|
Тема
|
Greek danse
|
|
Автор |
papa_sevich (член) |
Публикувано | 05.05.08 04:05 |
|
YouTube- Tsestos-Traditional Greek Dance
| |
Тема
|
Re: Greek danse
[re: papa_sevich]
|
|
Автор | Aнтиrpeko (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.05.08 23:46 |
|
Защо се учудваш? Не си ли чувал/-а, че в Северна Тракия е имало гръцко население (бг Черноморие, село Кости, Тополовград и района, Ивайловград и района, Пловдив, Асеновград и селата...). И днес официално в Гърция наричат по-голявмага част от Южна България с името "Анатолики Ромилия" т.е. Източна Румелия!. Та не само "Честото", ами и ред други тракийски танци са общи за българите тракийци и за гърците тракийци. Дори и сред коренните турци тракийци в Източна Тракия любимо хоро е Пайдушкото и Трите пъти...Въобще тракийските танци са с много по-древен произход от този на съвременните българска , гръцка и турска нации, живеещи в географскага област Тракия - от Стара планина до Бяло море и Цариград и от река Места до Черно море!
| |
|
Твърде добре познавамъ гръцката ,,Културна политика,, и гръцкото културно наследство ,,задъ граница,,
И много ми харесватъ гръцките имена
Запряносъ,Стойкосъ,Велики, и още.................
| |
Тема
|
Re: Greek danse
[re: papa_sevich]
|
|
Автор | Aнтиrpeko (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.05.08 20:02 |
|
По една случайност и аз поназнайвам нещичко за "ромилиотите, тракиотите, пондите, караманлиите, вориоепириотите и т.н.". Да не забравяме и влахофоните, склавофоните, арванитофоните и...галфоните. Има засвидетелствани и наченки на етноса на "критиотиете"...Поздрав!
П.С. А между другото има и доста българи с фамилни имена като Урумови, Тимонови, Сотирови (за малките имена да не говорим). А пък фамилиите с "анадолскоезична" закваска сред Българите май са повечко даже...
| |
|
Пра-дядо ми ,баща-та на баба ми ,е гръкъ.Избягалъ е отъ Гърция презъ 1929 год.Издадена му е смъртна присъда ,защото е защитавалъ българите,и въ приода отъ 1923-29 г.е помагалъ да дойдатъ въ България. Затова му е присъдата ,за имяна къмъ ,,Великата Гръцка нация,,
Та той казвалъ на баща ми,-
-цедо ,ми то и въ Булгария пакъ беше пълно съ гърци,и въ коцинката да влезнесъ,и свинето да попиташъ ,ти кво си ма свино,и то сте ти казе
гръкъ-гръкъ
| |
|
|
|
|