Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:42 17.07.25 
Култура и изкуство
   >> БГ музика
*Кратък преглед

Тема Защо?нови  
Автор Cтaниcлaв! (nazi)
Публикувано17.11.05 09:13

Защо този клуб е заприличал на помийна яма?
Защо непремено някой трябва да налага своите вкусове и да категоризира българските изпълнители?

Лили Иванова не била за този клуб...
Васко Кеца бил гей или не знам си къф...
Еди кой си такъв, еди кой си друг......

Много е лесно да се досетиш кой ги пише такива - малки пъпчасали момичета и момчета, на които им се насажда какво да слушат, колко често да го слушат, кое е хубаво и кое не е хубаво.

Уважаеми млади читатели и писатели,

тт мен да знаете някои неща. А именно:

1. Хубавата музика живее десетки години, а не е като бенгалския огън.
2. Човек, който отрича историята си не е човек.

Така че, дайте да си имаме уважението.

БГ Музика не е само Руши и Каризма.

Лично ще помоля Киро да сложи модератор тук и да се вкара малко ред

Редактирано от Cтaниcлaв! на 17.11.05 09:14.

Тема Re: Защо?нови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор www.bgestrada.hit.bg (щурче)
Публикувано17.11.05 13:23

"Музиката" на Руши въобще не мога да я нарека музика

Тема Re: Защо?нови [re: www.bgestrada.hit.bg]  
Автор Cтaниcлaв! (nazi)
Публикувано17.11.05 14:37

Е, аз нали чета какво става тука

Музика или не - пее се на български. Значи е за този клуб, но на някои образи определено не им стига възпитание, а от там и акъл, да проумеят че земята не се върти около техните вкусове.

Крайно време е тук някой да модерира

Автор Anakin (фен на Лили)
Публикувано19.11.05 08:23

А защо не станеш ти модаратор? Не те познавам, но ми се струваш подходящ за това. БГ музика не е за подигравка, а човек трябва да я цени! Сега наистина няма певци като преди.

Мигът, изпълнен с обич, е вълшебен
и по-безкраен и от вечността!

Автор titka (_TITKA_)
Публикувано19.11.05 15:21

Аз също съм на мнение,че този клуб вече не е това,което трябва.Ако някои хора искат да водят диспути за Л.Иванова или Р.Видинлиев,нека да го правят другаде!Мисля че това е клуб за стойностна музика!Надявам се,скоро някой от модераторите да го попригледа и поразчисти!Ако някой иска чуе нещо смислено нека да си свали някоя песен на Dream Squad!

Надеждата умира последна!

Тема Да, Уши и Каризма не са единственинови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор вeceлo чaйничe (тиха церемония)
Публикувано20.11.05 08:50

но специално за Руши държа да отбележа, че съм изумена от последното му парче. Защото той има мозък. И не съм пубер, която да лепи снимките му по стената. Но и да бях, пак това щях да кажа.
Има много свестни хора в БГ музиката, за съжаление по-старото поколение злобеят и вместо да обучават по-младите и да се развиват с тях, те влизат по комисии и късат на изпити и конкурси.

Тема Re: Защо?нови [re: Anakin]  
Автор Cтaниcлaв! (nazi)
Публикувано22.11.05 07:44

Модератор?

Мерси за гласуваното доверие, но нямам времето и намерението да се занимавам с пъпчиви пубери, които си сменят прокситата през 5 минути.
Изберете си някой, когото познавате.

Поздрави,
Слав

Тема Re: Да, Уши и Каризма не са единствени [re: вeceлo чaйничe]  
Автор redspecial (непознат)
Публикувано24.11.05 16:54

Веселото чайниче написа "по-старото поколение злобеят и вместо да обучават по-младите и да се развиват с тях, те влизат по комисии и късат на изпити и конкурси" - имаш предвид конкретен случай или ... Защото според мен нещата са тъкмо обратно. На сегашните изпълнители "всичко им е ясно", и не приемат някакви си стари звезди да им дават акъл. А всъщност не е нужно да дойде например Кирил Маричков или Орлин Горанов и да те учи как да пееш. Достатъчно е да вникнеш в творчеството им - в музиката и аранжиментите и да проумееш например, че не може сам да си пишеш текстовете, при условие, че си прочел две книжки и половина. Така че според мен за ниското качество на съвременната БГ музика са си виновни съвременните изпълнители.нкретни случаи или какво?

Тема Абе себе си не визирам, мен ме скъсанови [re: redspecial]  
Автор вeceлo чaйничe (тиха церемония)
Публикувано29.11.05 06:26

Алис Боварян /в комплект със Стефка Оникян и комисия/, и то защото предарително ми оряза готините песни, за да ги пеят други, които бяха плащали 2 години за уроци, а не само 7 месеца. А имаше и много добри проекто-певици тогава, това също помогна да ме кикнат.
Гледам Хит - едно и се хиля понякога как решават кой да спечели, а онези младоци - любими изпълнители: Марая Кери и Хранова, или Депеш мод и Графа, някакви комбинации на крайностите, но винаги присъства бг-изплнител. Или преди имаше едно предаване на Васко Кеца и "Лапата си подай, а аз ще ти подам ръка", Карадочева, където Стефка Оникян засилваше студентите си.
И изобщо тайна ли е, че ако се прикачиш към някой стар кокал в бранша, даваш пари за уроци с месеци и години, после си плащаш и таксите в НБУ или бекчетата, можеш да врътнеш две-три бози ефира?
Има невероятни изпълнители и изпълнение от 60-70-80, който ОБОЖАВАМ! Но за съжаление те стоят далеч от погледите и за късмет пък, от печелбарството.

Етиен Леви е човек, на който чукайки му на вратата, си една непозната студентка молеща да изпее нещо, той те кани, изслушва и работи песента ти половин час /все пак на гости си така да се каже/, с усмивка, и оставя отворена вратата след теб. Удоволствие е само да му кажеш "Добър ден" на такъв музикант, камо ли да получиш съвет за дадена фраза или вокал!

Тема Re: Абе себе си не визирам, мен ме скъсанови [re: вeceлo чaйничe]  
Автор redspecial (непознат)
Публикувано02.12.05 14:59

Алис Боварян /в комплект със Стефка Оникян и комисия/ едва ли ще се запомнят с нещо повече в БГ музиката. Със сигурност 98% от българите не ги знаят че са живи. Съгласен съм, че са се намърдали из разни комисии и пречат, но така е във всички области в България, било то изкуство или наука. Що се отнася до хит - 1, това е най-измисленото предаване - присъствал съм на кастинг - абсолютни смешници. Кирил ампов има 1-2 песни дето е написал като хората, един второразреден изпълнител, който се е ориентирал много добре как да печели от музиката и от тези, които искат да пробият.
А за Етиен Леви - ами човекът е наистина музикант изпълнител - пее и на живо и определено е оставил следа след себе си (за разлика от гореспоменатите имена). Нормално е човек като него да бъде над тези неща и отворено да посреща млади изпълнители с отворена врата. Смятам, че това се отнася и за други наши музиканти (тези като Етиен - истинските).

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.