Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:15 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Авто-мото
*Кратък преглед

Тема Изпреварване върху непрекъсната.нови  
Автор ablazhov (непознат )
Публикувано17.07.07 18:12

Знае ли някой дали има нормативен документ, който регламентира изпреварване при непрекъсната линия в ситуации, когато пред нас се движи бавнодвижещо се превозно средство със скорост под някакъв праг (примерно 7-8 км/ч).

Имам някакъв блед спомен, че съм чел нещо подобно, но нищо не намирам в мрежата по въпроса...

Питам, защото ме спряха и едва се отървах! Ченгето твърдеше, че такова нещо няма, аз пък - че има... Гадния трактор се движеше има-няма с 5-6 км/ч и трябваше да се тътря след него няколко км и аз реших да действам и куката ми показа LZ до мантинелата...

Тема Re: Изпреварване върху непрекъсната.нови [re: ablazhov]  
Автор Любитeл2 (минаващ)
Публикувано18.07.07 12:28

Ами ако го интерпретираш като заобикаляне, а не изпреварване... ама требе да се прочете каква е дефиницията на заобикаляне.

Тема Re: Изпреварване върху непрекъсната.нови [re: ablazhov]  
Автор Sunny_Ray (отново тук)
Публикувано01.08.07 00:06

Нямам спомен за такова правило, освен ако не са измислили някакво ново допълнение от последните години... (Както щяха да разрешават десния завой на червено, ама не би)

Тема Re: Изпреварване върху непрекъсната.нови [re: Любитeл2]  
Авторdriver (Нерегистриран)
Публикувано01.08.07 22:31

Защо да го интерпретира като заобикаляне!? Тя непрекъсната линия не значи забранено изпреварване. Закона казва: забранено е ПРЕСИЧАНЕТО на непрекъсната линия. Ако пътя е достатъчно широк, че да изпревариш без да пресичаш линията не би трябвало да има проблеми.

Тема имаш право [re: ablazhov]  
Автор Dakota (genius)
Публикувано28.08.07 17:50

От това, което си спомням, забраната за изпреварване не се отнася за самоходни машини, т.е. имаш право да изпревариш трактор, комбайн, каруца, мотор без кош... дори и изпреварването да е забранено със знак или маркировка, стига с това да не създадеш опасност за движението.

C`est moi, le petit prince...

Редактирано от Dakota на 28.08.07 17:52.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.