанието" не точно необходимата помощ, за да съзреш грешките си?
......

не ми се коментират подобни незрели изказвания....жалко е, че много малко хора успяват да разберат, че получават помощ не от хората, които им бършат сополите и реват сърцераздирателно с тях, а онези, които успяват да запазят хладнокръвие и пълна липса на емоции. Защото само тогава - когато си лишен от всякакви емоции - можеш да съзреш същността на даден проблем.

Петър Дънов в своите лекции говори за слънчевата система, за планетите, за астрология. Той казва: "сатурн определя разумността на човека и склонността му към философстване; юпитер пък определя неговото благородство".

И още Дънов говори следното: "Според Христовия закон, който гласи "Ако те ударят от едната страна, дай и другата" се разрешават правилно мъчнотиите в живота. Този закон има смисъл, когато те удари мъдър и разумен човек, защото енергията предадена чрез неговата ръка носи благословение на човека.
Каквото представлява горенето във физическия свят, такова нещо са мъчнотиите в духовния. При мъчението се развива топлина, която сгрява.

И каква мъдрост и благоразумие ще има без влиянието на сатурн???

Извинявам се на автора, чието мнение цитираш тук (който и да е той), но предпочитам да вярвам на Учителя Дънов (а и съм се убедила лично), отколкото на криворазбраните теории на "обществено-полезните" астролози, психолози и цялата подобна пасмина.

ПП. Между другото, онези, които са постигнали просветление, са напълно лишени от всякакви емоции и чувства. Просто защото в онзи, другия свят, който наричаме духовен, няма такива неща, които се пораждат в материалния свят. Няма как да има просто.

Публикувано24.10.08 16:09

Звучи много категорично.
Колко ли астролози със застъпен Сатурн и/или Плутон ще трябва да напуснат занаята?

Автор Porto (fresh)
Публикувано24.10.08 16:47

За да съм коректна към автора, цитирам цялото му мнение, което ме накара да повдигна темата. Може би думата „емпатия” наистина не е употребена на място тук или авторът я разбира погрешно от определението дадено в уикипедия. Всъщност основното в мнението е че Сатурн и Плутон са пречка за изразяването на емпатия, която пък е необходима за астролога:

„...Без да навлизам в личното ти пространство, бих казала, че силен сатурн и плутон са пречка и във всяка друга астрология освен класическата, но е въпрос на ниво на съзнание и докато не се занимаваш с консултация на други хора, всичко е наред. Емпатията, нужна за тази работа, трудно вирее при сатурн и плутон.”

„.......Не само го мисля, но си е по дефиниция /за Сатурн и Плутон / на всяка една астрологическа система. За да влезеш в кожата на друг човек и да погледнеш през неговата призма и ценностна система, което е предпоставка въобще да си в състояние да му помогнеш, е нужно да имаш отворени граници с околния свят, тоест да нямаш твърдо определна ценностна система, която не позволява да се живее по друг начин от този, който е възпитан от родителите и да нямаш програмата "аз съм господ", тоест мога и знам как е и ти ако не правиш това, което ти казвам, ще умреш. При наличие на тези програми, има опасност човек да налага собствения мироглед върху всеки срещнат и да пропагандира най-правилния начин на живот. Нещо повече - нужен е определен тип нептун за да не вредиш - тип, който поставя другият човек на първо място, пред собственото его и личност.

Със сатурн и плутон има много други "професии", които успешно могат да помагат на човека, но те не бива да са свързани с психологическа помощ, консултации, разговори и работа на ментално ниво със здрави независими хора. Сатурн са всички професии "възпитаващи", а плутон са всички професии "преправящи" човека. Един астролог няма право нито да възпитава, нито да преправя човека.

Мога да ти дам пример - ако човек не е в състояние да тълкува картата на изнасилвач и убиец така както тълкува картата на неговата жертва, по един и същ начин, не е в състояние да помогне на този човек, а може само да навреди. Най-вече на себе си.”

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: ThunderGoddess]  
Публикувано24.10.08 18:43

Познавам лично немски,HELLFUEHLENDER HELLSEHER с луна/сатурн в 4.дом...
В инд.хороскоп в 5.дом и е дори Духовен водач............

Автор Moonstone (далечна)
Публикувано24.10.08 19:50

" Има изключително жестоки, брутални човешки съдби и разглеждането на един такъв хороскоп може да те изцеди дотолкова, че с дни наред да не си в състояние да се съвземеш. "
-----------------------------------------------------------

така е, затова казвам, че астрологията е психическо напрежение,
дори да не консултираш някого, а самия процес на " извличане " на
информация от картите, колкото и безпристрастен да си.....

но....астролозите са преди всичко хора, които тълкуват
според възможностите на собствения си хороскоп ,
( който не могат да " надскочат" )

Редактирано от Moonstone на 24.10.08 19:51.

Автор ascendant ()
Публикувано25.10.08 10:12

Не претендирам за компетентност по въпроса,понеже не съм астролог, но мисля,че емпатията не е задължително качество за астролога.

"Като че ли мнозинството от хората, отиват при астролог просто търсейки подкрепа и помощ , а не толкова обективност и истинност за заложеното в натала. Как мислите?"

От една страна в България врачките са по-популярни от астролозите,не искам да обидя някой,такова наблюдение имам.Хората все още не могат да направят разликата между двете понятия(предпочитам врачките и всякакви такива,които правят магии,да бъдат заклеймени като престъпници) :))))))
От друга страна мнозинството българи са подложени на голям стрес поради условията си на живот. Това поражда една нужда от съчувствие и помощ, които не бива да се търсят само от врачка или астролог,според мен. Преди време демонстрирах някакво отношение по този въпрос в един клуб,като изказах мнението,че както задължително всяко семейство си има личен лекар,дори и зъболекар,така трябва да се въведе и семеен психолог....Обръщам внимание на психиката,която,ако се претовари и няма отдушник, в много случаи става причина за физическите болести на хората,както и за други неудачи в социалния и личен живот.
Но,мисля,че не може да се разчита за това на Министерство на здравеопазването

Редактирано от ascendant на 25.10.08 11:11.

Автор galy ()
Публикувано25.10.08 13:01

Така и предполагах - че става въпрос за психоастрология...всъщност не, за чиста психология. Употребено е словосъчетанието "психологическа консултация", а не астрологична

А това "да нямаш определена твърда ценностна система" е ... по-голяма глупост не бях срещала.

Както и да е. Всеки има право на мнение...обаче тия без ценностна система не ги знам как ще се оправят с това да имат някакво мнение по даден въпрос.

Публикувано25.10.08 13:53

"Отговорност за Сътворението"..........

Това са аспектите за наказването,само липсва Далай Лама с боксовите ръкавици...

а може би е тъй.....

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: ascendant]  
Публикувано25.10.08 14:04

"От една страна в България врачките са по-популярни от астролозите"
Не само в България .................

Публикувано25.10.08 14:54

Защото само тогава - когато си лишен от всякакви емоции - можеш да съзреш същността на даден проблем.

Публикувано25.10.08 18:07

Сатурн като духовник................или старото и мъдрото.

тъмната страна.............

Публикувано25.10.08 21:27

Медитация

Профета

Опростяване на греховете

Диаволо

Водача

това са всички аспекти между плуто и сатурн

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: Lillie]  
Автор Лилит (вещица)
Публикувано26.10.08 00:13

Ето тука удрям един подпис.

Тема Re:нови [re: Porto]  
Автор Bиливap (the lawmaker)
Публикувано01.11.08 15:14

Според мен емпатията е задължителна при психолози, астролози, съветници и други професии/занимания, които имат допир до човешката душевност.
Но емпатията не трябва да е за сметка на обективността, точността и справедливостта.
Все понятия, които наистина трудно се дефинират и поставят в рамки.
Клиширано звучи, но е истина - трябва да се намери баланса, защото се ходи по тънък лед.
Относно истината - полезно ли е за човек да чуе истината (чия истина?), ако не е готов за нея?
А истината (отново - чия?) може да се представи по безброй начини - директно и нараняващо/отрезвяващо или индиректно и безболезнено/дори с риск да не бъдем разбрани.
А реакцията спрямо представеното за истина пък е толкова индивидуална, че ...

Егати държавата, егати цирка

Автор *Джeми* (слънчев лъч)
Публикувано06.11.08 15:44

Астролог БЕЗ влиянието на Сатурн и Плутон би бил толкова загубен и объркан, колкото и евентуалният му клиент. А пък БЕЗ твърдо определна ценностна система би бил обикновен мошеник... хъм... с каквито е препълнено... Защото - през моя поглед - липсата на граници, проницателност и себеопределеност е в пряк конфликт с това, което аз наричам Първо Правило: НЕ ВРЕДИ!
За да си в състояние да помогнеш, на първо място самият ти трябва да си обезопасен и стабилен. И смятам това за елементарен закон на физиката и битието. Което няма нищо общо с програмата "аз съм господ". От мен не се иска да създавам света наново, а само да имам опора, за да не се срина и аз.
Човекът, написал цитираното от теб, може би трябва да се поинтересува как, аджеба, се извършват дейности по спасяване от удавяне, например, или ПТП... водещото винаги е спасяващият да осигури първо собствената си безопасност, че да има ефект цялата работа. Иначе жертвите просто стават с една повече... хъм...

Що се отнася до психологическата помощ, да споделя нещо от личната си практика. Човек в криза, в истерия или в паника със съчувствие не се вади оттам. Много повече дава резултат 'два здрави шамара' - кратки изречения в повелителна форма, нетърпящ възражения тон, последователност на инструкциите, ако трябва дори и известна грубост - за да може най-важното да бъде направено от него веднага, без загуба на ценно време... после вече, когато опасността премине, идва ролята на Нептун с успокояването и дундуркането - но ПОСЛЕ... Ако се опиташ да спасяваш от самото начало чрез Нептун, резултатът вероятно ще е плачевен...
Всеки може да те утешава. Но далеч не всеки може да ти помогне... хъм...

Когато някой си мълчи, започват да го подозират, че има какво да каже...

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: *Джeми*]  
Публикувано06.11.08 19:36

Абсолютно.
Не можеше да се каже по-добре от начина, по който го написа

Автор killah (absolut)
Публикувано07.11.08 03:02

понякога на човек му трябва лека подкрепа(онова побутване) за да може да продължи напред. И под "лека подкрепа" имам предвид точно разбиране и съпричастност. Аз в моя живот точно това съм видяла и така съм помагала на хората, не с шамари и остри думи...не съм сигурна как се определя в хороскопа до колко човек притежава това качество емпатия, но за мен то е много дълбоко и трудно доловимо външно, нещо което е междуличностно и няма как страничен човек да усети...знам ли и аз...това, от което имам нужда - не го получавам, защото вероятно е нематериално и някак хората го пропускат, а не ми се иска да е така

Карай ТРЕЗВЕН, СПАСИ Човешки Живот!!!

Автор чepeп ()
Публикувано08.11.08 22:34

Темата е много интересна!
И макар сега да я подхващам и леко вече спряно да се пише по нея, ще изкажа и моето мнение!
Ако хората се абстрахираме от факта, че "идеално щастие никъде няма!", и че "всичко е път, в този живот!" нещата биха били по-прости!

Примерно, като най-просто пример - в днешно време "тече" пропагандата, че ако си образован, четеш много и знаеш езици, можеш да станеш богат и да живееш в лукс! Естествено - трябва много да работиш.
Обаче, аз мога да ви пусна хороскопи на хора, които са завършили до 11 клас и са , дет' се вика са милионери! Въртят си бизнеса, правят си мангизите и живеят луксозно.
И това е така, защото им е...просто път в живота!

Какъвто и да е астролога - Сатурнов тип, Нептунов, Уранов, Плутонов или ако ще смесица да е, все е човек (и че пати!). И като такъв, ще среща определените хора на които ще помага/пречи и които ще му помагат/пречат на самия него, защото цялата тази операция - съветването, шушукането или казано по-модерно консултацията - е взаимодействие и обмен между двамата.

И накрая - не може човек, който иска да помага на другите, да "няма" проблеми в самия себе си! Ако няма такива - ще му писне да се занимава с другите хора много бързо!
Така, че без Сатурн....просто е немислимо!

Продавам души!Ти искаш ли да си купиш една?

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: чepeп]  
Автор ascendant ()
Публикувано09.11.08 05:42

"И накрая - не може човек, който иска да помага на другите, да "няма" проблеми в самия себе си! Ако няма такива - ще му писне да се занимава с другите хора много бързо! "

Не е ли обратното - тези,които имат проблеми не са толкова склонни да помагат на другите?

Пък аз не вярвам да има човек без проблеми...

Автор Porto (fresh)
Публикувано09.11.08 17:19

Много ценно мнение, особено след като се занимаваш с консултиране и имаш собствен опит.

Тема Re: Емпатията-задължително качество за астролога?нови [re: чepeп]  
Автор Porto (fresh)
Публикувано09.11.08 17:22

"И накрая - не може човек, който иска да помага на другите, да "няма" проблеми в самия себе си! Ако няма такива - ще му писне да се занимава с другите хора много бързо!"
----------------------
Виж това с проблемите е малко спорно...

Автор чepeп ()
Публикувано10.11.08 00:43

И защо да е малко спорно?

Продавам души!Ти искаш ли да си купиш една?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.