"...Вие пребивавате във физическо тяло, долу в материята, а не в Царството Божие с вашия Бог Отец. Вие сте тук в този свят за да изиптвате страдания. Възможно ли е, след като оставите физическото си тяло, повече да не страдате? Може ли да настъпи такова време, когато ще прекратите вашите страдания? - Ако не се погрижите за себе си в този живот, намирайки се в човешко тяло, ще се появи ли някога подобна възможност? -Това е единствения шанс за нас, душите на Господа Отец, да разберем кои сме. Ние може да работим над себе си и сме способни да изменим живота си, да се освободим от страданията, така че нашият живот да не е трагедия, а да стане наистина чудесен.
"Бъдете съвършени, както е съвършен Отец ваш Небесни." - Към кого е насочен този призив? Казано е не за ангелите, боговете и богините, защото за тях няма никакви условия, за да го изпълнят. Даже великите божества,които имат огромна власт не могат да се избавят от закона на кармата. Закона на кармата контролира дори тях и под неговото въздействие те също страдат. Този закон е създаден от негативна сила, която е причина за всичките страдания. Като пример мита за змея, който снася яйца, а след като се излюпят, ги изяжда. Това за нас представлява негативната сила, която също ни унищожава.
Но всъщност нашия живот не може да се прекрати, защото душата ни е безсмъртна. Но след като напуснем това физическо тяло, ние започваме истински да страдаме. Когато се намираме в астрално тяло, ние жънем плодовете на кармата си. А какво е кармата? - Това са нашите окови. Защо Господ казва: "Търсете Царството Божие"? Той не е казал например: "Старайте се да стигнете небесата". Та нали небесата са противоположност на ада. Адът е ужасен, не можем дори да си представим какво представлява адът. А какво са небесата? - Те са само по-хубаво място от ада. И небесата, и адът се намират в астралните планове. А къде е Царството Божие? Там, където управлява самият Бог - там е Неговото Царство. Трите нисши сфери - физическата, астралната и причинната - се управляват от негативната сила. В такъв случай, можем ли да считаме, че за нас - децата на Бога - тези светове са добри, приятни, подходящи за нас? Това, което няма стойност за нас, това заради което не си струва да живеем и дори да си мислим, всичко това ни е било забранено, отхвърлено, - и е казано: "Търсете първо Царството Божие". А за физическото тяло, което има различни нужди в тоя свят, се казва: "...и всичко останало же ви се придаде". Вода, храна, близки, приятели - за всичко ще се погрижи Бог, и всичко ще ви се даде в изчистен вид. Нищо от това, което е вредно за нас, няма да ни бъде дадено.
Иначе всичко, до което се докоснем, ще бъде пълно с отрова, защото във всичко се проявява действието на кармичния закон. Дори грижата на майката и бащата не е безплатна, за нея също трябва да се плати. Слънцето, светлината и топлината, въздуха и водата, които са крайно необходими за нас - те също не се дават даром. За тях също ще се наложи да се разплащаме. Всичко това ще ни се даде безплатно от Бог Отец, за него плаща Самият Той и ние не трябва да се грижим за това. Затова се казва, че когато намерим Царството Божие, всичко това "ще ни се приложи". Всичко, което ни е необходимо, ще ни бъде дадено автоматично и кармите завинаги ще изчезнат. Но дори ако в този сват ние се трудим много, много усилено, когато стигнем до Съдията, той ще ни накара да платим. Ако му кажем: "Ние много усилено работихме" - отговорът ще бъде: "Много си се трудил? - Но нали си използвал моето тяло, което съм ти дал. Използвал си моя интелект. В теб се намира моят разум, моето "Аз" и с тяхна помощ ти си действал. Не съществува нищо, което би могъл да направиш сам. За всичко си използвал моите услуги. Така, че никаква отсрочка няма да получиш." Тогава ние ще бъдем потресени. И от тази тежка ситуация няма да имаме никакъв изход. Но трябва да кажа, че такова правосъдие всъщност не е истинско. Това е само лъжа, хитра уловка, така че когато ни съдят, да чувстваме че сме наказани по заслугите си и на нас ще ни се струва, че "Аз съм осъден заради действията си, аз трябва да страдам, защото съм извършил нещо, което заслужава страдание." Но всъщност това не е така. Трябвало е да се случи, за да страдаме. Всеки на този сват, който работи без Бога, живее без Бога, без Царството Божие, без Неговото състрадание, любов и милосърдие, никога няма да се намира в безопасност, никога в своя живот няма да намери нещо стойностно; а също така той трябва да преживее страдания в най-ужасния ад - защото негативната сила е много умна и много хитра!..."
Засега няма да пиша от кого е текста, за да не се влияете. Може да се опитате да познаете.
|