|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Къщата
|
|
| Автор |
Лилит (вещица) |
| Публикувано | 22.09.08 23:51 |
|
|
Отдавна ме гложди един въпрос: домовете, в които живеем, са символизирани от 4 дом, това е ясно. Ама ако се опитаме да направим аналогия между отделните стаи в къщите ни и хороскопите ни - дали има някакви съответствия?
Примерно холът - първи дом? Или по-скоро десети (щото е публично пространство). Спалнята? Четвърти (защото е най-интимното кътче) или дванадесети (заради съня)? А може би дори пети или седми (заради останалите дейности, типични за спалнята)? А може би антрето е първи дом, защото гостите ни влизат първо там? Мазе - осми дом? Ами банята? Работният кабинет - шести? Кухнята? Който има двор или градина? Килер?
Ако направим един списък на най-обичайните помещения в един голям апартамент или къща - и ги сведем до 12:
1. хол
2. кухня
3. трапезария
4. спалня
5. градина
6. детска стая
7. работен кабинет
8. ателие
9. баня
10. тоалетна
11. килер
12. мазе
Можем ли да ги "разпределим" по зодиакалния кръг и да ги разцъкаме като теми, знаци и планети? Или поне по квадранти, качества и елементи?
Или си пълня главата с праволинейни тъпотии?
Споделете мнения и асоциации, моля ви!
| |
|
Тема
|
Re: Къщата
[re: Лилит]
|
|
| Автор |
varadave (nesnaesta nisto) |
| Публикувано | 23.09.08 00:07 |
|
|
Банята ти или WC тясна ли е?
Или пред г.п имали нещо като килер ,ниша.?
Редактирано от varadave на 23.09.08 00:14.
| |
|
|
|
При мен банята и тоалетната са на едно място, но не, не е тясно.
Какво е г.п.?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
| Публикувано | 23.09.08 02:14 |
|
|
радвам се че е широко...
г.п не е от значение.
Работя по васту инд.фенг шуи.
Има две школи, до сега винаги е вървяло ,но може да е моя грешка.
Да те гледат планети и домове.
Но правят и самостоятелно хороскоп на дома.
По принцип
марс /кухня
меркури/гостна/хол
венус/спалня
Баня /луна
сатурн/килер,ниша
юпитер/детска стая
слънце /раху коридор
с разликата че раху е входа а кету изхода.
(инхдийска работа)
Кету е също WC
а слънцето е и работен кабинет,и медиционна стая.И там им е алтара.
Архитектурата им е друга от вратата си направо в гостната по старомо.
има си и посоки.
Но индийците дават спалнята 12.дом /югоизток и е била много важна посока
за жената /по северна система/.
После се раздела дома на лява и дясна част.
Например аз се подвизавам повече в дясната част на дома ян.
А мъжо в лявата,за туй и водя парада.
Не е хубаво но," пех гехабт " както казват германците.
| |
|
|
|
север/ 4.дом го дават за гостна/Хол
североизток/2/3 Детска стая
изток/1.дом/Коридор,Вход
югоизток/11,12домове/Спалня
юг/10.дом/Кухня
7.дом е келера.
5/6.домове са банята
Проверих и по ЗАПАДНА АСТРОЛОГИЯ ИМА ПОКРИТИЕ.....
12.дом спалня
4.дом гостна/холРедактирано от varadave на 23.09.08 02:32.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
| Публикувано | 23.09.08 02:36 |
|
|
Съветват те да правиш ремонт,на широката баняъ
Лилит,ако твоята система работи Що.
На мене ми харесва с малки изклюЧения.
Редактирано от varadave на 23.09.08 02:45.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
*Джeми* (слънчев лъч) |
| Публикувано | 26.09.08 00:53 |
|
|
Само да уточня: къде остават балкон за апартамента и двор за къща? Или те се припокриват с твоята градина?
Аз ще тръгна по твоя ред.
1. хол - за мен е 10-ти. По традиция е най-лъскавото (представително) и социално помещение в един дом. Там влиза всеки, от членовете на семейството, през инкасаторката, та до шефа, ако случайно свърне тъдяваш.
2. кухня - за мен е 4-ти. Там е светая светих на един дом, един вид утробата. Там се раждат нещата, които поддържат съществуването - огънят и храната.
3. трапезария - за мен е 11-ти. По-интимно място е от хола, обикновено там човек допуска приятелите си, тези, които чувства по-близки.
4. спалня - за мен е 12-ти. Най-потайното, фантазното и безсъзнателно кътче у дома.
5. градина - за мен е 3-ти. Движение, досег със съседите, въздух, изобщо - радост от живота... :)
6. детска стая - за мен е 2-ри. В най-буквален смисъл олицетворение на моето и за родителя, и за детето/ децата.
7. работен кабинет - за мен е 9-ти. Обогатяване на мирогледа, изпробване на теории, разиграване на хипотези, полет на мисълта или фантазията. Според вида на труда :)
8. ателие - класика, 5-ти. Ателие и творчество са вид синоними. Трески, пръски, мазки и стъпки по пода, евентуално стружки, ако е скулпторско ателие :)))
9. баня - за мен е 6-ти. Или Дева. Изобщо, като стане дума за Дева и девешкото, на мен първата ми асоциация е топла вода, сапун и ръкавичка от грапавите за по-добро изтъркване... хъм... ех, размечтах се, даже и гуменото жълто пате успях да си пртедставя...
10. тоалетна - също класика, 8-ми. Да не говорим, че повечето прозрения за нещата се случват именно там... хъм...
11. килер и мазе за мен са едно и също - 7-ми. Логиката ми е, че хармонията и пълнотата в тези помещения води определено до хармония и пълнота в семейните отношения и между отделните поколения :)))
12. антре или преддверие - 1-ви. Първото впечатление, маската на дома. Често едно перфектно подредено антре вкарва посетителя в обикновен домашен хаос... хъм... или обратното... хъм...
п.п.: разбира се, могат да се направят и други подредби. На този етап на мен и тази ми върши работа :)))
Когато някой си мълчи, започват да го подозират, че има какво да каже...
| |
|
|
|
Един Грандиозен Ремонт съм правила преди 6 години - и повече това не искам да ми се случва.
| |
|
|
|
Много, много ме кефи твоят вариант - много логичен и великолепно аргументиран! Страхотна си! Даже го визуализирах, за да си го представя по-ясно - нещо такова ли имаш предвид?
Само килера/мазето са ми малко мътни - аз лично ги асоциирам повече с 4 или 8 дом - но и в твоя вариант има логика, макар и по-засукана.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Porto (fresh) |
| Публикувано | 26.09.08 10:09 |
|
|
И на мен ми хареса подредбата, все пак с малки изключения - за килера 12 дом, за спалнята 7-ми, а за детската 5-ти.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|