|
Тема
|
Креационизъм вс. наука
|
|
Автор |
lvn (непознат) |
Публикувано | 18.04.15 22:05 |
|
Всъщтност въпроса, ми е до голям набор науки, но тък като дир-а е фрагментиран, та ще го задам тук. И по-скоро молба.
На мен, лично креационистките глупости ми се струват дразнещи.
Но все пак, може ли науката наистина да докаже, че Земята или Вселената е на повече от 7000 години, но не с теории и предположения, а със факти и доказателства, достатъчно изчерпателни и непредубени?
| |
Тема
|
Re: Креационизъм вс. наука
[re: lvn]
|
|
Автор |
Heoбoгoмил (ХЕРМАФРОДИТОЛОГ) |
Публикувано | 22.04.15 04:08 |
|
Мендел поразбулва ТАЙНИТЕ на "Креациото"!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
klapaucius (robot) |
Публикувано | 22.04.15 12:18 |
|
На науката не и трябват много доказателства - едно и стига. Точно в случая всичко подкрепя факта, който споменаваш и нищо - противното, но каквото и доказателство да представиш, няма да стигне до креационистката куха кратуна, така че няма смисъл дори да опитваш.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
potr (старо куче) |
Публикувано | 21.06.15 20:03 |
|
Ми не си ли гледал по Нешънъл.." Учен е доказал възрастта на Земята по съдържанието на Олово в Урана! Само че отде знае тоя Уран колко е стар?(
Весела и ползотворна година!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
hladnika (brujo) |
Публикувано | 25.06.15 21:02 |
|
*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател
| |
Тема
|
[re: potr]
|
|
Автор |
klapaucius (robot) |
Публикувано | 26.06.15 09:35 |
|
В библията нищо не пише за този уран. Той от отравяне с улово ли се е споминал?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lodkarq () |
Публикувано | 27.06.15 14:53 |
|
Библията твърди, че бог е всемогъщ(предполагам всички религии твърдят същото за техния бог както и да е името му според религията). Нещо, което прочетох от Стивън Хокинг. Той казва:
Щом бог е всемогъщ може ли да направи един предмет толкова тежък, че да НЕ може сам той да го вдигне?
Ако го вдигне значи Не може да го направи тежък, ако НЕ го вдигне не е всемогъщ! Просто крайности не съществуват, бог също
| |
|
Къде Хокинг е писал подобна глупост? В Кратка история на времето няма такова нещо.
| |
|
Прочетох го некъде из нета. До тогава не знаех за парадокса с камъка. Защо да е глупост?
| |
|
Опс, този ти прякор не го знаех
| |
|
|
|
|