|
Тема
|
Lactobacillicus bulgaricus
|
|
Автор |
ragazzo (непознат
) |
Публикувано | 09.12.08 13:11 |
|
Могат ли да се развъдят лиофилно изсушени клетки на Lactobacillicus bulgaricus във ферментирала течност от шипки(шипково вино). Изобщо живеят ли тези бактерии в друга среда освен млечна.
| |
Тема
|
Re: Lactobacillicus bulgaricus
[re: ragazzo]
|
|
Автор |
enarees (познаващ ГИ) |
Публикувано | 09.12.08 21:16 |
|
В тревите по българските пасбища има култури от микроорганизми, които подпомагат развитието на тази бактерия. И те се умножават от стадата, но пък от други фактори могат да намалеят.
| |
Тема
|
Re: Lactobacillicus bulgaricus
[re: ragazzo]
|
|
Автор |
И. Ивaнoв ((експерт)) |
Публикувано | 12.03.09 16:17 |
|
Най-добре се развиват в мляко. Развиват се и в други продукти, но бавно, трудно и много, много слабо. Във вино - абсурд. За да се получи естествено вино, е необходима алкохолна ферментация на захарите, която се осъществява от дрожди. Лактобацилите предизвикват млечнокисела ферментация, която протича при съвсем други условия. А пък да се развият лактобацили в среда, където вече е протекла друг тип ферментация - няма как. Пиши ми какво точно те интересува, с подробности, може пък и да ти помогна?
nick_az@abv.bg
О, неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?
| |
|
|
|
|