|
|
|
Тема
|
Изпреварване върху непрекъсната.
|
|
| Автор |
ablazhov (непознат
) |
| Публикувано | 17.07.07 18:12 |
|
|
Знае ли някой дали има нормативен документ, който регламентира изпреварване при непрекъсната линия в ситуации, когато пред нас се движи бавнодвижещо се превозно средство със скорост под някакъв праг (примерно 7-8 км/ч).
Имам някакъв блед спомен, че съм чел нещо подобно, но нищо не намирам в мрежата по въпроса...
Питам, защото ме спряха и едва се отървах! Ченгето твърдеше, че такова нещо няма, аз пък - че има... Гадния трактор се движеше има-няма с 5-6 км/ч и трябваше да се тътря след него няколко км и аз реших да действам и куката ми показа LZ до мантинелата...
| |
|
Тема
|
Re: Изпреварване върху непрекъсната.
[re: ablazhov]
|
|
| Автор |
Любитeл2 (минаващ) |
| Публикувано | 18.07.07 12:28 |
|
|
Ами ако го интерпретираш като заобикаляне, а не изпреварване... ама требе да се прочете каква е дефиницията на заобикаляне.
| |
|
Тема
|
[re: ablazhov]
|
|
| Автор |
Sunny_Ray (отново тук) |
| Публикувано | 01.08.07 00:06 |
|
|
Нямам спомен за такова правило, освен ако не са измислили някакво ново допълнение от последните години... (Както щяха да разрешават десния завой на червено, ама не би)
| |
|
Тема
|
[re: Любитeл2]
|
|
| Автор | driver (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.08.07 22:31 |
|
|
Защо да го интерпретира като заобикаляне!? Тя непрекъсната линия не значи забранено изпреварване. Закона казва: забранено е ПРЕСИЧАНЕТО на непрекъсната линия. Ако пътя е достатъчно широк, че да изпревариш без да пресичаш линията не би трябвало да има проблеми.
| |
|
|
|
От това, което си спомням, забраната за изпреварване не се отнася за самоходни машини, т.е. имаш право да изпревариш трактор, комбайн, каруца, мотор без кош... дори и изпреварването да е забранено със знак или маркировка, стига с това да не създадеш опасност за движението.
C`est moi, le petit prince...Редактирано от Dakota на 28.08.07 17:52.
| |
|
|
|
|