Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:43 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> БГ музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема БГ музика на чужд език  
Автор дъждoвнa (@)
Публикувано29.03.02 17:29

Какво мислите за българската музика, но с ..най-често ..текст на английски език?
Звучи ли ви "български"?
Аз нямам нищо против тези изпълнители и групи, но за мен те звучат като всяка друга ...а когато и текста е на български..си ми е "родно"

Тема Re: БГ музика на чужд езикнови [re: дъждoвнa]  
Автор make love (kritichna)
Публикувано30.03.02 00:17

Знаеш ли,вечер в някой готин клуб...доста добре си ми звучи...направо си "падам". Но иначе...предпочитам да слушам музиката на езика на изпълнителите. Българчета,имитиращи акцент не са най-добрия мехлем за слуха ми.

Тема Re: БГ музика на чужд езикнови [re: make love]  
АвторLili (Нерегистриран)
Публикувано31.03.02 19:01

Abe...i az byah na vasheto mnenie ,predi da chuya Gravity Co...Sega veche imam drugo otnoshenie.Vseki da si pee na kakuvto ezik si iska,kakto se chuvstva dobre.
Zashtoto ne vyarvam Gravity Co da zvuchat po-dobre na bulgarski,a i ne moga da si go predstavya...

Тема Re: БГ музика на чужд езикнови [re: make love]  
Автор дъждoвнa (@)
Публикувано31.03.02 19:11

Е, ако успяваш да хванеш смисъла и думичките на чуждия език:)
аз трябва прекалено много усилия да положа, за да схвана нещо, и докато полагам усилията, забравям да се кефя на музиката :-))

Тема Re: БГ музика на чужд езикнови [re: Lili]  
Автор дъждoвнa (@)
Публикувано31.03.02 19:14

Нямам нищо против тези изпълнители и групи, просто не ми звучи български, разбираш ли?
Ясно е, че има свестни, готини, добре звучащи, които бих слушала с удоволствие, но просто не бих ги поставила в категорията българска музика..в този й смисъл...те са както българските изпълнители на класика, джаз...

АвторLili (Нерегистриран)
Публикувано31.03.02 19:17

da,be...razbiram te mnogo dobre,i az taka go useshtam.
no ima i izkliucheniya.
pusni si Gravity Co i zabravi za teksta-slushai samo muzikata i hubaviya glas...

Автор Гapи (broken)
Публикувано31.03.02 19:42

И излиза, че на тъй наречената "БГ музика" само изпълнителите й имат български произход...
Пародия!

Welcome to the Nonsenseland

Автор Mgla ()
Публикувано01.04.02 17:59

Докога ще трябва да съществува тази дискриминация откъм езика на който артистите изпълняват музиката си, какъв е този жалък социализъм? Музиката е интернационално изкуство и езикът не трябва да бъде граница и критерии по дяволите!!! Колко български групи трябваше насила да започнат да пеят на български, за да успеят да постигнат нещо, оставяйки толкова много качествн материал да събира прах някъде по студия и мазета. А колко ли групи има още които колкото и добри изпълнители да са и колкото и добри композиции да имат няма да бъдат забелязани само пради този факт. Ами вижте Babyface Clan, Gravity Co. и т.н. - лоши групи ли са това? Най-хубавото нещо на изкуството е, че артистът има пълна свобода на избор. Обаче тези хора също се хранят, а тук свободата, от която имат нужда, е орязана по най-неетичния начин, и то от "музиканти", които са решили, че ще определят правилата. АБЕ ХОРА, В ИЗКУСТВОВО НЯМА ПРАВИЛА!!!!!

Всеки артист трябва да има своето право на избор и да се оценява талантът му във въпросната област, в случая музиката, а не стихоплетството. Имаме толкова прекрасни поети и наистина българският език е хубав за поезия, особено лирична (поне според мен разбира се, най-малкото което искам е да предизвикам литературна дискусия в клуб за музика), но музикантът най-добре се изразява чрез музиката си, текстът е второстепенно изразно средство!!!

И искам да подчертая че не критикувам правенето на музика на български, много по-тъжно щеше да ми е ако няамаше такава, наистина! Но има толкова много изпълнители които насила го правят, и това няма как да не си проличи. Тези хора имат право на шанс, не мислите ли? След като те са установили че техните неща звучат по-добре на чужд език, бил той английски, чешки, испански или японски, тяхен проблем! Нека да не забравяме че това което те искат да чуем и това което те правят най-добре е музиката, не текстът!!!

Some people make things happen, some people watch it happen, some people wonder what happened...

Авторa pig from the outher space (Нерегистриран)
Публикувано01.04.02 18:38

abe EI!!! obqsnete mi molq vi kakuv e toq nov stil nare4en "BG muzika" 4e ne6to ne moga da shvana koi to4no bandi ili izpulniteli rabotqt v taq nasoka (naprimer kakvo e ob6toto mejdu Maria Ilieva i Uikeda).
...aaa moje da sum sburkal!
tuk mai nadu6vam 6ovinizum. navremeto Kiril Mari4kov
izpitva6e su6tite rezervi kum bulgarskata rock muzika koqto se pee na angliiski ezik "ama 4akai be pi4 kato iska6 "BG muzika" moje bi trqbva da e ne6to s tupani i gaidi rock-a ne e "BG muzika"" nadqvam se razbirate ironiqta.
+ tova az dosta dobre razbiram textovete na angloezi4nite BG bandi.
znam 4e ne vsi4ki gi razbirat no nqma smisul nqkoi hora da prevru6tat svoite propuski v 4ujd nedostatuk
ne mislq 4e BFC, PANICAN WHYASKER ili puk GRAVITY CO., se opitvat da pravqt "BG muzika" te pravqt tqhnata si muzika prosto e na angliiski ezik

Тема Re: БГ музика на чужд езикнови [re: a pig from the outhe]  
Автор make love (kritichna)
Публикувано01.04.02 20:20

Много си интересен,цуци! Какво правиш в клуб "БГ МУЗИКА"???
Или ти си блуждаещ,който във всеки клуб минава,преминава и пооплюва това,онова... Мили,иди на лекар! Тази всеобща омраза явно би могла да се лакува...
Естествено,че има БГ музика! Факт е. Даже има различни стилове,изпълнители,фенове,опоненти...и т.н. А дали ще пеят на български,или не си е техен проблем.
За съжаление,ако искам да слушам парчета на английски,аз просто не слушам БГ групи,защото ,вярвай ми,по-добре се справят с езика "ненашенците"...някак си от бебета го владеят.

Проблемът на българите,пеещи на чужд език не е в нищо друго \социализъм,комунизъм...бла-бла\ а в това,че най-често те просто имитират чужди групи!!! Ако искам да ги чуя,предпочитам в оригинал!!!

Редактирано от make love на 01.04.02 20:22.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.