| 

| 

| 
                   Тема
                    | 
                     Greek danse 
 | 

|  
| Автор | 
papa_sevich (член) |  
| Публикувано | 05.05.08 04:05 |  
             |  
           | 

YouTube-   Tsestos-Traditional Greek Dance

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Greek danse
[re: papa_sevich]
 | 

|  
| Автор | Aнтиrpeko (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 05.05.08 23:46 |  
             |  
           | 

Защо се учудваш? Не си ли чувал/-а, че в Северна Тракия е имало гръцко население (бг Черноморие, село Кости, Тополовград и района, Ивайловград и района, Пловдив, Асеновград и селата...). И днес официално  в Гърция наричат по-голявмага част от Южна България с името "Анатолики Ромилия" т.е. Източна Румелия!. Та не само "Честото", ами и ред други тракийски  танци са  общи за българите тракийци и за гърците тракийци. Дори и сред коренните турци тракийци в Източна Тракия  любимо хоро е Пайдушкото и Трите пъти...Въобще тракийските танци са с много по-древен произход  от този на съвременните  българска , гръцка и турска нации, живеещи в географскага област Тракия - от Стара планина до Бяло море и Цариград и от река Места до Черно море!

|   |  

| 

|  
           | 

Твърде добре познавамъ гръцката ,,Културна политика,, и гръцкото културно наследство ,,задъ граница,,

И много ми харесватъ гръцките имена
 Запряносъ,Стойкосъ,Велики, и още.................

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Greek danse 
[re: papa_sevich]
 | 

|  
| Автор | Aнтиrpeko (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 07.05.08 20:02 |  
             |  
           | 

По една случайност и  аз поназнайвам нещичко за "ромилиотите, тракиотите, пондите, караманлиите, вориоепириотите и т.н.". Да не забравяме и  влахофоните, склавофоните, арванитофоните и...галфоните. Има засвидетелствани и наченки на етноса на "критиотиете"...Поздрав!
 П.С.  А между другото има и доста българи с фамилни имена като Урумови, Тимонови, Сотирови (за малките имена да не говорим). А пък фамилиите с "анадолскоезична" закваска сред Българите май са повечко даже...

|   |  

| 

|  
           | 

Пра-дядо ми ,баща-та на баба ми ,е гръкъ.Избягалъ е отъ Гърция презъ 1929 год.Издадена му е смъртна присъда ,защото е защитавалъ българите,и въ приода отъ 1923-29 г.е помагалъ да дойдатъ въ България. Затова му е присъдата ,за имяна къмъ ,,Великата Гръцка нация,,

Та той казвалъ на баща ми,-
 -цедо ,ми то и въ Булгария пакъ беше пълно съ гърци,и въ коцинката да влезнесъ,и свинето да попиташъ ,ти кво си ма свино,и то сте ти казе 
 гръкъ-гръкъ

|   |  
  |   

|  
 |   
 |