|
Тема
|
?!?ЧИП ТУНУНГ?!?
|
|
Автор |
!!!!!FROSTY (неОпознат) |
Публикувано | 24.11.02 11:34 |
|
Здравейте!
Може ли някой да каже къде в София или в някой друг град правят чип тунинг. Ако някой има преки впечатления от някое такова място моля да сподели опит.
Става въпрос за BMW 520i - 150HP
Благодаря предварително!
| |
Тема
|
i na men takova mi triabva!
[re: !!!!!FROSTY]
|
|
Автор | E34 (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.11.02 13:56 |
|
ama neise! mai nikoi nema opit s tva neshto mejdu drugoto ia mi kaji ti otskubna li katalizatora shtot kat gledam mai lambda sondata pri men e zakrepena za nego i pak shte triabva da se pravim na giavoli inache s edno remus4e i edno chip4e bavareco moje d adobie malko po-prili4en vid /smushtavashto slabi4ka e!/ ama kat suberem pari4ki za M5 shte se upgrade-vame dai boje!
uspeh!
| |
|
Spored edni pichove, pri koito edin priatel si pravi Chip-tuning v Germania tazi procedura e super individualna i vsichki tezi oferti ot sorta "Eto ti tezi chipove, slagash si gi i kolata ti e chiposana" sa dosta golemi gluposti. Estestveno, ima efekt ot podobno neshto, no e dalech ot istinskata ideja za kachestven chip-tuning.
Problema v Bulgaria spored men opira do dve neshta: purvo aparaturata za takova neshto e sravnitelno skupa, tova vkluchva chip (EPROM) reader plus nuznite programi za obrabotka. Da predpolozim che tova njakoi si go nabavi, togava ostava problema koj razbira dostatuchno ot vsichko tova za da napravi vernite nastrojki? Niki Zlatkov primerno bi bil edin ot malkoto....
Sushto taka problem pri chip-tuning-a e che njama znachitelen efekt pri koli bez Turbo. Kakto se seshtate BMW e i dosta visoko-oborotno koeto dopulnitelno namaliava efekta ot chip-tuning, zashtoto to si e napecheno dostatuchno po default.
Lichno az sum na mnenie che pri chip-tuning e vazno da ti izvadjat poveche Nm ot kolkoto kone, zashtoto KONETE NE PRAVJAT KOLATA DA USKORJAVA. Az sum navit na +30PS i 70Nm otgore vmesto 50PS i 45Nm (primerno kazano).
Stay cool!
---
Kruvnata mi grupa e RS4 polozitelna
| |
|
porbvaj v na bmwpower-bg.net/forums
ima tema za tuning, tam imashe edin ot atb ili abt ili neshto podobno, iglejdashe dosta v chas s materiali i napred s aparaturata:)
br
| |
|
не съм чувал някой в БГ да прави свестен тунинг... Много мошеници има в тази област, защото няма динамотър на който да се провери вярно ли е това, което твърдят.
И винаги в крайна сметка се стига до въпроса: струва ли си кинтите. Защото на практика каквто и да ти твърдят, само с чип на атмосферен мотор повече от 10% увеличение трудно ще постигнеш...
Според мен доста по-мъдро ще постъпиш, ако си вложиш парите другаде...
Или ако толкоз държиш да я направиш по-бърза: просто продай я и си купи 525ица или още по добре:
540!!!
Не, че бях много полезен, но... трябваше да се включа...
BMW: ultimate driving machine
| |
|
Аз си направих чип тунинг на 520i / 24V в ABT тunning. Наистина се вдига мощността с около 12%, но най-хубавото е, че се увеличава въртящия момент и колата ускорява по-добре на ниски обороти. Това, което аз усетих като разлика е, че сега колата върви с включен климатик както преди с изключен. Тунинга, който тези момчета правят е доста качествен. Те са представители на италианска фирма, която се води за един от лидерите в тунинговането на двигатели. А, щях да забравя. Разхода на гориво също пада леко след тунинга. Цената му обаче е доста солена. Около 430 евро.
| |
Тема
|
Re: ?!?ЧИП ТУНУНГ?!?
[re: Finder]
|
|
Автор | БMB338 (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.12.02 16:24 |
|
значи АТБ са гола вода даже сеа цените са им на половина
Най добрите чипове за БМВ за на Турнер мотор спорт разработка на Джим Комфорти   
| |
|
Mi nachi brato na ul.pushkin i okolovrusnoto v boiana ima edna avto mivka tam praviat ATB TUNING edin priatel na bashtami go durgi.Za 520D go kachva s 20HP i namalia rashoda s 0.5 na 100.Ako iskash zvunni na 089572079 moje da se vidim da pogovorim za tova
| |
Тема
|
Re: ?!?ЧИП ТУНУНГ?!?
[re: !!!!!FROSTY]
|
|
Автор | GSl16V (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.02.03 08:29 |
|
VIJ PI4! I AZ PO PRINCIP SE INTERESUVAH OT CHIP I DA TI KAJA NE E EDNA FIRMATA, KOIATO PREDLAGA CHIP-ove!NO SKORO BIAH V HASKOVO I TAM EDIN POZNAT MI KAZA, 4E NIAKAKYV TAM SLAGAL I TO NA MNOGO SNOSNI CENI!AKO TE INTERESUVA POVECHE MI PI6I NA gsi@abv.bg I DA SE OBADIA DA PITAM ZA KAKVO STAVA VYPROS TO4NO!!! :)
| |
|
|
|
|